Reacties voor: iPhone in Afrika: liever een camera met flits

Apple gaat de iPhone wereldwijd aanbieden in de meest overwachte landen. Maar in Afrika blijken de behoeften toch iets anders te liggen dan in het westen: een camera is belangrijker dan toegang tot internet.
Lees het complete artikel → iPhone in Afrika: liever een camera met flits
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Ik ben niet mee eens met de ironsche taal die was gebruikt in deze artikel. Veel mensen in Afrika hebben een PC en soms zelf een mac. De schrijver moet concentreren rond het feite dat het toetsel moet afgestemd worden met de verschillende omstandigheden in elk land in plaats van dit onzin Ik zag in de artikel.
    Ik ben een afrikaans and Ik heb deze reactie vanuit mijn Iphone verzonden.
    Ik ben een fan deze website en hope dergelijke artiken moeten niet getolereerd worden!

    Bedankt

  2. Het is maar een reactie!!!! kom op zeg!!

  3. erm, wat is er ironisch aan dit artikel. het is gewoon zo… In afrika heeft niet iedereen een gsm, maar zijn er 1 of enkele gsms waar de hele bevolking van een dorpje gebruik van maakt, die dan ook centraal opgeladen worden (heb dit ooit eens gezien in een aflevering van man bijt hond).
    Ik begrijp wel dat dit voor de meer westerse streken (bv kaapstad) niet zo is, maar voor de grote meerderheid van afrika zal dit wel zo zijn…

  4. Peter,

    als je het goed leest dan ziet je in de artikel enkele opmerkingen die lijken voor mij ironsch te zijn zoals: ” Afrikanen willen niet synchroniseren met iTunes (als ze al een computer hebben)…” bovendien, als je ook door jou ractie gaan kijen dan ziet je toch dat nog een keer.
    Ik denk dat is niet jou fout maar dat is gewoon de fout van de media die maken de mensen denken dat gehele Afrika is gewoon een boerenland als in een vereweg frische dorpje!

    je moet een beetje rond kijken in de Internet om juiste beeld van Afrika te krijgen in plaats van die grapjes je schrijft!

  5. Abdel,

    Jij behoort waarschijnlijk tussen de rijke afrikanen, en jij zou dus ook wel wat hogere connecties hebben dan ‘normale’ afrikanen.
    De realiteit leert ons dat de grootste delen van Afrika nog erg arm zijn, en de wat rijkeren hebben weinig aan 3G, sinds in Afrika (naar mijn weten) geen 3G netwerk is, en de kosten anders veel te hoog zouden zijn.
    Dus wat in dit artikel bescreven staat klopt precies, dat de ‘gewone’ afrikaan weinig aan een iPhone heeft.

  6. Helemaal eens met abdelmagid elrasheed

    JE mag er niet zomaar van uit gaan dat een land wel of geen behoefte heeft aan internet of dat ze er uberhaubt geen PC’s hebben. Hij bewijst het tegendeel. Natuurlijk zullen er landen zijn waar de infrastructuur het niet allemaal toe laat wat modern internet en telefonie betreft maar goed, zelfs in NL heb je niet eens overal dekking met je eigen provider. Ik vind het ook jammer dat er nogal snel gedacht word dat westerse landen superieur zijn. soms schieten er ook verrontwaardigde reacties voorbij waarin men denigerend doet over een nieuw iphone land dat in de mening van de reagerende party minder is dan holland en daarom zou het schandalig zijn dat dat ding nog niet in NL te koop is.

    Kom op man grow up.

    De werled populatie is verder dan je denkt op technisch vlak. Mede dankzij afdankertjes van de westerse markt maar ze kunnen daar ook gewoon aan de laaste nieuwe dingen komen.
    Ik reis regelmatig door Afrika en Europa en ik kan je verzekeren dat iedereen weg is van de iphone of hij nu wel of geen flits heeft en of hij nu wel of niet gebouwd is om tegen een stootje te kunnen. Nokia bepaald dus de markt voor bepaalde landen en houd ze daarmee af van de echte toffe dingen omdat nokia zomaar aan neemt dat er geen behoefte voor is.

