Reacties voor: iPhone firmware 2.1 heeft opnieuw pincode-lek

In firmware 2.1 is opnieuw een beveiligingslek gevonden, die te maken heeft met de pincode. Het is
Lees het complete artikel โ†’ iPhone firmware 2.1 heeft opnieuw pincode-lek
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 33 reacties

  1. Dit is zeker wel slordig!
    Hopen dat Apple de volgende keer iets minder gehaast een nieuwe firmware uitbrengt.

  2. @Niekw: Slordig is het zeker maar om nu te zeggen dat ze minder gehaast moeten wezen slaat dan weer nergens op. Als het nog een maand had geduurd was de wereld zo onderhand vergaan.

  3. ze moesten wel. Iets met anders boze klanten. Maar wat ik niet snap is dat dit niet in de beta’s tevoorschijn is gekomen. Als die flaw wel naar voren is gekomen, dan zou ik kwaad worden als ze er niks aan gedaan hebben.

  4. ja.. en ik denk niet dat ze na nog een maand toch dat lek eruit hebben gehaald.. ze doen het echt niet te snel.. ze controleren echt wel, maar blijkbaar zit er in de checklist dit niet inbegrepen… en idd.. de wereld kon echt niet meer wachten op de nieuwe firmware.. beter voor Apple :p

  5. Ik vind toch wel dat na alle slordigheidjes, en vooral met de pincode, ze toch wel wat meer hadden kunnen kijken of dit verholpen kon worden.
    Maar laten we eerlijk blijven, de meeste bedrijven updaten hun firmware nooit.
    Ik vind dat tot nu toe Apple het heel goed heeft gedaan, alleen jammer dat er soms van dit soort slordigheidjes tussen zitten.

  6. Bij mij doet ie het gewoon goed?

    Het enige wat ik zie is: Nieuw tekstbericht, verder geen inhoud.

  7. nee maar ik snap dus echt niet wat hier erg aan is!
    wat boeit het of er een sms bericht zichtbaar is ofzo
    hmm

  8. Lijkt me dus duidelijk een gebrek aan systeemanalyse op een hoger niveau.
    Ieder moderne systeemarchitect weet dat je systemen niet alleen moet ontwerpen maar ook moet categoriseren en in kaart moet brengen hoe diverse onderdelen met elkaar praten en ook hoe dit gecommuniceerd naar buiten / naar de gebruiker.

    Als je dat principe hierop had los gelaten, was deze fout gemakkelijk ontdekt.
    Het toont dus niet zo zeer aan dat Apple slordig werkt (want ik weet vrijwel zeker dat ze dit wel heel vaak toepassen) echter het toont eerder aan met hoeveel urgentie deze update de deur is gegaan.

  9. Denk dat 2.1 met haast (door druk van de gebruikers en websites) is uitgebracht.

  10. @Robin:

    Hoi Robin,

    Je Postbank internetbankieren pincode is: 82YEH2HJ.

    Groet,

    Postbank.

    Snap je m’n punt Robin? Kijk, jij zou dergelijke berichten waarschijnlijk niet op je telefoon bewaren, maar talloze anderen zien daar het gevaar niet van in.

  11. ik weet niet hoe mensen erbij zijn gekomen dat een reservekopie in 2.1 veel sneller gaat. Bij mij is het nog steeds na 2.5 uur op niet eens een kwart. gewoonweg triest triest en nog eens triest… Voorheen was het zelfde, nou ja iets dramatischer

  12. @Robin

    I really hope its a fake code. ๐Ÿ˜€
    Jokin’

  13. Alle aluminiumhoedjes verzamelen!

  14. @iAmazigh:

    Zit er een USB HUB tussen je kabel?

  15. Ik wil hier graag ff wat zeggen,

    We hebben met z,n allen een iPhone gekocht, deze iPhone IS een revolutionair product!

    Het is volledig in ontwikkeling, veel bugs en kinderziektes, maar dat moet je dan ook voor lief willen nemen, veel dingen worden nog steeds doorontwikkeld, dus heb geduld a.u.b.

    Het was precies zo met de nieuwe adsl2+ invoering, dat was eerst ook kommer en kwel, nu we 3 jaar verder zijn werkt het als een tierelier, dus gewoon geduld ermee, het komt allemaal goed.

    In de states gaat altijd alles moeilijk om dat de “government” de vertragende factor is.

