Reacties voor: iPhone-gebruikers kopen twee keer zoveel apps als Android-bezitters

Uit een onderzoek van Admob Metrics onder 1000 respondenten, blijkt dat iPhone gebruikers gemiddeld twee keer zoveel apps kopen als bezitters van een Android toestel. Het verschil zit hem niet zozeer in het aantal apps, als wel in het aantal betaalde applicaties.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 30 reacties

  1. Verbaast mij niets. Alleen dat toestel op zich vind ik al walgelijk lelijk.

  2. Verbaast me niks 😉 De APPShop is vele malen groter en beter!

  3. De Android is nog in z’n begin fase, dat komt wel goed in een jaar of 2/3

  4. Origineel geplaatst door Oktay
    De Android is nog in z’n begin fase, dat komt wel goed in een jaar of 2/3

    Eerst zien…

  5. als ze het design van de tellies veranderen dan zou het misschien de iphone inhalen.

  6. Twee keer zoveel vind ik nog niet zo schokkend, had minstens tien keer zoveel downloads verwacht

  7. Persoonlijk vind ik het aantal “lite” programma behoorlijk tegenvallen. Bij veel programma kom je er daarom pas NA de aankoop achter dat het niet dat biedt wat je er van verwacht. Een reden zou dus ook kunnen zijn: men is niet tevreden over de aanschaf en zoekt en koopt verder totdat men tevreden is over de functionaliteit.

  8. Dat andere ding of wat het ook is zal niet een telefoon zijn waarvoor ik zal kiezen als je mocht kiezen tussen die twee dan zal het toch 100% de iPhone zijn die mooier beter leuker en nog veel meer pluspunten heeft tegenover dat andere ding of denken jullie daar anders over als jullie dit lezen typ dan in de volgende comments #1 voor een iPhone en een #2 voor dat ding zodat we daar ook staristieken uit kunnen halen 🙂

  9. Gelukkig maar anders was ik meteen overgestapt naar een iphone met android erop 😛

  10. De iPhone heeft nog steeds een fantastische ‘buzz’ om zich heen hangen, zelf na een jaar is-ie nog zo vaak in het nieuws (positief en negatief). Het Android-platform heeft die buzz helemaal niet, sterker nog: ik hoor er nooit iemand over.

  11. Origineel geplaatst door smrht
    als ze het design van de tellies veranderen dan zou het misschien de iphone inhalen.

    als als als.

    android is nog niet half waar apple was in de zelfde tijd met de iphone.

    Face it… android faalt.

  12. Iphone heerst,alles staat bijna vol bij mij,ik kan er maar enkele apps meer opkrijgen,normaal gezien stond deze al vol maar heb er enkele games afgedaan die ik nooit speel omdat ik ze toch niet zo leuk vind.
    Bij de nieuwe iphone moeten ze ervoor zorgen je meer pagina’s hebt voor je apps.Ik weet je een paar extra pagina’s kan verkrijgen maar das geen oplossing,das slechts een klein hulpmiddeltje voor mss max 1 maand.
    Yep,ik koop veel apps omdat er dan ook veel leuks uitkomt.

  13. Ik denk eerder dat je de oorzaak moet zoeken bij het feit dat de iphone OS met de appstore al langer bestaat en bij veel meer gebruikers bekend is. Daarnaast hebben veel meer mensen een iphone en is de community rondom de iphone dus veel groter. Regelmatig wijzen vrienden/kennissen elkaar op iphone applicaties. Ik ken eigenlijk nog niemand met een Android telefoon.
    In dat opzicht doet Android het dus zo slecht nog niet!?

  14. Origineel geplaatst door David Oppenheim
    Verbaast me niks De APPShop is vele malen groter en beter!

    Idd als je alle onzin apps ook meerekent. En zoals Emile al schreef

    Origineel geplaatst door Emile
    De iPhone heeft nog steeds een fantastische ‘buzz’ om zich heen hangen

    Zeer popi bij de jeugd. Kijk alleen al naar de kiddo uitspraken hier 😉 Dat hebben de andere merken weer niet. Kwa HW stelt de iPhone niet zoveel voor. Apple heeft t gewoon goed voor elkaar met het gebruikersgemak, Appstore, en de marketing.

