Reacties voor: iPhone en iPad draaien voorlopig op gescheiden firmware-versies?

The Loop verwacht dat Apple pas in de herfst van 2010 zover is om de firmware van iPad en iPhone op één lijn te brengen. Met iPhone OS 4.0 is het nog niet zover. De iPad blijft op 3.2 en de iPhone zit nu nog op 3.1.3.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Lekker belangrijk denk ik dan.

  2. tsja denk ik ook, lekker belangrijk welke maand het gaat worden 😕

    .

  3. Hun probleem… Mij maakt het niet uit welk cijfertje er achter hangt. Als het maar werkt!

  4. Die pleisters doen me denken aan Systeem 7.5.3 voor Mac. Dieptepunt in de geschiedenis van Apple.

  5. waar blijft de multitasking? En de widgets? -.-

  6. goed stukje vooronderzoek heb je gedaan dan…hoe lang duurt het om ff te checken of alles goed geresized wordt…een dag?

  7. Als iedereen er zo zeker van is dat de 4e generatie iPhone in juni of juli gaat komen denk ik dat veel mensen die al een iPhone hebben afwachten tot dan of de nieuwe aanschaf een nieuwe iPhone of een iPad gaat worden.
    De verkopen van de iPad zullen dus wel in de eerste paar maanden meevallen.

  8. Ik vind de titel nogal stellend. Jullie lijken het zeker te weten en als je het gaat lezen blijkt het maar weer een gerucht te zijn van één of andere partij. Aanhalingstekens of een vraagteken zouden naar mijn idee beter zijn.

  9. Origineel geplaatst door Rian
    Lekker belangrijk denk ik dan.

    Nou ja, toch wel interessant, ik vond het al bijzonder dat de iPad op iPhone software draait (niet op MacOs X), maar dat iPhone en iPad nu deels toch weer gescheiden software versies nodig hebben, is dan ook weer bijzonder. Voor de eindgebruiker maakt het inderdaad uiteindelijk weinig uit, dat is wel waar.

  10. @Melvin: OK, vraagteken dan. Maar het feit dat de iPhone OS 3.2 SDK voor de iPad bedoeld is, doet bij mij toch wel erg stellig vermoeden dat 3.2 nog niet (en misschien wel helemaal niet) voor de iPhone is.

  11. Origineel geplaatst door ainiw
    Origineel geplaatst door RianLekker belangrijk denk ik dan.Nou ja, toch wel interessant, ik vond het al bijzonder dat de iPad op iPhone software draait (niet op MacOs X), maar dat iPhone en iPad nu deels toch weer gescheiden software versies nodig hebben, is dan ook weer bijzonder. Voor de eindgebruiker maakt het inderdaad uiteindelijk weinig uit, dat is wel waar.

    Waarom vind je dat bijzonder?
    Even afgezien dat de onderliggende core gewoon OS X is, de desktop variant Mac OS X is niet geschikt voor touchscreen en er zijn geen touchscreen apps voor Mac OS X…
    Hetzelfde zie je bij Windows, van Windows 7 wordt gezegd dat deze touchscreen beheerst (wat tegen valt, gezien de kleine knopjes op de screenshots), maar ook daar zijn geen touchscreen capable apps voor.
    De verkoop van Win 7 tablets & slates is dan ook enorm tegenvallend.
    Opvallend is dan toch dat allerlei mensen de iPad afkeuren omdat deze geen desktop versie van OS X heeft, terwijl diezelfde mensen ook geen Windows tablet hebben. Dat zou toch zo handig zijn? Waarom hebben ze er dan niet een?

  12. @luinwethion: Multitasking zit allang in het iPhone OS… Hoe zou je anders gebeld kunnen worden, e-mail binnen kunnen krijgen en muziek kunnen luisteren terwijl je aan het internetten bent in Safari?
    Maar je bedoelt vast: “Wanneer kan ik aangeven welke applicaties ik open wil laten staan?”

