Reacties voor: iPhone SE trekt vooral nieuwe klanten en Android-overstappers

Volgens statistieken trekt de iPhone SE geen grote mensenmassa's, maar wel een nieuw publiek voor Apple, zoals Android-overstappers.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 33 reacties

  1. Hier echter een groot iPhone/iOS fan die onlangs zijn 6s Plus heeft verkocht en nu voor handzaam gaat met super specs en een goede camera/accuduur. Precies wat ik nodig heb 😉 Gisteren via Apple Store app besteld. (SE spacegrey 64GB)

  2. Een pre order van 3,4 miljoen in China. Wouw das al een begin van een record haha

  3. Ik heb juist het idee dat het ding wel een succes gaat worden: veel mensen met oude, kleine iPhones willen het ding wel, het ding heeft goede specs, het is de goedkoopste iPhone.

  4. Origineel geplaatst door Jan
    Ik heb juist het idee dat het ding wel een succes gaat worden: veel mensen met oude, kleine iPhones willen het ding wel, het ding heeft goede specs, het is de goedkoopste iPhone.

    Ja maar het is toch een oud model.
    Natuurlijk er zijn mensen die dat mooi vinden. Maar het is net zo iets als een oud model auto kopen met alles vernieuwt binnen in. De meeste willen toch wat nieuws.

    Ik denk dat er prijs wel voor veel verkopen gaat zorgen Android is meestal goedkopere dus sluit dat mooi aan op die mensen.

  5. Dan hoor ik ook bij de ouderen met mijn 36 jaar. Want ik ga toch echt mijn iPhone 6 plus inruilen bij a-Mac voor een iPhone SE 64gb. Het grote formaat van de iPhone leek mij handig maar als ik dan de iPhone 5s van mijn vrouw bedien merk ik toch echt dat jobs filosofie over het bedienen met een hand echt doordacht is.

  6. En de 4/4s/5/5s gebruikers worden hierin niet meegenomen, ik geloof dat het onder dat doelgroep ook een succesverhaal is.

  7. Ook ik stap nu over van een Samsung S4 naar de Iphone SE (64gb). De reden is het kleine model, de goede specs en de camera en de prijs. Dit wordt dus ook mijn eerste Iphone.

  8. Waar komt de conclusie vandaan dat iPhone SE kopers minder hoog opgeleid zijn dan de typische iPhone-koper?

  9. Het zijn twee verschillende dingen.. Geen smartphone hebben gehad in de afgelopen 24 maanden en geen hebben gekocht.

    “Uit de statistieken blijkt dat de meeste mensen die een iPhone SE aanschaffen de afgelopen twee jaar geen smartphone hebben gehad. “

    Bij de grafieken staat in het Engels dat het gaat om mensen die in de afgelopen twee jaar geen nieuwe smartphone hebben gekocht, en dus zeer waarschijnlijk nog een ouder toestel hebben.

  10. Ik sluit niet uit dat de iPhone se een groot succes gaat worden. Dat de iPhone se in een (relatief) oude behuizing zit, hoeft daar geen afbreuk aan te doen. De behuizing is wellicht ‘oud’, maar zéker niet verouderd. De behuizing is nog steeds erg mooi en ergonomisch. Koppel daar aan de hoogwaardige specificaties en lange accuduur die de iPhone se heeft gekregen, dan denk ik dat Apple een nieuw succesnummer heeft.

  11. Origineel geplaatst door Jan
    Ik heb juist het idee dat het ding wel een succes gaat worden: veel mensen met oude, kleine iPhones willen het ding wel, het ding heeft goede specs, het is de goedkoopste iPhone.

    Origineel geplaatst door Freaky
    Ja maar het is toch een oud model.
    Natuurlijk er zijn mensen die dat mooi vinden. Maar het is net zo iets als een oud model auto kopen met alles vernieuwt binnen in. De meeste willen toch wat nieuws.
    Ik denk dat er prijs wel voor veel verkopen gaat zorgen Android is meestal goedkopere dus sluit dat mooi aan op die mensen.

    Oud model, hoort dat af…
    Tijdloos design ja, sober maar tijdloos.
    Een auto volgt de ‘mode’ maar Apple niet. Net als B&O vroeger.
    Binnen enkele jaren ziet een ‘edge’ telefoon er hopeloos ouderwets uit maar een iPhone niet hoor!

