Multitouch-keyboard voor de Apple TV?

Een tipgever van Macenstein zegt, dat er een multitouch-toetsenbord aankomt voor de Apple TV. Deze krijgt ook een firmwareupdate waardoor je straks via je Apple TV kunt internetten en chatten.

Apple TV Multitouch KeyboardMultitouch zou binnenkort wel eens op meer Apple-producten dan de iPhone en MacBooks beschikbaar kunnen komen. Via Macenstein verspreidt zich het gerucht dat de Apple TV zal worden voorzien van een multitouch-toetsenbord. Lezer Doug, die de website al eerder van sappige geruchten heeft voorzien, spreekt over een nieuw toetsenbord van aluminium, met hetzelfde ontwerp en dezelfde toetsen als het huidige draadloze toetsenbordje van Apple (“ik gebruik het zelf ook”). Dit toetsenbord heeft aan de rechterkant een groot, aanraakgevoelig gebied met achtergrondverlichting.


Een dunne rand geeft aan hoe groot het gebied is. Het aanraakgevoelige gedeelte is programmeerbaar en kan een numeriek toetsenbord, een klikwiel, een standaard trackpad, een extra toetsenbordje met speciale functies of een serie zelfbedachte functies bevatten. Eerder was al eens ontdekt dat de Apple TV voorzien is van Bluetooth, dat op dit moment nog niet wordt gebruikt. Maar om nu meteen te denken dat het hier om een toetsenbord voor alleen de Apple TV gaat? Het zou net zo goed gebruikt kunnen worden bij de gewone Mac.

Volgens de tipgever van Macenstein zou er ook een firmware-update voor de Apple TV aan kunnen komen, waarmee deze volledige .Mac-compatibiliteit krijgt. Je kunt dan e-mailen, internetten, foto’s organiseren, fotoalbums maken en iChatten vanaf je Apple TV. Een webcam en een digitale camcorder inpluggen kan ook, als de glazen bol van Doug het bij het juiste eind heeft. Er komt volgens Doug ook een nieuwe Apple TV met 340 GB opslagruimte, een betere processor en een videokaart.

Meer info: Macenstein

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.