Reacties voor: iPhone-gebruikers installeren nog geen vijf applicaties (Poll)

Volgens een onderzoek van In-Stat installeert de gemiddelde smartphone-bezitter nog geen vijf applicaties. Zelfs bij de iPhone wordt dat aantal niet gehaald.

Reacties: 44 reacties

  1. Onderzoek is met een glas bier gedaan waarschijnlijk, maar er zijn meer van die nutteloze onderzoeken, zijn mensen die niet echt willen werken haha en je moet wat he

  2. Dit klopt zeker en vast. Ik ben zelf in het bezit van de Iphone en heb er maar 4 op geïnstalleerd. Een translator, linkedin, facebook en wikiamo. Ik kijk dagelijks wat er nieuw is, en ik moet zeggen. De meeste dingen zijn gewoon écht crap! Vele mensen gebruiken de Ihphone voor zaken en niet voor spellekes. En in de sectie zakelijk en productief is er maar weinig interessants op de Apple Apstore. Dat is volgens mij de grote reden. Al die stupid games. Koop een Xbox ofzo hé.

    Neem nu het volgende voorbeeld. Er zijn nog steeds geen mogelijkheden om te copy pasten, om contacten door te sturen via sms. Als je msn opent en het verlaat, dan wordt je afgelogt. En de meesten zien dat niet zitten om te gaan jailbreaken. Komaan, volwassen mensen gaan zich daar niet mee bezig houden. Je kan dit wel blijkbaar doen met Cydia en dergelijke. Maar je gaat me toch niet zeggen dat dit gebruiksvriendelijk is hé.

    Op het moment dat ze met écht interessante zaken afkomen, dan zal dit veel meer worden dan een gemiddeld van 5. Er schiet mij ook iets binnen. Bij veel van die zaken heb je een internet connectie nodig. En de meeste houden zich daarvan af, want de kost is ook niet mals om op 3G te zitten. Ja wifi, goed en wel, maar je moet ook een connectie zien te vinden. Indien je dit niet hebt, dan zal het je kosten. Zelf de gewone zakenman/vrouw gebruikt hosted exchange. Zelf bij het instellen van Push loopt dit al duur uit. Ga zo maar verder.

    Ze zouden eerst wat meer échte productieve apps moeten maken, alvorens het een succes wordt.

    Bij deze.

    Met vriendelijke groeten.

    Een tevreden Ihpone gebruiker.

  3. Dat kan ik me bijna niet voorstellen. Oke ik snap dat veel mensen niet naar de mogelijkheden van een mobiele telefoon kijken. Maar die kopen dan meestal ook niet een uitgebreid, en dure telefoon. Veel mensen kopen juist een iphone omdat hij zoveel kan. Ik ken niemand die er minder als 5 heeft gedownload. Bovendien zijn er een hele hoop mensen, die er honderden hebben gekocht/gedownload. dan kan het gemiddelde toch bijna niet op 5 blijven..? Bovendien, zette ik er bijna nooit een programma op toen ik bijvoorbeeld nog een symbian telefoon had.

  4. ik ken 13 mensen met een iphone, en iedereen heeft minimaal 3 tabbladen helemaal vol staan… Lijkt me ook een heel vreemde uitslag van een onderzoek (niet dat ik het baseer op die paar mensen) maar er zijn genoeg nuttige gratis applicaties (denk aan nu, journaal en spelletjes)…

  5. 8 tabs vol hier: 7×16= 112 applicaties.

    En nog heel wat meer crap die al is verwijderd.

    (maar geef toe dat ik niet voor alles heb betaald)

  6. 7 tabladen vol, dus 96 apps 😀

  7. 200-tal!!!

    I love categories!!:D

  8. Vijf??? Is dat alles??? Wat doen die lui met hun iPhone, alleen maar bellen???

    Ik heb 120 apps ongeveer…

  9. Niet dat ik representatief zal zijn, maar juist voor de apps heb ik een iPhone. Eerst zelfs een iPod Touch, puur alleen daarvoor. Het handje vol mensen dat ik ken met een iPhone heeft er echt ook wel meer dan vijf (al dan niet door mij opgejut). Wat is statistiek toch een mooie “wetenschap”, ik weet zeker dat er binnenkort een licht opstaat die beweert dat de gemiddelde iPhonegebruiker meer dan 100 apps heeft geinstalleerd.

