iTunes 9.1.1 krijgt bestandsdeling bij iPhone OS 4

In iPhone OS 4 wordt het mogelijk om Bestandsdeling te gebruiken. Dit houdt in dat je bestanden kunt uploaden naar applicaties op je iPhone, zodat je geen Wi-Fi meer nodig hebt.

bestandsdelingEen lezer van de Braziliaanse blog iTouchBR heeft ontdekt dat er in iTunes 9.1.1 een aparte functie verborgen zit: bestandsdeling. Die mogelijkheid was echter al aanwezig op de iPad: de bestandsdeling werkt bijvoorbeeld bij applicaties als Pages en Stanza (zie onze eerder gepubliceerde tip over bestandsdeling op iPad Planet). Bestandsdeling houdt overigens niet in dat je bestanden op bittorrent-achtige wijze kunt uitwisselen met anderen gebruikers, maar dat het makkelijker wordt om bestanden in applicaties zoals Stanza te laden. Voorheen moest je bestanden eerst online toegankelijk maken of zorgen dat beide apparaten op hetzelfde Wi-Fi-netwerk zitten.

Bij iTunes 9.1.1 in combinatie met iPhone OS 4.0 is dat niet meer nodig: je sluit de iPhone aan, bladert naar het tabblad Programma’s en geeft aan welke bestanden je wilt ‘uploaden’ naar je iPhone.

Zelf gebruik ik het bijvoorbeeld voor GoodReader:
bestandsdeling

iTouchBR doet er nogal spannend over: ze zeggen dat de functie nog in bèta is en dat er gaandeweg meer over bekend zal worden. Maar dat is niet helemaal waar: iPad-bezitters gebruiken het al naar volle tevredenheid, want het gaat sneller dan een koppeling met het juiste Wi-Fi-netwerk maken. Het mooie is ook dat de bestanden bij een druk op de knop Kies meteen op je toestel verschijnen. Op de iPhone kun je straks bijvoorbeeld bestanden naar QuickOffice en Mail uploaden.

iphone upload

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2010, 9:52
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen bestand, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.