apple-swift-programmeertaal-op-mac

Leer programmeren met Swift in Stanford’s nieuwste gratis cursus

Stanford heeft de nieuwste Swift programmeercursus online gezet, die je gratis kunt volgen via iTunes U. Fris je kennis nog snel op, voor WWDC!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het is weer zover: er is een nieuwe Swift-programmeercursus van Stanford beschikbaar. Heel wat mensen hebben met deze gratis cursussen hun eerste stappen gezet om een eigen app te maken. Wil je dit jaar de WWDC-sessies volgen, dan is het ook een erg goede voorbereiding om eerst de basisprincipes van het programmeren in Swift te leren kennen.

apple-swift-programmeertaal-op-mac

Leer Swift programmeren

De cursus ‘Developing Apps for iOS 9 with Swift‘ houdt rekening met de nieuwste technieken die Apple in iOS 9 heeft ingevoerd. Je kunt meteen beginnen met de introductieles. Net als altijd zijn de lessen te bekijken via iTunes U, de educatieve app van Apple.

Wat je leert is identiek aan de programmeercursus die Stanford aan eigen studenten geeft in het voorjaarssemester. De cursus komt dit jaar iets vroeger beschikbaar dan vorige keer, toen het materiaal pas in juni online stond. Daardoor heb je alle tijd om nu al te beginnen en straks goed geïnformeerd naar de WWDC-workshops te kijken, die ook online beschikbaar komen.

Je hoeft de eerdere cursussen niet te hebben gezien, om deze nieuwe cursus te kunnen volgen. Wel wordt verwacht dat je al wat kennis hebt van programmeren in C. Eventueel kun je eerst de eveneens gratis cursus Programming Abstractions van Stanford volgen. Heb je wat meer tijd, dan is Programming Paradigms ook een goede tijdsinvestering. Inschrijven is gratis en je kunt ook nog op een later moment aanhaken.

Swift is Apple’s eigen programmeertaal voor het maken van iOS-apps. Het werd in 2014 aangekondigd en is inmiddels uitgegroeid tot een van de populairste programmeertalen voor mobiele apps. Professor Paul Hegarty neemt je aan de hand om te leren programmeren en doet dat al meerdere jaren. Aanvankelijk werd daarbij gebruik gemaakt van Objective-C, maar sinds vorig jaar leer je programmeren met Swift. Ook leer je alles over Xcode en de kunst van het programmeren.

Cursus-link: Developing Apps for iOS 9 with Swift

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2016, 10:24
Categorie Diensten
Onderwerpen cursus, itunes u, stanford, swift

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.