iPhone X nu in 70 landen

De iPhone X is nu in 70 landen verkrijgbaar. Apple heeft deze week 13 nieuwe landen toegevoegd, van Turkije tot Thailand.

Apple Store iPhone X

Terwijl de iPhone X levertijd ook in Nederland en België is verbeterd, is Apple druk bezig met de verdere uitrol. Sinds deze week is de iPhone X in 13 extra landen verkrijgbaar, van Macedonië tot Maleisië en van Thailand tot Turkije. Toch zitten mensen uit de eerste groep landen soms nog op hun toestel te wachten.

iPhone X nu in 70 landen

In Nederland en België ging de iPhone X op 27 oktober in de voorverkoop en bleek al binnen 10 minuten te zijn uitverkocht. Vlak daarna liep het al snel op naar 6 weken wachttijd, waarbij sommige mensen hun toestel pas halverwege december geleverd zouden krijgen. Inmiddels is de levertijd gezakt naar 1-2 weken. Apple heeft nog geen officiële verkoopcijfers vrijgegeven.

In Zuid-Korea, het thuisland van Samsung, waren de providers en winkels in slechts twee minuten door hun pre-orders heen. Het zou iets te maken kunnen hebben met de beperkte aantallen, want volgens lokale bronnen waren slechts 100.000 stuks beschikbaar.

Korea iPhone X

Erg relaxed verliep de verkoop in Korea niet. Mensen stonden in sneeuwbuien te wachten om hun toestel op te halen. Sohn Hyun-gi, een 26-jarige gebruiker van een iPhone 6s, wachtte een week in KT Square in centraal Seoul om als eerste zijn toestel te bemachtigen via provider KT. Deze bood Sohn gratis onbeperkte data aan, als bedankje voor zijn moeite.

In het Gangnam District in Zuid-Seoul stonden 200 mensen in de regen. Hier ging een student er met het eerste toestel vandoor. In Korea wordt de iPhone X alleen aangeboden via lokale providers, vanaf 1,36 miljoen won, omgerekend €1050.

In totaal is het toestel nu in 70 landen te koop: van de aanvankelijke 55 landen op 3 november tot het huidige aantal.

Nu de productie wat meer op schema ligt verwachten analisten dat Apple de grootste aantallen van de iPhone X in de eerste helft van 2018 zal verschepen – wat ongetwijfeld weer zal leiden tot kwartaalcijferrecords.

iPhone X

De iPhone X (iPhone 10) was Apple's toptoestel voor 2017, met onder andere Face ID gezichtsherkenning, een OLED-scherm en een vrijwel randloos scherm. Is dit toestel nog steeds een goede keuze? Je leest het hier. De iPhone X is in 2018 opgevolgd door de iPhone XS.

iPhone X

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.