    Ik weet niet of meer bedrijven zo te werk gaan maar dat is een kwalijke zaak.

  7. Man zaag toch niet, je weet evengoed als iedereen dat Afrika nu eenmaal niet het rijkste werelddeel is, dan moet je hier toch ook niet staan te beweren dat dit wel zo is hé?

  8. Ik ben niet rijk hoor. ik ben gewoon iemand die een beetje nederlands kan lezen en schrijven and ik vond de artikel een beetje (out of the line ) van iphoneclub.nl

    Ik denk dat jullie zijn gewoon jaloers zijn dat Nederland is nog niet bevestigd in het lijstje van landen die de Iphone zullen krijgenin plaats darvan jullie waren geshockeerd met afrikanse landen in de lijst.

    Ik moet ook zeggen dat ik Nederland respecteer en mijn bedoeling is gewoon te vertellen dat er is altijd iemand die het Nederlands lees and pc gebruik (even in Afrika)!

  9. dat is het 😛
    you naild it dude (Y)

    zeuren en afgeven op anderen is waar Hollanders goed in zijn
    Gisteren nog in rondom tien De ZEUR cultuur

  10. ik wil helemaal niet denigrerend overkomen hoor. Ik denk gewoon dat ‘veel’ afrikanen niet staan te springen voor een iPhone omdat een iPhone nu eenmaal niet zo robuust is als andere telefoons (mijn nokia heeft al vanalles meegemaakt en werkt nog steeds) wat toch handig is in een land met veel stof enzo. Maar verder is er ook niet overal wifi of 3G dus dan heb je ook weinig aan je iPhone. Verder is een iPhone ook nog steeds wat duurder dan een andere gsm, dus dat speelt ook mee. Ik zeg nu niet dat dit voor heel Afrika geldt, maar toch voor de meerderheid van de populatie.
    Ik weet ook dat de manier waarop Afrika in de media komt niet altijd juist is, ik heb het dan ook met eigen ogen gezien. Ik heb in het kader van mijn studie enkele keren in de vakantie vrijwilligerswerk gedaan in Afrika en heb daar ook veel gelukkige mensen gezien (je zou bijna denken dat iedereen daar ongelukkig is als je Afrika enkel kent van de media en de smeekbrieven van Unicef etc)
    Maar ook buiten Afrika zijn er zo’n gebieden.
    Wat die flits betreft, dat is natuurlijk overdreven.

  11. 4saus,
    bedankt voor jou reactie.

    ik wilde gewoon zeggen dat ik trots ben van mijn afkomst en ook dankbaar aan Nederland want daar heb een beetjje van mijn leven geleefd en heb ik veel daar in geleerd.I wil gewoon nog een keer zeggen dat niet alles je ziet in Man Bijt Hond is echt.
    we zijn hier omdat wij met z’n allen een liefde met de Iphone hebben! … (so please do not take personal)

  12. IPhoneclub,
    I k begrijp het. maar:
    Ik denk de discussie was ook zinnig and niet als de iphoneclub probeerde darvan te maken.

    tenminste, jullie moeten ook gewoon trots zijn op jullie website die word ook gekeken door mensen vanuit afrika. dit bevestigd dat het is maar een leuke website!

    in iedere geval, ik dank jullie voor de kans om mijn mening te kunnen zeggen, dat kan ik (unfortunately) niet doen in vele Afrikaanse landen.

    Peter,
    ik zie nu de realiteit in jou opmerkingen en Ik ben trots dat sommige mensen aan afrika denken en vrijwillige werk doen voor afrika

    iedereen bedankt!