  10. ik heb er nu in totaal 75 op staan, heb er laatst een hoop van afgegooit welke ik toch niet meer gebruik 🙂

  11. Ongeveer 84 en elke dag wel eentje erop/eentje eraf. Maar ik ben — samen met de meeste lezers van iphoneclub.nl — geen gemiddele gebruiker.

  12. Origineel geplaatst door DutchVince
    Vijf??? Is dat alles??? Wat doen die lui met hun iPhone, alleen maar bellen???Ik heb 120 apps ongeveer…

    Alsof je een iPhone koopt met alle stock applicaties om er alleen maar mee te bellen….

  13. @ joppe een 200 tal ??? umm dat denk ik niet hoor kijk hier maar eens…

    zelf heb ik er een 50-tal

  14. damn, ben ik toch een gemiddelde iphone gebruiker. Met het vorige onderzoek van een paar weken terug was ik nog een buitenbeentje met mn 4 apps. Nu hoor ik weer bij de massa.

    En jullie hierboven zijn echt niet van deze wereld met meer dan 10 apps. Sjees…

  15. Origineel geplaatst door Gio
    Dit klopt zeker en vast. Ik ben zelf in het bezit van de Iphone en heb er maar 4 op geïnstalleerd. Een translator, linkedin, facebook en wikiamo. Ik kijk dagelijks wat er nieuw is, en ik moet zeggen. De meeste dingen zijn gewoon écht crap! Vele ensen gebruiken de Ihphone voor zaken en niet voor spellekes. En in de sectie zakelijk en productief is er maar weinig interessants op de Apple Apstore. Dat is volgens mij de grote reden. Al die stupid games. Koop een Xbox ofzo hé. Neem nu het volgende voorbeeld. Er zijn nog steeds geen mogelijkheden om te copy pasten, om contacten door te sturen via sms. Als je msn opent en het verlaat, dan wordt je afgelogt. En de meesten zien dat niet zitten om te gaan jailbreaken. Komaan, volwassen mensen gaan zich daar niet mee bezig houden. Je kan dit wel blijkbaar doen met Cydia en dergelijke. Maar je gaat me toch niet zeggen dat dit gebruiksvriendelijk is hé.Op het moment dat ze met écht interessante zaken afkomen, dan zal dit veel meer worden dan een gemiddeld van 5. Er schiet mij ook iets binnen. Bij veel van die zaken heb je een internet connectie nodig. En de meeste houden zich daarvan af, want de kost is ook niet mals om op 3G te zitten. Ja wifi, goed en wel, maar je moet ook een connectie zien te vinden. Indien je dit niet hebt, dan zal het je kosten. Zelf de gewone zakenman/vrouw gebruikt hosted exchange. Zelf bij het instellen van Push loopt dit al duur uit. Ga zo maar verder.Ze zouden eerst wat meer échte productieve apps moeten maken, alvorens het een succes wordt.Bij deze.Met vriendelijke groeten.Een tevreden Ihpone gebruiker.

    Wat een verhaal zeg…

    Ik ben ook een zeeeeer tevreden iPhone gebruiker. Een beetje zakenman/vrouw neem gewoon een onbeperkt databundeltje.

    Ik ben ook een (flinke) zakelijke gebruiker, en voor 10 euro onbeperkt dataverkeer. Ik gebruik Jaadu apps gifantisch veel, exchange, en bellen (ongeveer 3 uur per dag)

    Daarnaast is een Jailbreak echt niet allen voor kinderen hoor, het biedt oplossingen voor de problemen die jij noemt. Het is simpel en gebruiksvriendelijk

  16. Origineel geplaatst door Tv
    @ joppe een 200 tal ??? umm dat denk ik niet hoor kijk hier maar eens…
    zelf heb ik er een 50-tal

    Jailbreak + Categories = >148 apps

  17. @Tv:
    Door categories of Five Colum SpringBoard kan je daadwerkelijk wel meer App’s kwijt op je iphone. Bovendien zijn er mensen die ze installeren, en dan op de computer zetten, maar wel van de iphone halen. Maar dan hebben ze uiteraard wel de App geinstalleerd, ookal halen ze hem er daarna vanaf.

  18. Op de computer heb ik meer
    Er paste niet meer opm’n Iphone

  19. Ik houd er van om het een beetje symmetrisch te hebben. Dus als ik dan een extra pagina heb, dan moet hij vol.

    Laatst heb ik een iTunes kaart gekocht en wat betaalde apps gekocht. Dus nu heb ik exact 19 applicaties op mijn ipod staan.

