HomePod Siri vragen stellen

Apple zoekt een grappenmaker voor Siri: heb jij genoeg humor om te helpen?

Apple zoekt een hulpje voor Siri: iemand die gaat meehelpen om leuke grappen te verzinnen en zorgt dat Siri lollige antwoorden geeft op vragen. Ben jij die grappenmaker?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Als er bijzondere gebeurtenissen zijn, gebeurt het regelmatig dat Siri daarop inspeelt met een gevatte opmerking. Denk bijvoorbeeld aan Talk like a Pirate Day of Star Wars Day. Als je Siri een vraag erover stelt krijg je een grappig antwoord terug. Siri bedenkt die grappen natuurlijk niet zelf. Er is menselijke intelligentie nodig om in te schatten wat wel en niet leuk is. Jij kunt dat hulpje worden als je solliciteert naar de baan ‘Siri Event Maven’ bij Apple.


HomePod Siri vragen stellen

Siri heeft hulp nodig

In deze baan mag je 40 uur per week de lolbroek uithangen en leuke grappen verzinnen die te maken hebben met actuele gebeurtenissen of popcultuur. Als iedereen over de nieuwste capriolen van Donald Trump praat verzin jij daar een leuke grap bij. Hoewel… misschien is het wel zo veilig om grappen over politiek maar even achterwege te laten.

Siri moet dankzij jouw inspanningen op de hoogte zijn van alle niet-traditionele feestdagen, trending gebeurtenissen en evenementen waar ‘iedereen’ over praat. Daarbij zul je nauw gaan samenwerken met de engineers en designers die zorgen dat Apple op de hoogte is van culturele gebeurtenissen en de collectieve zeitgeist. Als voorbeeld noemt Apple onder andere Pi Day:

Do you bring “Wookie Cookies” to the office for “May The Forth Be With You”? Is your favorite holiday “∏ Day” or “Talk like a Pirate Day”? We’re looking for someone to help us keep Siri up to date on all the various events happening around the world.

In deze baan moet je sociale media afstruinen om te achterhalen waar mensen over praten. Je mag zelfs een foutje maken, want in de vacature-omschrijving staat dat je met het Analytics-team moet samenwerken om te kijken welke evenementen Siri gemist heeft. Als je denkt dat een opleiding aan de Clowns Academie genoeg is, dan moeten we je helaas teleurstellen: je hebt minstens een vierjarige studie achter de rug hebben, bij voorkeur in een technische richting. Ook moet je grote software- en systeemarchitecturen snappen en handig zijn met scripttalen zoals Python, Ruby of Bash.

HomePod-functies

Eén minpuntje: er staat nergens dat je gaat werken in het gloednieuwe kantoor Apple Park, dus je kunt ook in een van de andere kantoorgebouwen van Apple in Silicon Valley terechtkomen. Wat ons betreft klinkt het als een fantastische baan en het past ook goed in Apple’s plannen om van Siri meer een ‘huisvriend’ te gaan maken. Als de HomePod later dit jaar op de markt komt is het wel zo handig als Siri een beetje weet wat er speelt. De HomePod gaat er ook voor zorgen dat Siri binnenkort meer verstand van muziek heeft en dat je meer vragen kunt stellen over een gevarieerd aantal onderwerpen. Ook algemene kennis, sportevenementen en nieuws behoren binnenkort tot het repertoire van Siri.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.