Reacties voor: ‘iPhone kwetsbaar voor hacking via iMessage-berichten’

Hackers kunnen via een iMessage-bericht toegang te krijgen tot je iPhone. Dat vertelde onderzoekster Natalie Silvanovich woensdag op de jaarlijkse Black Hat-hackersconferentie in Las Vegas. Het is niet eens nodig om in dat bericht een klikbare link te zetten. Een eenvoudig tekstbericht kan al voldoende zijn.
Nico van den Berg - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Ik gebruik geen iMessage.
    Toestel vraagt er wel nu en dan naar klik ik nee aan

  2. Wat is er met Apple aan de hand laatste tijd? Met privacy-schendingen in het nieuws en dan dit?

  3. @iSan: Ja en sterker nog, bij de update van 12.4 er niets over vermelden in de toelichting van de wegsite. Apple gaat steeds verder de verkeerde kant op met zijn ios, privancy, ontwikkeling en openheid.

  4. @iSan: het is normaal dat NIETS helemaal veilig is. Dit zijn waarschijnlijk al bugs die van dag 1 aanwezig zijn maar nooit zo diep onderzocht zijn geworden. Zoals er nog veeeeeeel meer zullen zijn. Dat dit allemaal per direct onderzocht en opgelost word, is toch het belangrijkste? Kunnen andere platformen een groot voorbeeld aan nemen..

  5. Ach wat doen we moeilijk met z’n allen. Het is toch gefixt. Denkt iedereen nou echt dat Apple de enige is die veiligheidsproblemen onopgemerkt fixt? Het is veiliger om het niet te zeggen voor mensen die nog niet de nieuwste updates hebben.

    Ik denk zelf dat je bij Apple kwa veiligheid erg goed zit. Denk ook dat andere partijen snel ten onder gaan als hun gebruikers te weten komen wat er allemaal voor fouten in het systeem zitten. En deze worden niet eens altijd opgelost, omdat updates uitblijven.

  6. @Ro: Ja het is nu gewoon Apple die weer tijdje in nieuws is, en straks ie het met android weer.

  7. Jammer dat iMessage zoveel onnodige functionaliteir erbij heeft gekregen. Dit is daar wel een direct gevolg van

  8. Ik merk de laatste 10 dagen erg op dat Siri op zowel de HomePod, iPad en iPhone ( heb geen MacBook/iMac) om de haverklap iets zegt zonder geroepen te worden. Net zoals iedereen mijn Siri kan oproepen ( als iemand in een filmpje of in het voorbij lopen “Hey Siri” zegt).
    Mega irritant! Zijn er meerdere die hier last van hebben?

  9. Zo erg is dat toch niet? Wie gebruikt er nou iMessage nou? Ik heb het zelfs uit staat.

  10. @Iemand:

    Gewoon Siri uitzetten

    @Leo van Der Meer:

    Nou uitzetten beetje overdreven, de gene die iPhone hebben is wel makkelijk als iMessage aan komt(Als WhatsApp ouzo er uit ligt).
    Daarbij is het ook gewoon je standaard sms app, dus volledig uitzetten van die app gaat niet.

  11. Goede reacties weer. Angst om gehackt te worden in verband met privacy maar dan wel alleen what’s app gebruiken 🤨

    Facebook verkoopt advertenties,  verkoopt producten en diensten. Die best goed zijn!

  12. Word altijd moe van bepaalde reacties aangaande veiligheid en privacy. Wil je 100% veilig telefoon gebruik? Dan weer een simpele Nokia aanschaffen met alleen sms en bellen. Iedereen die een smartphone heeft leeft in een grote bigbrother. Ongeacht welk merk. Wij kunnen als simpele gebruikers nooit met zekerheid vaststellen dat wij niet afgeluisterd worden, gehackt, of anderszins..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.