  15. Andoid is meer voor nerds die meer moeite doen en hun weg naar gratis wel weten te vinden (foeilelijk toestel trouwens dat Android!), de Apple iPhone is meer voor de niet-nerds, de gebruiker die wel geld, maar geen tijd en zin heeft om zich een weg te banen door “lite” en gratis apps en de installatie daarvan. Inderdaad: gebruikersgemak is de Apple sleutel tot succes.

  16. Origineel geplaatst door 4saus
    android is nog niet half waar apple was in de zelfde tijd met de iphone. Face it… android faalt.

    Trol alert!

    Als platform is Android zeker geslaagd. Een volledig open source platform voor mobiele telefoons! Ik bedoel, wie had dat voor Android zich voor kunnen stellen? Google heeft het gerealiseerd. Wees blij dat het er is.

  17. Met 75k/5k = 15x zoveel keus in de (cr)appstore valt dit vies tegen…

  18. Is het niet gewoon allemaal nét wat gebruiksvriendelijker op de iPhone en daardoor nét wat laagdrempeliger?

  19. @ Wessel Meijer

    Ik moet toch even wat rechtzetten. “Android” is geen toestel maar een Operating System. Er zijn inmiddels 4 toestellen op de markt die op Android draaien.

    Android is absoluut niet alleen voor “Nerds” verre van dat. het is zeer gebruiksvriendelijk. Ik ken een behoorlijk aantal Palm Treo enof Blackberry gebruikers met meer dan gemiddelde interesse voor de HTC Hero.

    Tweede punt is dat Android applicaties net zo makkelijk te installeren zijn als iPhone programma’s. Ook Android heeft een “market” waar je met een paar klikken een programma kunt installeren, helemaal niet moeilijk en voor iedereen te begrijpen. Het ziet er grafisch allemaal net iets minder uit als de Appstore op de iPhone…maar qua werking bijna identiek.

  20. Ik ben zelf sinds een maand trotse bezitter van de HTC Hero en dit is een erg gebruiksvriendelijke mobiel.
    Het downloaden in de android market gaat makkelijker dan in de AppStore naar mijn mening.
    Ik denk dat het vooral door het aanbod komt.
    De games op de iPhone zien er veel gelikter uit en ik denk dat de meeste Apps die worden aangeschaft in de AppStore toch games zijn.
    Als ik een spelletje wil spelen pak ik toch eerder mijn oude iPhone 2g dan mijn HTC.

  21. Origineel geplaatst door Oktay
    De Android is nog in z’n begin fase, dat komt wel goed in een jaar of 2/3

    Haha, Android en de AppStore zijn bijna even oud, het scheelt maar 2 maanden. Dus volgens jou heeft Android 2 tot 3 keer langer nodig als Apple om succesvol te worden?

    Origineel geplaatst door Kokkie
    Kwa HW stelt de iPhone niet zoveel voor. Apple heeft t gewoon goed voor elkaar met het gebruikersgemak, Appstore, en de marketing.

    Bij mij staat gebruikersgemak VER boven hardware! Ik ga echt geen NASAtelefoon kopen als het niet te bedienen is. En daar faalt alles op behalve Apple. Net als de Samsung Jet met superprocessor blabla, maar uiteindelijk werkt een iPhone fijner.

  22. @: android is net uitgebracht en doet al veel leuke dingen zie de hero. Ik kan iig niet zonder me iphone en htc g1

  23. Origineel geplaatst door Thom
    Bij mij staat gebruikersgemak VER boven hardware! Ik ga echt geen NASAtelefoon kopen als het niet te bedienen is. En daar faalt alles op behalve Apple. Net als de Samsung Jet met superprocessor blabla, maar uiteindelijk werkt een iPhone fijner.

    Bij mij DUS niet! Hoe meer hij kan en hoe meer er op zit hoe beter. Gadget’s liefhebber heet dat…

  24. hebben jullie de HTC hero gezien?
    die heeft een betere interface dan de iphone 3gs (er is zelfs een port van de hero interface voor de iphone), widgets, adobe flash support, applicaties die in de achtergrond draaien. 5 Megapixel camera, totale integratie met social networks, google voice in amerika, layar voor augmented reality, copy paste vanaf dag 1 en nog veel meer.
    15 september komt motorola met 2 android telefoons and dan komt sony ook met haar android toestellen.
    sorry mensen, maar de dagen van de iphone zijn geteld.

    oh, en kijk naar de Nokia N900, die komt ook binnenkort (gebaseerd op Linux Maemo)

  25. En Android gebruikers downloaden meer gratis apps dan iphone gebruikers. coole apps als layar, google sky maps, twidroid zijn allemaal gratis.

