Vrouw met iPhone in Apple Bagdat Apple Store in Istanbul, Turkije

Reacties voor: Koopjesjagen bij inflatie? Bij Apple lukt dat niet

In Turkije kun je momenteel niet shoppen
In Turkije zijn mensen snel iPhones en andere dure elektronica aan het inslaan, omdat er al maanden sprake is van enorme inflatie. Hoe zit het eigenlijk, kun je goed profiteren van een koopje en is het een goede investering? Dat hebben we voor je uitgezocht.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. Leuk artikel! Geen idee had ik dat Apple rekening houdt met verschillende valutaprijzen en inflatiecijfers. Ik vraag me wel af hoe de Turken nu aan hun telefoons komen? Je zal maar net voor BlackFriday een mooie deal willen scoren. Of gewoon een iPad nodig hebben. Gaat allemaal niet door. Dat betekent ook dat Apple geen omzet draait in Turkije. Lijkt me ook niet handig.

  2. “mensen proberen massaal iPhones in te slaan, in de hoop ze over een jaar voor een veel hogere prijs te kunnen verkopen.”

    Ben ik nou gek of wat? Over een jaar is de huidige iPhone alweer verouderd, want dan is er inmiddels de iPhone 14.
    Dus hoe kun je verwachten dat je de 13 dan nog met winst kunt verkopen?

  3. Als investering is het echt belabberd. Een iPhone is in verhouding tot andere smartphones waarde vast, maar na een jaar ben je al een behoorlijk percentage kwijt. Willen ze stabiliteit en minimaal risico dan moeten ze gewoon andere valuta’s zoals Zwitserse Franken, euro’s en dollars te kopen.

  4. Ja het moet inderdaad dan super wild gaan wil je nog winst halen na een jaar want t toestel is das Idd aanmerkelijk goedkoper geworden en jij moet m ook nog als particulier verkopen dan moet je goedkoper zijn dan winkels. En voor de koper is er ook al een jaar garantie voorbij want jij had m al ( misschien laat je m in t doosje, maar de 2 jaar lopen)

  5. iPhone’s zijn alles behalve waardevast. Een iPhone 11 was nieuw €1300 nu koop je die voor €450. Zelfde verhaal met de iPhone 12 die is ook aanzienlijk in waarde gedaald.

    Lijkt me dus zeer onverstandig om in iPhone’s te investeren. Tenzij je de iPhone 13 kunt kopen voor een laag bedrag en gelijk doorverkoopt met winst.

  6. Apple TR heeft zelf aangegeven dat er geen sprake is van annulering van orders. Alle bestellingen zullen gewoon worden geleverd. Zo is mijn MacBook Pro nu “klaargemaakt voor verzending”.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.