  12. Ha! Ik ruil mijn 5s ook in voor een SE. Handzaam formaat maar met nieuwe specs. Verder verdom ik het om bijna 1000 euro uit te geven voor een telefoon met een beetje opslag. Dus ook een principe-kwestie

  13. Misschien speelt ook het feit mee omdat het geen nieuw model is, mensen niet zo een haast hebben om deze telefoon vooruit te bestellen, maar hun oude bij gelegenheid vervangen. Het “succes” wordt alleen na langere tijd pas merkbaar. Mogelijk wordt de 5SE de opvolger van mijn 6, maar ik weet dat pas als ik de iPhone 7 heb gezien. (over 4-5 maanden?)

  14. Jammer dat de prijs nog aan de hoge kant is want wat dat betreft kun je dan beter een Sony Xperia Z3 compact aanschaffen. ( of als je meer wil uitgeven een Z5 compact) Wel een super telefoon de iPhone 6SE. Ik verwacht ook dat er veel van zullen worden verkocht. Slim van Apple.

  15. Vreemd, als ik in mijn vriendenkring hoor (van alle leeftijden) is de SE het model waarop gewacht wordt, we gaan alleen onze 6s’sen niet direct omruilen, enkel om een kleiner scherm te hebben.
    Het is normaal dat de mensen met een 6s niet staan te springen, een 6s en een SE zijn gelijk met uitzondering van het formaat en touch ID.
    Enkel fotofanaten hebben voordeel om te wisselen.
    Ik wacht op de SEs, wanneer de tijd is gekomen dat ik normaal mijn iPhone wissel.

  16. Origineel geplaatst door Jan
    Ik heb juist het idee dat het ding wel een succes gaat worden: veel mensen met oude, kleine iPhones willen het ding wel, het ding heeft goede specs, het is de goedkoopste iPhone.

    De clou zit hem hierin, zoals in het artikel gemeld:

    Belangrijk om je te realiseren is dat deze gegevens gebaseerd zijn op de eerste verkoopcijfers. Mensen die meteen met hun creditcard op een nieuw product duiken, kunnen andere kenmerken hebben dan mensen die de komende maanden na wat langer nadenken de overstap maken.

    Mensen die al een (goede ‘kleine’) iPhone hebben, hebben geen haast want ze hebben immers al een prima smartphone in handen. Kunnen het zich dus permiteren om te wachten op een leuke aanbieding voor een bescheiden upgrade, bv zo’n btw-vrij actie van een (authorised) reseller tikt zelfs op de ‘lage’ prijzen van een SE nog lekker aan.
    _


    Slice ontdekte verder dat mensen die geïnteresseerd zijn in de iPhone SE vaak iets ouder en minder hoog opgeleid zijn dan de typische iPhone-koper.

    Bij die ‘ontdekking’ zijn natuurlijk ook die eerste kanttekeningen van toepassing.
    Het enige dat ze hebben ontdekt is dat die kenmerken opgaan voor “mensen die nu al meteen genoeg geïnteresseerd zijn om direct tot online aanschaf over te gaan
    Wie weet zijn ouderen en minder hoog opgeleiden gewoon wel wat impulsievere kopers… 🤔

  17. Origineel geplaatst door Guido
    Oud model, hoort dat af…
    Tijdloos design ja, sober maar tijdloos.
    Een auto volgt de ‘mode’ maar Apple niet. Net als B&O vroeger.
    Binnen enkele jaren ziet een ‘edge’ telefoon er hopeloos ouderwets uit maar een iPhone niet hoor!

    Ligt aan de gebruiker.
    Als ik de 4S van m’n moeder in de hand heb heb ik bijna het gevoel dat ik een kinder telefoon in de handen heb.

    En natuurlijk is de iPhone veel langer mooi ten opzichte van een bv Android telefoon die zien er na twee jaar al oud uit. Maar de iPhone heeft nu echt al wel z’n langste tijd gehad. Ik zou persoonlijk dat oude model niet meer willen hebben.

    En de enige reden om deze weer te gebruiken is om de centen niets meer anders had hij de zelfde design gehad als de 6 en ook het prijskaartje.

  18. @Richard: Waarom niet gewoon de 6s? Die is echt een stuk kleiner dan de Plus

  19. Ook ik ga van een 5s naar een SE, de 5s gaat naar moeders de vrouw welke op dit moment nog een trage 4s heeft.

    De 6/6s/7 zijn gewoon te duur en te groot om handig te zijn. Hoe vaak ik mijn telefoon met 1 hand bedien is echt dusdanig veel dat een grotere telefoon alleen maar gaat irriteren.

  20. Origineel geplaatst door Maikel
    Ook ik ga van een 5s naar een SE, de 5s gaat naar moeders de vrouw welke op dit moment nog een trage 4s heeft.