    Maar normaal heb ik er eigenlijk maar 3.

  20. 32 apps,en nog veel meer in iTunes die ik erop zet als ik ze nodig heb op reis bijvoorbeeld.

  21. met alle respect, maar een iPhone kopen om er uitsluitend mee te bellen, dan heb je het niet begrepen. Voor mij is bellen nog geen 5% van de functionaliteit van het toestel. Ik ben vooral met nieuws, beurs, mail en internet bezig. En als er tijd is voor een spel, schaam ik me niet er een te spelen. Maar mensen met 5 applicaties moeten hun toestel gewoon vervangen door een Nokia 3110 of zo 😉

  22. Met mijn boerenverstand van die statistieken zouden tegenover 500 miljoen apps dan 100 miljoen verkochte iphones staan…
    Lijkt me wat gortig.

  23. Scherp opgemerkt Pardoel. Zo simpel is het. Het aantal gedownloaden apps gedeelt door het aantal verkochte iphones.
    Je weet dan hoeveel apps de gemiddelde iphone bezitter heeft.
    Maar misschien zijn niet alle apps geinstaleerd op de telefoon.
    Ik heb meer dan 600 apps op de computer en er 120 op mijn iphone staan.
    Een gemiddelde van 5 lijkt me idioot weinig.

  24. Pardoel, iPod Touch? 😉

  25. heb 8 pagina’s vol.. en probeer regelmatig wat weg te gooien toch lukt het niet, dan denk je ow dit komt vast nog wel eens van pas 😀 (wat vaak ook zo blijkt te zijn)

  26. Mhm, 31 app’s uit de appstore en nog een paar uit Cydia…
    Ik vond dat al veel 😛

  27. ik ken 1 iemand die de iPhone heeft voor het gebruiksgemak en het kunnen bellen (windows mobile was daar niet eens toe in staat :o) en die zal wss geen apps dwnloaden, of iig niet zo snel, maar de andere 15 mensen die ik ken hebben bladen vol staan met apps.

    Gemiddeld 5 apps per iPhone met 500 miljoen downloads.. ook al heeft iedereen 90 procent van z’n apps op z’n mac of pc staan en niet meer op de iPhone, dan nog haal je het gemiddelde geloof ik niet :S

  28. Ik heb er 32 voornamelijk spelletjes 8) uit de appstore en nog 3 via cydia/installer

  29. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet VAN PLAN was om een heleboel apps op mijn iPhone te zetten… (Daar voel je je dan inderdaad ‘te volwassen’ voor… Hoewel ik de iPhone wel had uitgekozen -bij gratis verlengen van m’n abo- omdat het zo’n “hip” toestelletje is…)

    Ik wist ook eerlijk gezegd toen ik ‘m aanschafte helemaal niet wat ik ermee allemaal mee kon, en als ik hier dan op ‘t forum zit te bladeren sta ik er keer op keer versteld van… “Goh! Kan die dat OOK???”

    Voor je ‘t weet ben je dan al hooked on de verschillende ‘handige’ apps, en als je dan ook nog een paar ‘volwassen’ (zwaar verslavende) spelletjes erop zet, tja… dan is ‘t einde snel zoek hoor…

    Zelfs als “volwassenere” gebruiker… 😉

  30. Ik heb zeker al tussen 500 en 1000 apps uitgeprobeerd hooor
    Maar inderdaad zit er veel bullshit bij

  31. Origineel geplaatst door DutchVince
    Vijf??? Is dat alles??? Wat doen die lui met hun iPhone, alleen maar bellen???Ik heb 120 apps ongeveer…

    Bellen? Oh ja, dat kan ook met dat ding 😉

  32. Origineel geplaatst door Liese Birdie
    ik ken 1 iemand die de iPhone heeft voor het gebruiksgemak en het kunnen bellen (windows mobile was daar niet eens toe in staat :o) en die zal wss geen apps dwnloaden, of iig niet zo snel, maar de andere 15 mensen die ik ken hebben bladen vol staan met apps.Gemiddeld 5 apps per iPhone met 500 miljoen downloads.. ook al heeft iedereen 90 procent van z’n apps op z’n mac of pc staan en niet meer op de iPhone, dan nog haal je het gemiddelde geloof ik niet :S

    Ken je 15 mensen met een iphone? Ik hooguit 1
    Ik zie amper mensen met iphones haha, en mensen die ik ken zeggen ook dat ze overal iphones zien. Weird.