    Het zou me ook niet verbazen als Apple gewoon pas in het najaar de volgende iPhone op de markt brengt. Iedereen gaat er zomaar vanuit dat dat in de zomer wordt, maar Apple hoor je daar niet over… En als je bij Apple iets níet moet doen, dan is het wel volgens het gangbare paadje denken: In het verleden gebaande paden bieden geen garantie voor de toekomst.

  13. Origineel geplaatst door Marc
    Het zou me ook niet verbazen als Apple gewoon pas in het najaar de volgende iPhone op de markt brengt. Iedereen gaat er zomaar vanuit dat dat in de zomer wordt, maar Apple hoor je daar niet over… En als je bij Apple iets níet moet doen, dan is het wel volgens het gangbare paadje denken: In het verleden gebaande paden bieden geen garantie voor de toekomst.

    Het lijkt me gewoon aannemelijk dat ze de volgende iPhone weer in de zomer uitbrengen, dat is de afgelopen 3 jaar namelijk ook al gebeurd. Daarnaast lopen in de zomer de contracten van de early adopters af en die krijgen dan de keuze om voor een nieuwe telefoon te kiezen, het lijkt me sterk als Apple hier niet op in gaat spelen.

  14. De foto met ducktape vind ik erg grappig ;-).

  15. Sorry, maar wat stuit mij tegen de borst m.b.t. Apple;

    iPhone OS 4.0 will include lots of new features, just like you would expect to see from Apple.

    Da’s nogal horsesh#t? De Iphone heeft een legio aan apps/features die niet gebruikt kunnen worden zonder JB.

    Dat het dus als ‘ verwacht ‘ kan worden, vind ik behoorlijk krap door de bocht. Ben benieuwd wat ze allemaal achter ‘ gesloten ‘ deuren houden m.b.t. deze nieuwe mogelijkheden. 🙁

    Laat de eerste gebruikers maar eens kijken wat het gebruikersgemak/ plezier is of wordt.

  16. Ach, ik denk toch dat ze aanpassingen aan het OS etc bedoelen, bijvoorbeeld nieuw homescreen, wellicht lockscreen, handiger plek voor BT button, etc? Natuurlijk heb je wat meer mogelijkheden als je JB doet, tja (maar ik kan ook heel goed zonder). Als ex-jb-er vind ik het nu niet zo erg dat er bij een update af en toe wat ‘nieuws’ is, wel leuk eigenlijk. Maar mochten ze nu ineens een FM radio activeren in mijn 3GS dan baal ik daar ook wel van…

    Ontopic: ik geloof helemaal niets van gescheiden versies, denk eerder dat er bij de iPad iets ‘onder’ draait (een soort turbo ivm met de snellere hardware) maar dat het OS daarboven op hetzelfde is als op de iPhone.

    Origineel geplaatst door Zephyer
    ephyer

  17. @Liquid2ubstanc3: dat ze het de afgelopen drie zo hebben gedaan is dus nou net geen reden om aan te nemen dat het nu weer zo zou gaan. V.w.b. die early adopters heb je een punt maar aan de andere kant zijn dat nou juist degenen die best bereid zijn nog een paar maanden te wachten.

    Maar goed: de tijd zal het leren…

  18. Als Apple slim is, dan brengen ze een update uit die alle coole dingen mogelijk maakt die nu alleen werken als je een jailbreak hebt. Maar zo slim zijn ze natuurlijk niet. Dus naar die Bluetooth en andere zullen we kunnen fluiten vrees ik.

  19. Origineel geplaatst door Zephyer
    iPhone OS 4.0 will include lots of new features, just like you would expect to see from Apple.

    Whaha, na fw 3.13 zeker !!!
    Repareer die gammele wifi en Bluetooth met eindeloze memory-leaks nou eens, stel konijnen.
    En stuur dat patent “meer dan 9 springbordpagina’s” eens in !

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.