Diana Kortbeek demonstreert digitale iPad-kunst in Apple Store

Kunstenares Diana Kortbeek gaat in de Apple Store een demonstratie digitale kunst maken geven. De kunstenares maakt al langere tijd iArt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

diana kortbeekDe vrolijke dame op de foto hiernaast is kunstenares Diana Kortbeek. Zij zal op zaterdag 12 oktober in de Apple Store Amsterdam een demonstratie geven hoe zij digitale kunst maakt op de iPad. Kortbeek werkte al langer in de schilder- en beeldhouwwereld en heeft nu het maken van digitale kunst op de iPad ontdekt. Dat gebeurt al een paar jaar, maar meestal gaat het dan over buitenlandse kunstenaars.

Zo schilderde Jorge Colombo in 2009 al prachtige schilderijen, die zelfs de cover van de New Yorker haalden, in een tijd dat de iPad nog niet eens was aangekondigd. Met de komst van de iPad kreeg het digitaal schilderen een nieuwe impuls. Sindsdien heeft zelfs George W. Bush zich op het iPad-schilderen gestort. Je krijgt geen vuile handen en hebt je schildersdoek en materialen altijd bij de hand.

Het persbericht over het optreden van Diana Kortbeek spreekt zelfs van een “nieuwe kunstzinnige stroming genaamd iArt”, maar dat lijkt ons meer een gevalletje van “plak er een i voor”. Diana Kortbeek bracht eerder een iPad-app uit waar je voor €7,99 per stuk een digitaal kunstwerk kunt kopen en liet daarmee zien dat ze qua Nederlandse kunstenaars aardig vooroploopt. Je moet de kunstwerken nog wel zelf printen en op canvas laten drukken, of gewoon de iPad met kunstwerk en al aan de muur hangen.

Wie meer wil weten over de presentatie ‘Kunst maken op een iPad’ (vanaf 12:00 uur tot 13:30 uur) kan terecht op de website van Apple. Daar vind je ook de andere workshops en presentaties, zoals 19 oktober een demonstratie van het muziekinstrument Reactable.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2013, 14:06
Categorie Round-up
Onderwerp kunst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.