iTunes U logo

Apple gaat iTunes U-collecties verhuizen naar de Podcasts-app

Apple gaat de iTunes U-collecties volgende maand verhuizen naar de Podcasts-app. Daarbij kunnen er wat dingen misgaan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple gaat de iTunes U-collecties volgende maand verhuizen naar de Podcasts-app. Daarbij kunnen er wat dingen misgaan.

iTunes U verhuizing naar Podcasts-app

iTunes U-collecties gaan verhuizen naar Podcasts-app

Volg je de cursussen van iTunes U – zoals de uitstekende programmeercursus van Stanford – dan moet je rekening ermee houden dat de iTunes U-collecties gaan verhuizen. Ze zijn vanaf september te vinden in Apple’s Podcasts-app. De aankondiging is te zien bij de iTunes U-content in de iTunes-app en op een supportpagina bij Apple. De verhuizing geldt alleen voor de collecties, niet voor de cursussen.

Met de komst van iTunes 12.7 gaat de inhoud verhuizen. Alle iTunes U-collecties gaan naar de Podcasts-app en de iTunes U-sectie in de iTunes-app voor macOS en Windows gaat verdwijnen. Het downloaden van content via een Mac of PC is vanaf volgende maand niet meer mogelijk. Apple raadt daarom aan om iTunes U-collecties die je nog op de Mac of PC wilt gebruiken snel te downloaden, voordat de verhuizing plaatsvindt.
Na september 2017 kun je alles nog steeds bekijken via de Podcasts-app voor iOS. Zoek je syllabi, quizzen en andere aanvullende materialen, dan moet je dat doen via de iTunes U-app op de iPhone, iPad en Apple TV.

Gevolgen voor onderwijsinstellingen
Ook voor onderwijsinstellingen gaat er het een en ander veranderen. De wijzigingen zullen automatisch plaatsvinden, maar de scholen moeten voortaan wel verwijzen naar een andere locatie. Ook krijgen ze het advies om voorafgaand aan de verhuizing hun huidige iTunes U-collecties op te ruimen. Ze kunnen het beste ook hun ePub-bestanden omzetten naar PDF’s.

Voor gewone gebruikers is het belangrijk om te weten dat de categorieën kunnen wijzigen. Bij iTunes U vind je bijvoorbeeld een categorie ‘Law & Politics’, maar die vind je niet bij Podcasts. Je zult dan bijvoorbeeld in de categorie ‘Government & Institutions’ moeten zoeken. Alle lessen worden automatisch ingedeeld in een nieuwe categorie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2017, 12:50
Categorie Diensten
Onderwerpen itunes u, podcasts

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.