Kuanglong-Zhang

Dit zijn de beste iPhone-foto’s van 2017

De IPP Awards 2017 zijn uitgereikt voor de beste, creatieve iPhone-foto's van het jaar. Bekijk hier de prijswinnaars van 2017 en de prachtige foto's die ze gemaakt hebben.

Het zijn misschien niet de World Press Photos, maar voor mensen die van iPhone-fotografie houden is het toch de belangrijkste prijs van het jaar: de IPP Awards. Dit is een onafhankelijke prijs die wordt uitgereikt aan creatieve iPhone-fotografen uit meer dan 140 landen. Er zijn meerdere categorieën, zoals reizen, portretten en levensstijl. Dit jaar zijn er ook een aantal winnaars uit Europa.

Sebastiano Tomada

Hoofdprijs: Sebastian Tomada

Hoofdprijswinnaar dit jaar is Sebastian Tomada uit New York. Hij wint de Photographer of the Year Award voor zijn foto ‘Children of Qayyarah’. De foto werd in november 2016 gemaakt op straat in Qayyarah, Irak. Je ziet de in brand gestoken oliebronnen op de achtergrond.

Deze fotojournalist werkt in het Midden Oosten en maakt foto’s die aan documentaires doen denken. Ook maakt hij portretten van conflictzones in het Midden Oosten en Azië. Zijn foto’s zijn te zien in The Sunday Times, Vanity Fair, The New Republic, Zeit, The Atlantic, Businessweek, GQ en Vogue. Eerder won hij al een World Press Photo Award Photographer of the Year en in 2013 een Humanitarian International Red Cross Visa d’or award.

Brendan O-Se

1e prijs: Brendan Ó Sé

De Ierse fotograaf Brendan Ó Sé maakte deze foto van de handen van een dokwerker en won daarmee de eerste prijs. “Ik schoot deze foto op een vroege morgen, terwijl ik over de dokken van Jakarta liep, in april 2016. Dit zijn handen van een dokwerker die even pauze nam. Ik werd getroffen door de textuur die op zijn handen was ontstaan door al het vuil”, aldus Ó Sé. Deze fotograaf is eigenlijk universitair docent en fotografeert in zijn vrije tijd. Hij won er al diverse prijzen mee en was ook al eens te zien in Apple’s Shot on iPhone 6-campagne in 2015. Ook geeft hij iPhone-fotografieworkshops in diverse landen.

Yeow-Kwang-Yeo

2e prijs: Yeow-Kwang Yeo

Deze bijzondere foto is gemaakt door Yeow-Kwang Yeo en won de tweede plaats in de verkiezing van fotograaf van het jaar.
Yeow-Kwang Yeo werd geboren in Singapore en dat is ook de plek waar hij deze foto heeft gemaakt. Als freelance fotograaf richt hij zich op reisfoto’s en sociale fotografieprojecten. Hij heeft al meerdere prijzen gewonnen, waaronder de Best Single Image of The Travel Photographer Of The Year Award 2011 en tweemaal de eerste prijs in de Sony World Photographic Awards 2013. De foto toont Chinese traditionele straatopera, dat in rap tempo aan het verdwijnen is. De jongere generaties zijn er namelijk niet meer in geïnteresseerd. Yeow-Kwang schoot de foto achter de coulissen, waar de acteurs zich voorbereiden op hun optreden. Deze man is even aan het uitrusten, totdat hij weer aan de beurt is. De rustige sfeer, het plastic gordijn en de ventilator vielen de fotograaf op.

Kuanglong-Zhang

3e prijs: Kuanglong Zhang

Voor de meest kleurrijke foto moet je bij Kuanglong Zhang zijn, afkomstig uit Shenzhen (China). De plek waar heel wat elektronicaproducten vandaan komen. Kuanglong is een freelance fotograaf, die deze foto maakte in het City Palace in Udaipur, India. Hij maakte de foto terwijl een medewerker van het paleis bedachtzaam uit het raam kijkt. Alsof hij het ontstaan van het gebouw aan zijn geestesoog zag voorbijtrekken.

Nog meer foto’s kun je bekijken op de winnaarspagina van de IPP Awards. Naast de vier getoonde foto’s zijn er namelijk nog meer prijswinnaars. Je kunt de foto’s bekijken door met je muispijl over het portret van de fotograaf te bewegen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2017, 17:57
Categorie Achtergrond
Onderwerpen award, fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.