Reacties voor: ‘iPhone en Xbox zijn een bedreiging voor internet’

Professor Jonathan Zittrain van Oxford University is van mening dat gesloten apparaten zoals de iPhone en de Xbox het karakter van internet veranderen. Maar zijn de apparaten het probleem, of de pc's die tot bedreigingen zoals virussen en identiteitsdiefstal hebben veroorzaakt.

Reacties: 5 reacties

  1. Inderdaad nogal tegenstrijdig.
    Persoonlijk ben ik blij dat ik van dat hele geknutsel af ben, sinds ik met een Mac werk.
    Hoogstens een beetje aanklooien met m’n iPhone, maar op de PC gaat dit ook veel te ver, vind ik. Zeker voor de gemiddelde consument. (van termen als ‘overklokken’ krijg ik echt spontaan jeuk)

  2. “en zijn er in korte tijd nog nooit zoveel nieuwe dingen ontdekt, waaronder een compleet nieuw taalgebruik met termen als jailbreak en virginize.”

    Euh, er is niet alleen Iphone-hacking… Kijk maar eens naar de PSP-scene

  3. Wat een praat voor een professor op een universiteit met:

    1. De meest conservatieve houding in Europa, waar stringente benoeming-procedures en andere bescherming bepaald of je “deel van de wetenschap” wordt.

    2. De grootte van je portemonnee gaat bepalen of je een toegelaten student bent.

    “Gesloten universiteiten zijn een bedreiging voor de wetenschap”.

  4. Dit slaat nergens op. Ik wil niet tegenspreken dat de iPhone open is, maar als we letterlijk naar zijn boek kijken, gaat het om het internet. Ik zie geen enkel obstakel waardoor mensen geen eigen internet-applicatie kunnen maken voor de iPhone.

  5. Ik vind dan toevallig de iphone en de Xbox ook nog hele slechte voorbeelden. De iphone software ligt volledig open als ik het goed begrepen heb (zie pwng-project) en de oude XBOX heb ik middels de nodige hacks omgetoverd tot een fanatstische media center. Die ik overigens weer met mijn iphone op afstand kan besturen :).
    Behoorlijk onzinnig dus!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.