iPhone Dev Team waarschuwt voor locatiefuncties op de iPhone

Het iPhone Dev Team waarschuwt deze keer niet tegen gevaarlijke jailbreakmethoden, maar tegen applicaties die Pinch Media gebruiken voor advertenties. Deze applicaties sturen je locatie naar een externe server en zijn volgens het Dev Team daarom spyware.

locatie pinch mediaHet iPhone Dev Team heeft voor de verandering eens iets geschreven, dat niets te maken heeft met het unlocken of jailbreaken van je iPhone. Het gaat over de ophef die ontstond, nadat bekend werd dat de locatiefunctie op de Palm Pre privacygevoelige informatie verstuurt naar het hoofdkwartier van Palm. Toch ben je met een iPhone ook niet helemaal veilig, meent het Dev Team.

Er zijn nog geen applicaties gevonden die je locatie doorsturen naar Cupertino, maar er zijn wel degelijk applicaties te vinden die je locatie vastleggen en naar een externe server doorsturen. Dergelijke apps zijn meestal gratis en sturen de gegevens door naar servers van bijvoorbeeld Pinch Media, die je op basis van je locatie gerichte reclames kunnen tonen.

Dat gebeurt overigens niet zomaar: je moet bij de iPhone wel eerst toestemming geven dat je locatiegegevens worden doorgestuurd. Soms gebeurt dat tot vervelens toe, totdat gebruikers uiteindelijk maar instemmen. Een applicatie met reclame van Pinch Media vraagt je ongeveer een minuut nadat je de locatiepop-up hebt weggeklikt opnieuw om toestemming om de locatie door te sturen. Pinch Media kan eventueel ook je geslacht en verjaardag registreren. Het is in feite spyware, meent het iPhone Dev Team.

Meer info: iPhone Dev Team: A Pinch Too Much

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 augustus 2009, 16:32
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.