Reacties voor: iPhone OS 4.0 Event: iPad, iPhone en App Store in cijfers

In de eerste vijf dagen na de lancering zijn er 450.000 iPads verkocht. Daarnaast telt de App Store nu 185.000 applicaties, waarvan 3500 speciaal voor de iPad. Voor de iPad zijn er 3,5 miljoen apps en 600.000 iBooks gedownload. In totaal zijn uit de App Store 4 miljard applicaties gedownload. Het aantal toestellen met iPhone OS bedraagt nu 85 miljoen, waarvan 50 miljoen een iPhone is. De iPhone heeft het grootste marktaandeel voor mobiele browsers in de VS, 64 procent.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Damn. Had ik maar Apple aandelen:)

  2. Zie ik het nu goed dat de AppStore de iTMS mega aan het inhalen us..?

  3. Die cijfers zijn echt niet normaal. En dat terwijl Apple vroeger altijd de underdog was. Zou Microsoft niet bang worden van Apples geweld? Alles wat ze maken veranderd in goud, beetje eng eigenlijk. Misschien kan Steve Jobs nu eindelijk een nieuwe trui kopen :p

  4. Zou iemand een indicatie kunnen geven wanneer de nieuwe iPhone uit komt of is daar nog helemaal niks over bekend.

  5. @Sanjeev: officieel is er nog niets over bekend, de geruchten gaan dat de nieuwe iphone rond komende zomervakantie uit komt…

  6. De tevredenheid onder Apple-users over de devices is enorm. Las laatst dat veel Blackberry-users bij een volgend toestel naar iPhone overstappen. Het zou mij niets verbazen als de meeste iPad-kopers ook al een iPhone of notebook hadden.

    Door de gigantische installed-base van iPhones acht ik de kans groot dat de iPad straks de meest populaire tablet-pc wordt. Wij werken hier met Macs en hebben ook iPhones. Ik zie mijzelf niet meer voor een HP Slate of andere Windows-tablet kiezen.

    De strategie van Apple om bottom-up (vanaf de telefoon) de PC-markt langzaamaan naar zich toe te trekken gaat straks echt zijn vruchten af werpen. Ik was altijd erg sceptisch in de hele windows/apple-discussie, maar zie steeds meer voordelen om voor een gesloten systeem te kiezen. Mijn inmiddels 4 jaar oude MBP draait nog steeds als een zonnetje, zelfs met het meest actuele OS. Alle Dell’s, HP’s en zelfs Toshiba’s die ik hiervoor had gingen echt zo lang niet mee. De service van Apple schijnt niet zo goed te zijn als die van Dell, maar ik heb dan ook nog nooit twee keer een moederbord hoeven te vervangen. Wat ik bij mijn Dell’s wel aan de hand heb gehad.

  7. @iPhoneFan:

    Heus? Dan heb jij pech, want ik heb met mijn Dell pc’s nog niet echt veel problemen gehad. Toegegeven, de laatste nieuwe had blijkbaar een designprobleem, ofzo, door het foute ontwerp begon mn kast steeds te rammelen, echter bij Dell support konden ze er niet veel aan doen… Uiteindelijk op een internetforum een oplossing gevonden: het bleek de trilling van mn harde schijf te zijn die overgezet werd op het metaal van de behuizing, nu zitten er stukjes karton tussen om die trilling te absorberen. Primitieve oplossing, maar het werkt. Dus daar ben ik wel niet zo tevreden mee, maar anders nog nooit problemen gehad met Dell.

  8. @Jeroen: “Design-probleem…. stukjes karton”….. klinkt als een prima stuk gereedschap waar je mee werkt. 😉

    Dell gaat voor “veel voor weinig”, d.w.z. de snelste processor en het snelste geheugen tegen een mooie prijs. Lijkt allemaal erg interessant, maar als je dat in een niet zo goed ontworpen systeemkast hangt, wordt het boeltje al snel wat heet. Gevolg: moederbord begeeft het. Dit is overigens geen nieuw probleem, maar is al jaren een bekend issue bij Dell notebooks. Maar ja, die zijn dan ook €500,- goedkoper dan een Mac met dezelfde specs.

    Afgelopen weekend voor het eerst met een hagelnieuw Samsung netbookje met Windows 7 mogen spelen. Heb ideeen over iets handzamers voor onderweg dan mijn MBP. Zo’n nepbook met Windows 7 gaat het dus niet worden. Was even vergeten hoe lelijk dat Windows is. En traaaaaaag……

  9. Wij hebben een 15 jaar oude mac en die doet het nog steeds mijn Windows pc heeft het niet zo lang vol gehouden mijn pc met Windows 7 gaat het denk in ook niet zo lang vol houden

  10. Ik ken genoeg mensen van wie de dell laptop bijna 7 op 7 dagen draait en die nog nooit problemen gehad hebben. Ik ken ook mensen bij wie apple zeer vervelend deed ivm de garantie, vooral ivm iphone en ipod touch, er wordt door apple blijkbaar veel beroep gedaan op de vochtindicator om geen garantie te hoeven geven. Wat ik wil zeggen is dat elk merk wel zijn voor en nadelen heeft. Het enige wat mij intoomt om een macbook en ipad en een nieuwe iphone (heb nog een 2g) te kopen is de prijs. Ik ben er heilig van overtuigd dat moest men de prijzen van de apple producten een stukje laten zakken dat de uiteindelijke winst voor apple hoger zou liggen, omdat meer mensen voor apple zouden kiezen. de mensen zijn wel overtuigd van de kwaliteit, maar laten zich tegenhouden door de prijs.