    Wat te denken van het feit dat tig landen allemaal al volledige gsm bruikbaar hadden,waar the states nog steeds zat te worstelen met regeltjes en zo.

    Last but not least, we hebben met z,n allen een geweldig product tot onze beschikking toch ??, neem dan die trage ontwikkeling op de koop toe.

  16. Tja Idd ik vind ook dat de iphone the Best phone ever made is… Heb jaren lang smartphones met Windows mobile gehad maar deze komen tot op heden in de verste verte niet in de buurt, het lukt windows gewoon niet om EN gebruiksvriendelijk EN technisch hoogstaand EN ook nog eens qua design een mooi toestel te maken.

    Apple brengt dan wel regelematig updates uit maar dit is ook een en al marketing, het product blijft op deze manier in de media. Je kunt er alles van zeggen maar in vind dat ze het gewoon allemaal erg slim aan pakken bij Apple en dat ze een top product hebben afgeleverd, ik kijk nu al weer uit naar de nieuwe update ๐Ÿ™‚

  17. Idd stuart,

    Apple heeft gewoon goed verstand van marketing !.

  18. ja, maar ik geen telefoonnummer draaien dat begint met een 0. Deze staat namelijk uit. De reden dat ze dit doen kan zijn vanwege het feit dat ieder land een andere sos nummer heeft. Volgens mij is dit dus GEEN lek/bug.

  19. @Stuart:

    Leuk, maar Dat Windows waar jij het over hebt maakt geen toestellen. Alleen een OS. En dat OS is veel verder dan OS X op de iPhone. Wellicht niet qua gebruiksvriendelijkheid, maar wel qua kunnen. Mocht je dat niet inzien, dan ben je zojuist dgepromoveerd tot fanboy.

  20. Kan ik hier uit opmaken dat je de preview van smsen op het scherm kan uitzetten, dat zou ik wel graag willen namelijk want k laat me phone nog wel eens slingeren op me werk, en zit er niet op te wachten dat 3den gewoon mijn ontvangen smsen kunnen lezen, een melding dat er een bericht is vind ik genoeg zonder dat de inhoud zichtbaar is.En een pincode zou ik ook liever niet invoeren das weer onhandig.
    Ik zie nergens waar ik dat aan of uit kan zetten tot nu toe binnen 2.1

  21. Ik heb dit ook eens getest, maar krijg het probleem niet of doe ik iets goed ๐Ÿ™‚

    Ik heb het volgende gedaan…..
    – Codeslot aangezet,
    – Toon deeel van SMS uitgeschakeld zoals in de screenshot
    – Een sms vanaf een andere toestel verstuurd terwijl mijn iPhone op het scherm voor nooroproepen staat

    Als ik een sms ontvang krijg ik geen voorbeeld te zien an de sms.

  22. Ik snap niet wat jullie probleem is, van iPhoneclub dan teninste. Want voor de 2e keer. Ik volg precies de instructies, en ik krijg gewoon de melding dan.

    Nieuw tekstbericht. Zonder enige informatie van dat tekstbericht.

    Ik verklaar dus dit bericht, in mijn geval dan, onzin.

  23. Voor mij was ‘t sowieso nieuw dat je die SMS voorvertoning kon uitzetten (ik had die toegangscode nog nooit ingeschakeld).
    Ik was al bijna blij, want ik stoor me er mateloos aan dat elke SMS normaal gesproken zomaar getoond wordt. Toch best slordig als ik net iets op m’n iPhone aan m’n baas laat zien en m’n vriendin stuurt me net een euh… laten we zeggen, wat gepeperd berichtje :-/
    En ja, beide zaken komen wel eens voor ja.
    Maar ik dwaal af; weet er iemand een methode waardoor die preview NOOIT getoond wordt?
    Nu wordt-ie weliswaar niet getoond wanneer de iPhone uit staat, maar we wanneer-ie al aan staat ophef moment van ontvangst.
    Kent iemand hier een tweak voor?

  24. Laat maar zitten van mijn comment, het is toch wel waar.

  25. @Le0:

    Sorry Leo maar volgens mij begrijp je mij verkeerd, Ik heb het over smartphones MET Windows Mobile niet “VAN” windows mobile. Het enige wat ik bedoel te zeggen is dat de SOFTWARE van Apple in tegen stelling tot die van Windows velen malen gebruiksvriendelijker is. Ook vind ik dat de CORE van Apple OS vele malen stabieler is dan dat van Windows. Hoevaak ik het niet meegemaakt heb dat mijn smartphone MET Windows Mobile vast gelopen is tijdens het bellen, het is dat Windows Mobile geen blue screen of death heeft anders had ik hem vaak gezien ๐Ÿ™‚

    En last but not least de GUI (graphical User Interface) ziet er verschrikkelijk mooi uit en werkt uitermate intuitief.