  33. waar hebben jullie het over? Wat zijn dat voor apps??? hoe kan ik ze downloaden? Kan dat via Napster???
    Help me

    een noob

  34. Als dat een serieuze vraag is: via de App Store (blauw icoontje op de iPhone) of via iTunes Store (te bereiken via iTunes op je pc of mac) …….

  35. Dik 100 apps, geen jailbreak.
    Idd. zootje spelletjes voor de kids maar ook veel zakelijk zinnige software als een font-herkenner, tasks, km-registratie, fileinfo, twitter, ssh client, vnc client, easy wifi, wifi-scanner, ‘wlan usb stick functionaliteit’, stanza enz.
    Ik heb meer aan mijn iPhone dan aan mijn oude Palm, mijn WM-smartphone en mijn N95 tezamen. Gebruik en beheer is stomweg eenvoudiger.
    Natuurlijk heb ik ook nog wel mijn wensen met als belangrijkste: iPhone als WLAN accesspoint of bluetooth modem (dan kan ik eindelijk die N95 weggeven, nu zit daar een dual-SIM in zodat ik op mijn iPhone abo toch gewoon kan internetten met mijn laptop).

  36. Origineel geplaatst door man-u-el
    waar hebben jullie het over? Wat zijn dat voor apps??? hoe kan ik ze downloaden? Kan dat via Napster???Help meeen noob

    Je moet even ergens anders om hulp vragen, dit is niet de plek.
    Probeer het even op het forum en kijk even hoe de hulpfunctie werkt (zal erg gewaardeerd worden!!)
    Succes

  37. @ Gio: Je weet dat de iPhone in zo’n beetje 99% van de landen waar hij te koop is met een internetbundel wordt verkocht? De mensen die niet zo’n bundel hebben, hebben het niet geheel begrepen. Denk dat je dan de boot gemist hebt wat betreft de achterliggende gedachte van de iPhone. Ook wanneer je maar een paar apps installeert en verder geen media.

    We hebben hier in Nederland bij T-M een 2mb bundel bij onbeperkt gebruik. Waarom zou ik dan niet connecten met het internet? Ik verbruik een gig per maand ongeveer.

  38. Origineel geplaatst door Rembert
    Natuurlijk heb ik ook nog wel mijn wensen met als belangrijkste: iPhone als WLAN accesspoint of bluetooth modem (dan kan ik eindelijk die N95 weggeven, nu zit daar een dual-SIM in zodat ik op mijn iPhone abo toch gewoon kan internetten met mijn laptop).

    Misschien wist je dit al, maar als je een jailbreak zou uitvoeren, dan kun je via Cydia de app PdaNet hiervoor vinden. Werkt prima!
    Of mocht je nog ergens de ipa kunnen vinden van NetShare (die ooit 1 dag of zo in de ApStore gestaan heeft en daarna vreemd genoeg door Apple verwijderd is onder druk van AT&T), die werkt ook prima. Maar ook dat vereist een jailbreak, want aangepaste MobileInstallation file. (Ik neem aan dat ik dit -in dit hele specifieke geval van NetShare, omdat dat zo vreemd allemaal gegaan is- mag melden, zonder verdere uitleg.)

    Over beide apps is op de site en het forum genoeg info te vinden. En anders even googlen.

  39. 300 apps. Geen games. Geen jailbreak zeker meer dan de helft gekocht. Bellen met dit ding? Ik bel liever met een GSM dat ook te herkennen is als een GSM Bel zemer nog geen 10 minuten per maand met dit ding. SMSen? 30 a 40 per maand. Internet? 24/7. Verder veel films, weinig muziek. 16 gieg is altijd bijna vol. Leeftijd? Ver boven het gemiddelde van de zoekers van deze website.

  40. @Le0:

    Leo, daar heb je een punt. In België is het dataverkeer gewoon niet normaal duur. Vandaar dat ik hier misschien een verkeerd beeld op achterhoudt..

  41. @Ed:

    Ed, sommige mensen worden gewoon nooit volwassen hé 😉

  42. Ik kom dit bericht wel vaker tegen, maar volgens mij zijn de statistici zo van slag van de iphone dat ze vergeten te tellen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.