Slechte GPS-ontvangst? Probeer een re-radiating antenne!

Als de GPS-ontvangst in de auto tegenvalt en je kunt geen externe GPS-antenne aansluiten (zoals bij de iPhone) is de oplossing wellicht een re-radiating antenne. Deze versterkt het GPS-signaal in de auto.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

RA-45De meningen over de ‘beste’ navigatiesoftware voor de iPhone zijn nogal verdeeld – net als de ervaringen met de GPS-ontvangst van de iPhone. De ene persoon heeft geen enkel probleem terwijl de andere persoon constant tegen een symbooltje ‘Geen GPS-signaal’ aankijkt. De mogelijke oplossing is een zogenaamde re-radiating antenne.

Dit is een antenne die je in de auto vastmaakt op een plek waar de GPS-ontvangst goed is. Franse auto’s met warmtewerende voorruit hebben bijvoorbeeld bij de achteruitkijkspiegel een opening in de warmtewerende folie. Dat is eigenlijk bedoeld voor tolbetalingen op de snelweg, maar je kunt er ook een gps-antenne verstoppen.

De antenne vangt de signalen op en zendt deze binnen de auto opnieuw uit. Dat is ideaal voor apparaten waarop je geen externe GPS-antenne kunt aansluiten, zoals op de iPhone. De antenne zelf steek je in de 12 Volt-aansluiting van de auto. Het bereik van de antenne is zo’n 40 centimeter. Als het nog steeds niet werkt, kun je overwegen om de re-radiating antenne aan de buitenkant van de auto te plaatsen.

Zo’n extra antenne kost rond de €50 en is waarschijnlijk goedkoper dan de TomTom-carkit. Nog even over die carkit gesproken: een Franstalige PR-man van TomTom heeft nog maar een keertje bevestigd dat de carkit óók geschikt is voor de iPod touch en ook gebruik kan worden met navigatiesoftware van derden. Wie de carkit van TomTom niet ziet zitten kan dus ook bij z’n gespecialiseerde GPS-handelaar terecht voor een re-radiating antenne RA-45.

Heeft iemand ervaringen met dit soort antennes? We zijn benieuwd!

Meer info: gps.nl
Tipgever: Wout

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2009, 15:52
Categorie iOS
Onderwerpen Navigatie, ontvangst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.