Vroege drukte bij Apple Store Oberhausen voor iPhone 5s en iPhone 5c

Honderden mensen staan in de rij bij Apple Store Oberhausen om de iPhone 5s en iPhone 5c te kopen. Wij houden je op de hoogte!
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

oberhausen klippelOver een paar uur gaan de nieuwe iPhones in de verkoop en dat betekent traditiegetrouw dat de eerste wachtenden al in de rij staan. In Oberhausen staan inmiddels een honderdtal mensen in de rij. Dit jaar zijn er dranghekken, maar de hoeveelheid lijkt nu al tekort te schieten: aan het begin van de avond stond eenderde van de dranghekken al vol. Als we de berichten op Twitter mogen geloven stonden vandaag om 11:00 uur de eerste mensen al in de rij. In dit artikel houden we jullie op de hoogte van de situatie in de loop van de avond en nacht.

Heb je zelf plannen om vannacht nog naar Oberhausen af te reizen? In een eerder artikel hebben we flink wat tips gegeven over het overleven van wachtrijen bij de Apple Store. En heb je zelf foto’s of ervaringen? Stuur ze in! Als je @iculture of #icultureDE gebruikt in je tweet, kunnen we ze het makkelijkst terugvinden.

18:00 uur: Wie begin van de avond aankwam in Oberhausen, kon al de eerste wachtenden al zien zitten.

oberhausen bram 1
Foto: @vandeperre

Bram Vandeperre heeft ook een tip voor mensen die vannacht online willen blijven: voor €10 koop je 1GB data bij Telekom (T-Mobile).

oberhausen bram 2
Foto: @vandeperre

20:20 uur: Medewerkers van de Apple Store informeren mensen die in de rij staan, dat jouw vurig gewenste toestel (kleur of opslagcapaciteit) misschien niet beschikbaar is.

oberhausen dranghekken
Foto: @patrickcohen

21:00 uur: Volgens security staan er nu 450 mensen. Ongeveer tweederde van de dranghekken is nu gevuld. Mensen die uit de rij weg willen om bijv. van de toiletten gebruik te maken, moeten hun ID-kaart afgeven. Anders mogen ze niet terug naar hun plekje in de wachtrij.

21:30 uur – De avond is inmiddels ingevallen. De situatie in Oberhausen lijkt tot nu toe vrij goed georganiseerd.

https://icultu.re/15FXmU9
Foto: @guatamalagrande

22:00 uur De ruimte binnen de dranghekken is nu vol. Wie nu nog aansluit staat voorlopig buiten de dranghekken. Maar er zit nog veel ‘lucht’ in de rij omdat mensen met hun klapstoeltjes vrij breed zitten. Als iedereen in de ochtend gaat staan passen er weer meer mensen tussen de dranghekken. Voorlopig ziet de situatie er voor mensen die na 21:00 uur nog willen aansluiten niet zo gunstig uit, minder zekerheid van je plek in de wachtrij.

22:10 uur – Er worden nu dranghekken bijgeplaatst. Onduidelijk is of vak 2 wordt verlengd of dat een nieuw derde vak creëren.

22:45 uur – Mensen moeten hun kampeerstoelen inklappen. Het lijkt erop dat iedereen de hele nacht moet staan. Het zorgt er wel voor dat er meer ruimte binnen de dranghekken komt. Er zouden nu zo’n 650 mensen staan.

https://twitter.com/mregeling2014/status/380797963313758208

7:25 – De opening van de Apple Store komt steeds dichterbij. De drukte in de rij neemt daarom ook toe.

7:33 – Volgens radioprogramma De Heer Ontwaakt staan de uitgedeelde reserveringskaarten dit jaar op naam, om doorverkoop tegen te gaan. Er zouden inmiddels dik 700 man staan.

7:38 – Er waren slechts 60 witte en gouden iPhone 5s-modellen, zo bleek bij het uitdelen van de reserveringskaarten.

8:06 uur – De deuren van het winkelcentrum zijn inmiddels geopend. De eerste groep is naar de Apple Store geleid, waar ze nog even moeten wachten.

8:15 uur – De eerste Nederlander heeft de Apple Store in Oberhausen met een iPhone 5s verlaten.

9:00 uur – Tweederde van de mensen in Oberhausen schijnt alweer te zijn vertrokken omdat alle 5s’en op zijn.

https://twitter.com/jaaploos/status/380949677472223232

Ondertussen in Keulen…

Wie in Zuid-Nederland of België woont, kon ook doorrijden naar Keulen. Daar is het volgens iCulture-lezer Harry nog relatief rustig en gezellig. Maar… op de foto die hij stuurde zijn geen dranghekken te zien, dus het kan zijn dat het morgenochtend minder gestructureerd verloopt dan in Oberhausen.

https://twitter.com/DakDas/status/380773002784153600

23:00 uur – In Keulen staan nu zo’n 150 mensen, schat @dakdas.

4:30 uur – Opstootjes in Keulen.

9:00 uur – In Keulen zijn alleen nog spacegrijze iPhones. De andere kleuren zijn op.

9:56 – De iPhone 5s is helemaal niet meer verkrijgbaar in Keulen.

Openingsafbeelding: @mrklippel

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2013, 11:31
Categorie Apple
Onderwerpen iPhone 5c, iPhone 5s, oberhausen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.