‘iWatch bedient verlichting, verwarming en andere apparaten in huis’

De iWatch kan worden gebruikt om de verwarming, verlichting, de televisie en andere apparatuur in huis te bedienen, aldus een Apple-leverancier.

iWatch Martin HajekApple’s iWatch zal zich onderscheiden van andere smartwatches, door het mogelijk te maken om onder andere je verwarming, verlichting, muziek en televisie te bedienen. Dit stelt Cantor Fitzgerald-analist Brian White op basis van beweringen van een niet nader genoemde Apple-leverancier. Deze vorm van huisautomatisering is deels al met de iPhone mogelijk: je kunt met de juiste apps immers al de Philips Hue-lampen of je op een HomeWizard aangesloten verwarming bedienen. Hoewel Apple met het horloge gebruik kan maken van deze bestaande accessoires, is het ook prima mogelijk dat Apple eigen apparatuur wil produceren die met de iWatch communiceert. Daar doen de bronnen van White verder geen uitspraak over.

Door je alle apparatuur in huis te laten bedienen met je iWatch zou je iPhone helemaal niet meer nodig zijn voor bijvoorbeeld je verlichting. De focus op domotica zou daarnaast dit soort hulpmiddelen meer in de schijnwerpers kunnen zetten, waardoor geautomatiseerde thermostaten en lampen door een breder publiek worden gekocht.

Geruchten wijzen er op dat de iWatch in 2014 zal verschijnen. Het horloge bevindt zich daarom nog in een vroege fase, waardoor het nog de vraag is hoeveel Apple’s leveranciers op het moment exact weten. White kan gehoord hebben over het horloge dat later dit jaar verschijnt, maar het betreffende bedrijf kan ook prototypes produceren die wellicht niet op de markt gaat brengen. Totdat Apple een aankondiging maakt is nog niks zeker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2013, 9:15
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.