  13. Nokia rekening houden met het ontwerp, in verhouding tot Afrika?
    Amehoela, promotie trucje.

  14. met alle respect voor abdelmagid, maar als ik groeten uit de rimboe kijk zie ik daar geen markt voor de iphone. Uiteraard is dit niet representatief voor heel Afrika.

    Ik vind het jammer dat de iphone de wereld wil veroveren, maar tot op heden Nederland links laat liggen

  15. @Iphoneclub: De quote die abdelmagid aanhaalt komt niet van Macworld maar van jullie, maar goed doet niet echt terzake.

    Voor de rest heeft abdelmagid een punt. Ikzelf reis regelmatig rond in minder ontwikkelde landen maar kom vaak dezelfde honger naar gadgets tegen als hier. Het aantal blackberry’s dat je bv. op straat ziet in Egypte, Algerije, Jordanië en Iran is fenomenaal gewoon. Ik heb heel vaak de indruk dat mensen in de derde wereld maar al te graag véél geld neerleggen voor zoiets, want iedereen lijkt ermee rond te lopen.

    Hetzelfde kan je zeggen over wifi. Zowat alle hotels, jeugdherbergen, cafés in het Midden-Oosten en Afrika waar ik al ben geweest (en dat is heel erg beperkt nog) hadden wireless toen ik er was. (gratis, in tegenstelling tot op heel wat Europese luchthavens!.)

    Dat er in de dorpjes in de brousse geen iphones zullen verkocht worden lijkt me duidelijk, op een vriend na ben ik ook de enige iphonebezitter in mijn prachtige Vlaamse dorp 😉

  16. Thib heeft gelijk: ”Mustafa also doesn’t like the fact that you have to use iTunes when downloading music: On other phones, music files can simply be copied onto the phone as if it were a USB memory drive.” Dit is wat ze zeggen, ze zeggen niets over dat ze geen PC hebben, al staat dat wel in het artikel van Iphoneclub.nl.

  17. dit is toch een nieuqssite over de iphone?
    stoppen over afrika en de mening van iphoneclub

    Laten we een goed site van maken zondet gezeur
    dit is mijn eerste artikel die ik gelezen heb met reacties die minstens 90% over afrika gaat
    chill people :d

  18. Even over afrika gesproken.

    Je hebt noord-afrika, west, midden, oost en ‘t zuiden.
    Wat je op discovery ziet is niet overal in afrika. Zoals meneer boven aan al vertelde zijn er voldoende mensen met een computer. Ik vind het sowieso respectloos om zo over een volk te praten. Wat ik altijd zeg, hou je mond over wat je niet kent/evaren of onmoet hebt tot je dat wel hebt gedaan.

  19. waarom iphones in Afrika en niet in Nederland?
    De iphone is niet geschikt voor gebruik onder water. Statistisch ligt een groot deel van Nederland onder zeeniveau en heel Afrika boven de zeeniveau.
    Voor Apple betekent het lanceren van de iphone in Afrika daarom minder risico op schadeclaims dan een lancering in Nederland.

    Ton

  20. Als we toch onder water gelopen zijn hoeven ze toch helemaal niet bang te zijn voor schadeclaims? wie en waarvandaan zouden (ze) die dan moeten sturen?

  21. @Peter

    Afrikanen hebben minder aan een iphone omdat er niet overal in afrika 3g is? Wat poep jij nou ouwe, de iphone heeft geen eens 3g
    en je hebt egt niet wifi nodig om een iphone te gebruiken… Besides wtf weet jij over afrika en wifi? Als ze daar een iphone kunnen betalen, kunnen ze ook wel wifi betalen…

    Ze denken hier echt dat de armste mensen in afrika die niet eens een tafel hebben, een iphone kopen:s

  22. ik denk dat er een slotje op de reacties kan. tgaat nergens meer over met al die ongefundeerde emotioneel geladen reacties

  23. in afrika kunnen mensen toch niet lezen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.