  26. 1. Android-bezitters hebben MINDER keuze. Dit is omdat het platform relatief nieuw is vergeleken met de AppStore. Ook als je gaat kijken naar de aantal betaalde apps en gratis apps in de Market, zal je zien dat veel meer gratis is.

    Ik vind dit maar weer zo’n slappe vergelijking met Android.

    Zelf trotse bezitter van een iPod Touch. Binnenkort komt er een HTC Hero mijn kant op. Waarom zou ik nog een iPhone kopen als ik al een Touch heb?

  27. In recent onderzoek kwam toch naar voren dat het vooral de games zijn die op de iPhone heersen? Als je dat verschil meeneemt, doet de android-markt het best aardig… Je kan niet verwachten dat mensen 2x zoveel functionaliteits-apps gaan downloaden als er geen games beschikbaar zijn.

    Neem mee dat de android-store nog bezig is met opvullen, en het verschil valt best mee.

  28. Vreemd, die Android bashers. Ik ben zelf ook een tevreden iPhone bezitter, maar voor zover ik uit de reviews en filmpjes van de HTC Hero kan opmaken veegt Android qua prestaties en flexibiliteit behoorlijk de vloer aan met iPhone OS.

    Het aantal applicaties in de store is wellicht veel minder, maar alles wat ik op de iPhone gebruik, is er ookal voor de Android. Ocarina flute en iBeer zal ik echt niet missen. Verder vind ik het vrij irritant dat Apple bepaalt welke apps ik mag installeren (jailbreaken hoeft niet op een Android).

    Ik overweeg dan ook om over te stappen en vele iPhone bezitters die ik ken denken daar hetzelfde over. Het tegenvallende aantal verbeteringen in de 3GS is daar mede debet aan.

    Toegegeven – de iPhone is nog steeds het mooiste toestel, maar als ik me mag baseren op de geruchten rond het nieuwe Android toestel van Sony is dat binnen een paar maanden ook verleden tijd.

  29. Allereerst… Lekker plaatje gekozen om een android toestel af te beelden! Als je er één doet, doe dan in ieder geval de Hero ofzo!

    Tweede, geloof gelijk dat Iphone gebruikers meer apps downloaden. De candy factor van de Iphone is toch wel echt veel hoger, apps en games zien er een stuk gelikter uit.
    Denk persoonlijk dat de Android gebruikers op dit moment vooral voor goed gebruik gaan. Telefoon werkt goed, integratie met google en andere providers gaat als een trein, en de apps die te downloaden zijn, zijn niet zo mooi, maar wel heel erg functioneel.

    Zal ook niet zo lang meer duren voordat dat ook gaat veranderen. Wat men hierboven al zei: er komen binnenkort zeer veel nieuwe Android telefoons uit en een paar ervan zien er al een stuk gelikter uit dan de Iphone.
    Het zal afwachten zijn.
    Voor nu is het iig goed om een beetje behoorlijke concurrentie te hebben. Houdt Apple en andere fabrikanten scherp!

  30. Ik ben nu ook al een maand ofzo trotse bezitter van de HTC Hero. Ik heb eerst gewacht tot Android iets meer ontwikkelt was. Android is naar mijn mening een perfect besturingssysteem en zeker op een qualitatief hoogstandje hardwere van de htc hero. Binnen een week komt er een firmware upgrade uit waardoor alles veel soepeler gaat. Android 4 the win.

    Apple had al een voorgeschiedenis op het gebied van OS & Hardware. Google – Android begint net als OS. Ik denk dat wanneer je een Iphone 3g & Htc Hero naast elkaar legt een vertrouwensband de keuze doet maken. Ik heb zelf Android vanaf de start gevolgt en was zeeeer benieuwd naar de hero, nu heb ik hem eindelijk en hij is naar mijn mening mijn hero! Ieder zijn eigen smaak…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.