Camera Genius: zoom, beeldstabilisatie en zelfontspanner voor je iPhone-camera

Camera Genius levert je een aantal handige hulpmiddelen om betere foto's te maken met je iPhone. Zo heeft het beeldstabilisatie, een zoom-functie en een grote ontspanknop.

headerDe camerafunctie van de iPhone is iets waar nog een hoop aan te verbeteren valt. Zo kun je bijvoorbeeld niet zien waar de ontspanknop zit als je een foto van jezelf of samen met anderen wilt maken. Ook levert het fotograferen vanuit de hand, voornamelijk bij weinig licht, vaak een onscherpe foto op. Camera Genius levert je een aantal handige hulpmiddelen om betere foto’s te maken met je iPhone. Zo heeft het beeldstabilisatie, een zoom-functie en een grote ontspanknop. Handig als je wat hoger wilt scoren in onze fotowedstrijd.

Het is met Camera Genius bijvoorbeeld makkelijker om een goede groepsfoto te maken, omdat je de ontspanner kunt laten reageren op geluid. Pas op het moment dat iedereen “Kaas!” roept, wordt de foto gemaakt. Wat de zoomfunctie betreft: ook deze werkt vrij aardig. Al verlies je natuurlijk wel wat pixeldetails op het moment dat je heel ver in gaat zoomen (zie foto’s hieronder).

Beeldstabilisatie, sluiterknop en zelfontspanner

De beeldstabilisatie werkt op basis van de accelerometer van je iPhone. Op het moment dat de applicatie de minste trillingen waarneemt, wordt de foto pas gemaakt. Hierdoor krijg je, zeker bij weinig licht, minder onduidelijke foto’s. Dit geldt vooral voor de iPhone 3G waar niet, zoals bij de 3G S, een autofocus-functie op zit. Wanneer je de functie “Grote Sluiterknop” inschakelt kun je overal op het scherm drukken om een foto te maken. Makkelijk als je vanuit je eigen hand een foto van jezelf wilt maken.

De zelftontspanner zorgt ervoor dat er pas na 10 seconden een foto wordt gemaakt. Dit wordt voorafgegaan door een duidelijk hoorbare toon per seconde zodat je precies weet wanneer de foto wordt gemaakt. Ook is er de rasterfunctie, waardoor je je onderwerpen interessanter in beeld kunt brengen met behulp van de bekende regel van derden.

Handleidingen

Naast alle technische foefjes bevat Camera Genius een aantal Nederlandse handleidingen die helpen om betere mobiele foto’s te maken. Deze gaan bijvoorbeeld over het gebruik van licht in een foto, de horizonlijn, perspectief, portretten maken en de eerdergenoemde regel van derden.

Alle functies zijn apart of in combinatie met elkaar te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld de zoomfunctie combineren met de beeldstabilisatie of de zelfontspanner met de grote sluiterknop. Camera Genius is door al deze functies een leuke vervanger voor de standaard camera-applicatie op je iPhone. De applicatie geeft je de tools in handen om op een eenvoudige manier een stuk leukere foto’s te maken. De Nederlandse handleidingen over mobiele fotografie zijn daarnaast ook nog eens erg interessant om te lezen en te gebruiken.

Camera Genius kost 0,79 euro en is verkrijgbaar in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2009, 13:09
Categorie Apps
Onderwerpen camera, zoom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.