  11. fanboy topic?

  12. @jan: wat betreft die prijs, dat klopt wel. Ik weiger over te stappen naar Windows 7 en zou graag voor een Apple gaan. Alleen de prijs is echt veel te veel. Een nieuwe pc (zelf samenstellen) is zo veel goedkoper dan een Apple product.

    De kwaliteit (zeker hardware-software) is zeer zeker beter, dat zal ook nooit echt goed komen op een pc met Windows.

    En het jammere vind ik wel dat Applesoftware soms wat basic is. Hoewel ik hier niet heel veel voorbeelden van heb, maar als ik bv kijk naar iTunes en MediaMonkey (nu op de pc) dan is iTunes 2x niks wat betreft opties en functies. En, niet onbelangrijk, je kunt verder niks aanpassen… en dat kan bij MediaMonkey wel weer.

    Maar onder de streep is Apple net zo “erg” als Microsoft: money money money. Apple heeft alleen een betere doofpot en marketing.

  13. “money, money, money” Je moet lekker in Noord-Korea gaan wonen, als je er problemen mee hebt als bedrijven geld verdienen. Ik begrijp al die jaloezie niet, als een bedrijf iets bedacht heeft waar grote groepen mensen blij mee zijn en budget voor vrij maken. Typisch Nederlandse bekrompen gedachten…

  14. Origineel geplaatst door iFonePhan
    “money, money, money” Je moet lekker in Noord-Korea gaan wonen, als je er problemen mee hebt als bedrijven geld verdienen. Ik begrijp al die jaloezie niet, als een bedrijf iets bedacht heeft waar grote groepen mensen blij mee zijn en budget voor vrij maken. Typisch Nederlandse bekrompen gedachten…

    Nederlandse bekrompen gedachten???? De laatste keer dat ik op mijn paspoort keek, was ik nog altijd een Belg. Ik heb helemaal geen problemen als bedrijven geld verdienen, maar een verschil van 500 euro voor een laptop met mindere specificaties vind ik net iets te veel. Apple gedijt gewoon op het feit dat de echte apple fans toch hun produkten kopen ongeacht de prijs. Begrijp me niet verkeerd, heb een 2G iphone en heb nog nooit een betere pda/telefoon gehad. Mijn volgende zou zeker weer een iphone zijn, als de prijs tenminste niet weer de hoogte ingaat omdat er nieuwe features op de nieuwe iphone zullen zitten. Wat de ipad betreft wacht ik nog wel even tot flash ondersteund wordt op tot de meeste site’s zijn overgeschakeld naar HTML5, want als ik dat geld uitgeef wil ik wel alle site’s kunnen bekijken.

  15. Kijk voor ieder budget is er wel wat. En van die 4 miljard zijn de meeste apps gratis want uiteindelijk is dat wat wij t liefste zien.
    Maar als je ergens echt voor moet sparen en de kwaliteit is goed dan is dat het toch veel meer waard. Ik zit in de sales:p maar stel mezelf ook altijd deze vraag als ik iets koop.

  16. Ik hoop dat wanneerje mobile safari opent niet automatisch je bookmarks naar boven komt. Ik vindt dit zeer iritant en onhandig. Als je even snel iets op wilt zoeken moet je telkens je bookmarks weg klikken. Verder heb ik niets te klagen over versie 3.1.3

  17. Ik zit vast in New York vanwege de vulkaan, vanmiddag naar de Apple store geweest Gekkenhuis!!!!
    Ipads vlogen met bosjes de deur uit, 16 GIG helemaal uitverkocht, dan maar een 32 GIG en hopen dat ik niet gepakt wordt op Schiphol als we ooit weer eens naar huis gaan.
    Maar wat een fantastisch apparaat, werk al bijna 1 1/2 jaar met mijn Iphone 3G, maar dit is toch weer een flinke stap vooruit (en een flinke aanslag op mijn credit card 657 us inclusief sale tax).
    Maar tot nu toe is het apparaat het waard, ik wilde er eentje meenemen voor de handel, maar ik denk dat als mijn vrouw hem in haar handen heeft gehad dat ze verkocht is, komt sinterklaas wel erg vroeg dit jaar.
    Beeld is fantastisch, respons van het scherm erg goed.
    Vind wel dat het beeld gauw kantelt van portrait naar landscape, maar dan kan aan mijn geestdrift liggen.

    Een hoop geld maar absoluut een aanrader en gaat ook in Nederland hoge ogen gooien.
    Het is wat al eerder werd gezegd, eenmaal een apple fan altijd een applefan, worden dus ook straks in Nederland, door ons massaal gekocht.

    Ik las in de telgraaf dat de introductie in Europa weer een maand uitgesteld is, ga regelmatig deze kant op ga ik toch maar een lijntje opzetten denk ik.
    Efin eerst maar eens naar huis kan nog wel tot vrijdag duren hoorde ik vanavond op JFK. Ik hoop dat onze blauwe trots success hebben met hun proefvlucht en dat het allemaal wat sneller kan.

    Pelek.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.