Reacties voor: iPhone Dev Team waarschuwt voor locatiefuncties op de iPhone

Het iPhone Dev Team waarschuwt deze keer niet tegen gevaarlijke jailbreakmethoden, maar tegen applicaties die Pinch Media gebruiken voor advertenties. Deze applicaties sturen je locatie naar een externe server en zijn volgens het Dev Team daarom spyware.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 25 reacties

  1. Wat willen de amateurs van de Dev team hier nou weer duidelijk maken??? Kom gewoon met jailbreaks en houd voor de rest jullie scheuren toch dicht…

  2. Aanklagen die handel 😛
    haha nja die mensen die zulke apps maken dan he…

  3. Dit heb ik ervaren met een app welke ik had gedowned, om de zoveel seconde die irri popup in beeld. Dit heeft echter geresulteerd in een snelle verwijdering van de app en een lage rating. Op de G1 is het helemaal erg wat de Apps wel niet allemaal van je willen weten.

  4. Triest eigenlijk. Ik heb het nog niet meegemaakt maar kan je wel zeggen dat als ik zo’n app tegen komt het gelijk er weer vanaf gaat.

  5. ze hebben weer wat media aandacht nodig zeker…

  6. @Milton ; wat is dat nu voor een onvolwassen houding???

    de “amateurs” moeten enkel zich bezighouden met een jailbreak. Volgens mij zijn ze niet echt meer amateurs…

  7. Origineel geplaatst door 4saus
    ze hebben weer wat media aandacht nodig zeker…

    Dit slaat natuurlijk nergens op. Ze verdienen namelijk geen cent aan dergelijke aandacht, ze doen het puur voor de iPhone liefhebbers.

    Ik vind het attent van ze dat ze mening mens op de hoogte houden omtrent veiligheid.

  8. Nou nou.. hun zorgen er wel voor dat je je iPhone kunt gebruiken..

    Dus een beetje respect..

  9. … Ik begrijp niet wat het probleem is dat Dev dit meld… Is toch alleen maar een goeie zaak om te weten? Vind je het niet interessant dan laat het lekker varen..

  10. Zucht, iedereen die geen iPhone heeft kan nu weer lekker janken dat er iets niet “veilig” is. Verder lekker belangrijk dat iemand weet waar jij uithangt, niks te verbergen dus niets te janken dacht ik.

  11. Het is niet alleen het dev team dat waarschuwt, meerdere developers hebben ontdekt dat sommige apps gegevens versturen zonder dat de gebruiker het weet. Best wel iets om bij stil te staan.

  12. Eerlijk gezegd vind ik dit nu typisch iets waar het app review proces van Apple op zou kunnen letten. Bv. locatiebepaling alléén opstarten in de eestre minuut of zo dat de app draait, of anders na expliciete gebruikersinteractie (bv. een kaartfunctie oproepen).

    Weet iemand of 2 of 3 keer “nee” antwoorden ook betekent dat het definitief “nee” wordt (zoals met “ja” wel het geval is)?

  13. @Dave Krijgsman: Echt niet 🙂

  14. Als ik soort dingen lees ben blij dat Bits of Freedom weer actief is geworden.

    Locatie Velsen Noord

  15. God zeg.. Krijg je een waarschuwing, gaan we lopen klagen dat het van de verkeerde komt. Om dan vervolgens die gasten als amateur te benoemen.

    Volgens mij snap je het dan niet helemaal…

  16. Het iPhone Dev Team amateurs? Ga je eens schamen…

  17. Het kan mij eigenlijk niet zoveel schelen dat mijn locatie naar een externe server wordt doorgestuurd. Als het kan zal ik dit vermijden, maar als het gebeurt, dan wat?

  18. Wat ook een optie is, is om patronen op te slaan en te kijken wanneer je wel/ niet op locatie bent om maar een zijweg te nemen.

    Vervolgens ben je een week niet op locatie en bestaat er een geringe kans dat je op vakantie bent ?

    Open huis voor onze Oostblok buren!

    Het is dus zeker wel een goede opmerking van het dev team.
    🙂

  19. Ja wat is hier nou precies het ‘gevaar’ van?
    Toch bedankt voor de melding!

  20. Origineel geplaatst door Milton
    Wat willen de amateurs van de Dev team hier nou weer duidelijk maken??? Kom gewoon met jailbreaks en houd voor de rest jullie scheuren toch dicht…

    Als jij datzelfde nu eens deed met jouw “scheur”!

  21. Ik heb gekeken naar 3th party frameworks die in-app communities, advertizing en metrieken faciliteren. Vooral voor het laatste bieden ze vaak ook een makkelijke plugin waarbij programmagebruik (bv belangrijke paden of acties binnen een programma) tezamen met de locatie kunnen worden doorgestuurd. Dit is echter niet voor inhoudelijke info, maar meer voor een landkaart met een indicatie wat gebruikt word en waar.

    Ik heb er zelf geen problemen mee… Als je echt niet gevonden wilt worden moet je geen gsm meenemen.

    Maar ik begrijp wel wat sommigen ertegen inbrengen.

  22. @Milton:
    Het Dev Team heeft er wel mede voor gezorgd dat Apple onder druk stond om 3.0 gratis uit te brengen met de features die je nu gebruikt.
    Een beetje respect is op zijn plaats voor hun werk om ons een alternatief te bieden op Apple’s absurde regeltjes Qua software vrijheid.
    Een erg onvolwassen uitspraak vind ik het Mr. Milton.

  23. Dat mijn locatie doorgegeven wordt kan mij eerlijk gezegd niet veel schelen,

    Maar ik moet er niet aan denken dat andere gegevens, zoals bij de Pre het geval is.

    Stel dat mijn emailadres geupload wordt, HUP weer een spamaanbieder erbij, laat staan mijn notes, of erger nog wachtwoorden.

    Als ik puur en alleen prive gebruiker was had t mij (zoals velen hier) ook niet veel gescheeld, maar denk dat veel zakelijke gebruikers hier zich toch wel wat zorgen om maken…

    Ik zou ook het liefst ook PER app aangeven of ze location services mogen gebruiken, maar dit is helaas niet mogelijk voorzoved ik het weet…
    Je kan wel opslaan of een app het mag, maar niet als deze het niet mag…

    Apple PLEASE FIX this!

  24. Ach in godsnaam, denk dan ook eens na welke apps je erop zet he mensen….

    En je moet zelf toestemmen geven en de gegevens invullen dus…. Niemand verplicht je…

  25. Sorry about my English, but many of your questions can be answered at this article : http://i-phone-home.blogspot.com/2009/07/pinchmedia-anatomy-of-spyware-vendor.html

    This is referred to in the dev-team blog, I think it answers many of the questions you have.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.