    De concurrentie probeert nu allerlij Shells over WM te gieten en daarmee ook een slik design te creeren maar tot nu toe kan ik niet zeggen dat dit gelukt is…

    Ow ja en dat het WM OS verder is dan dat van Apple, sorry maar daar ben ik het niet mee eens. Misschien heeft WM meer mogelijkheden maar dan mag jij me uitleggen in welke opzichten WM verder is dan dat van Apple…

  26. @iAmazigh: Backuppen is hier in nog geen 30 seconden gebeurd…

    Vind dat SMS-gebeuren niet zo erg, ik laat m’n telefoon nooit ergens slingeren. Bovendien, als ik een belangrijk SMSje verwacht (zoals aanvragen van toegangscodes enzo) dan heb je je telefoon toch meestal in de buurt. Lijkt me stom om thuis per SMS je Postbank-code op te vragen als je weet dat je iPhone nog op je werk ligt…

  27. @ Le0

    In welk opzicht is WM verder dan OSX (voor de iPhone)? Je bedoelt dat er voor WM allemaal virusscanner en registry cleanup progjes zijn omdat het dezelfde troep is als de grote broers Vista en XP? Of bedoel je dat WM er voor zorgt dat je dagelijks je telefoon moet rebooten omdat hij weer eens helemaal de weg kwijt is toen je een SMS wilde kopieren? Heb je zelf trouwens een Wm telefoon? Kan me niet voorstellen dat je oprecht meent dat WM verder is (verder, terug de tijd in wel ja…). Lees dit eens. http://www.mobilejaw.com/articles/2008/08/examining-the-stability-problems-in-windows-mobile/

    Er is helemaal niks goeds aan WM hoor, ze zijn al bij versie 6.x en door de jaren heen vertoont het OS nog dezelfde kinderziektes (zo noemde ze deze in het begin) als in het begin. Daarmee geeft MS toe dat WM eigenlijk infantiel is en niet bruikbaar voor dagelijks gebruik. Volgens mij is het enige waar MS goed in was / is, zorgen dat op iedere computer die de paupers kopen, Windows zit geplakt: of je dat nou wilt of niet – al je plastic prul PCs koop je met hun waardeloze OS erop geplakt en ze hoopten dit zelfde truckje ook te doen bij de smartphones. Waardeloos…

    Als je dit niet inziet ben je gedegradeerd tot gehersenspoelde HTC gebruiker. Achteraan aansluiten om af te kicken a.u.b.

    @ Rick M
    Je hebt gelijk. Maar mensen die bij de Postbank zitten voor internet bankieren hebben vaak een steekje los, dus ik kan me best voorstellen dat er aardig wat n00bs die fout maken ๐Ÿ˜‰

  28. Een codeslot is niet nodig voor mij, maar het verbergen van sms tekst is wel handig. Dat kan nog steeds. Ook in 2.1
    Ik heb een code ingevoerd, Toon deel sms uitgezet en Vraag om code op 4 uur gezet. Resultaat: je ziet alleen de melding ‘Nieuw tekstbericht’ en alleen als je je iPhone 4 uur of langer niet gebruikt (‘s nachts in mijn geval) moet je je code invoeren.

  29. das niet echt lekker geregeld,
    ik snap iedere keer niet waar die noodoproep zit ik lees het iedere x hiero maar ik vind het nooit om het ff te testen, ik kijk natuurlijk met me neus waarschijnlijk.

  30. @Erp:

    Thank! Jij snapt het tenminste ๐Ÿ™‚

  31. ik zit er niet mee

  32. Er is ook nog steeds een oude bug, die al meerdere firmwareversies meegaat en ook in firmware 2.1 nog steeds aanwezig is: via de noodoproepen kun je niet alleen 112 maar ook elk ander gewenst nummer bellen

    Is het nou nog niet duidelijk dat dat geen bug is maar moedwillig? Een noodoproep houdt niet per definitie in dat je 112 moet bellen namelijk.

    Overigens: ik heb liever dat iemand die m’n telefoon steelt daar willekeurige nummers mee belt dan dat ze op mijn naam 112 gaan zitten bellen…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.