    Bah, wat denigrerend, alleen al die term ‘moeders de vrouw’. Hou jij nu lekker je 5s en geef je liefhebbende (!) vrouw gewoon dat nieuwe toestel. Dat is nog eens echte liefde.

  21. Ik ging van een 4S naar een 6 Plus en nu naar een SE. Voor mij is die keuze puur rationeel, ik heb simpelweg geen zin (meer) om voor een nieuwe 6s (of 7 binnenkort) de hoofdprijs te betalen. I.c.m. een abonnement welke ik in november mag verlengen is het ook veel te prijzig (voor mij) om de meerwaarde van een gloednieuwe telefoon als de 7 goed te praten. Wat ik doe is een SE bestellen (al gedaan), mijn 6 Plus verkopen en vervolgens overstappen naar een sim-only in november waar ik vervolgens mee ga doen totdat dat contract is afgelopen, daarna zie ik wel waar Apple mee komt. Voor nu is een SE ideaal, relatief goedkoop met relatief nieuwe hardware in een handzaam jasje.

  22. Ook mijn 5s gaat vervangen worden door een SE. Ik vind de iPhone 6(s) gewoon te groot.

  23. @koert: Inderdaad de 5S is nog prima en snel zat, kan best zijn dat ze er tevreden mee is.
    Maar ze zal het echt leuk vinden om de SE tekrijgen, dan hoef je voorlopig niks meer te kopen voor der 🙂

    Ze zeggen wel vaak nee is goed ben tevreden met jou oude toestel, maar eigenlijk hebben ze liever de nieuwe.

  24. Hier heb ik echt op gewacht (5se) Had nog een 4. Mijn dochter en schoonzoon hebben beiden de 6 en 6s. Mij veel te groot. Maar ik begrijp best dat er mensen zijn met hele grote zakken waar de 6(s) in kan. Maar die grote zakken wil ik dus niet. Blij dat de 5se er is.

  25. Voor mij zal het ook een SE worden (overigens lees ik veel reacties met 5SE, maar het is toch echt SE zonder de 5…)

    Het formaat van de 6 vind ik te groot en bovendien vind ik nog steeds de 5/5S qua design vele malen mooier dan de 6/S..

  26. Ik denk eerlijk gezegd dat het ook een succes gaat worden. Heb zelf nu 2,5 jaar een 5S en heb gisteren meteen een SE besteld. De iPhone 6 heb ik regelmatig in m’n handen gehad, maar is mij gewoon te groot om handig “snel” met één hand te gebruiken.

    Een vriend van mij heeft nu ook een 6 en twijfelt om eventueel weer “kleiner” te gaan naar een SE vanwege de handigheid en toch de prestaties.

    Het zal mij dus enorm benieuwen of de SE echt zo’n verkooptegenvaller zal gaan worden.

  27. Ik ga mijn 6 inruilen voor een SE. Veel fijner formaat. En ik vind dat model beter in de hand liggen dan de 6.

  28. Tja. Ik heb m’n 6 weg gedaan en zojuist de SE besteld. Dit is wat ik altijd al wilde.. Ik voelde me echt debiel om 2x op de homeknop te tikken om het scherm kleiner te maken

  29. Tsja, ik heb ook de 6s weg gedaan en de 5se besteld. Kon maar niet wennen aan het formaat van de 6 en de iets mindere specificaties neem ik dan maar voor lief. Hopelijk kloppen de geruchten over de batterij wel, al was ik al zeer tevreden met de 6s. Heb de 5s gehad en was gek op die telefoon, qua uiterlijk en qua grootte cq dat je alles met 1 hand kan bedienen. Hopelijk is de 5se snel binnen!

  30. Ik heb nu de 5s en wilde overstappen naar 6s maar model met halve ronding leek meer op de Samsung was mijn eerste gedachte. 🙂
    Nu dat de se er aankomt met betere specs met dezelfde look van 5s binnen kort 1 bestellen.

  31. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  32. Tot de 5s wilde ik altijd het nieuwste model hebben.
    Maar vanaf de 5S, ben toen overgestapt op de 6 maar vond deze te groot en nadat ik deze had laten vallen (scherm kapot) heb ik deze laten maken en deze direct verkocht om weer terug te gaan naar mijn 32gb 5S. Vanaf toen is de drang voor de nieuwe modellen niet meer teruggekomen.
    Nu stap ik na 2,5 jaar over op de 64gb SE omdat mijn 5S nu wel zijn beste tijd gehad heeft en ik een grotere opslag nodig heb.

  33. Less is more…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.