Reacties voor: iPhone Dev Team heeft geen zin in kat-en-muis-spel

Het iPhone Dev Team heeft geen zin in een kat-en-muis-spel met Apple. Apple dichtte onlangs een lek, waardoor jailbreaken via Jailbreakme niet meer mogelijk is.
Vincent Davids -

Reacties: 64 reacties

  1. Verstandige zet, ik wacht gewoon geduldig af op iOS4.1

  2. “De enige winnende zet is niet spelen”
    Komt dat niet uit WarGames? 😉
    Ach ja, dan mijn huidige firmware met jailbreak maar even houden tot de 4.1 beschikbaar is.

  3. Catchy titel, maar het uiteindelijke bericht is eigenlijk zeer logisch..
    En ach, ik update voorlopig toch niet 😛 (3.1.2)

  4. Ze hebben gelijk door te stellen dat de enige winnende zet is “niet spelen”. Echter is het totale onzin te stellen dan 4.0.2 en 3.2.2 alleen zijn uitgebracht om jailbreaken tegen te gaan.
    iPhone Dev Team heeft nogal een hoge pet op van zichzelf. De PDF exploit was een wezenlijk gevaar, er had ook andere code uitgevoerd mee kunnen worden dan de jailbreak code. Ook via andere sites, mails dan alleen jailbreakme.com.

  5. Origineel geplaatst door sasf
    Echter is het totale onzin te stellen dan 4.0.2 en 3.2.2 alleen zijn uitgebracht om jailbreaken tegen te gaan. iPhone Dev Team heeft nogal een hoge pet op van zichzelf. De PDF exploit was een wezenlijk gevaar, er had ook andere code uitgevoerd mee kunnen worden dan de jailbreak code. Ook via andere sites, mails dan alleen jailbreakme.com.

    Totale onzin is het niet.
    Een security-patch was veel eerder uitgekomen.
    Verder waren er nul fixes of features dus je kan het moeilijk een maintenance-update noemen.
    Dus Apple heeft alleen op de exploit zitten studeren.
    Wie ben jij overigens om DevTeam de maat te nemen ?

  6. Ik draai nog steeds 4.01 met pdf patch, dus 4.02 is ook totale onzin om die te jailbreaken. Er is weinig tot niks vernieuwds toegevoegd bij 4.02 in mijn ogen.

    Geef ze dus groot gelijk en had eigenlijk ook niet anders verwacht.

  7. @sasf:

    Iedere exploit is een potentieel gevaar. De naam zegt het al.

    Daarnaast: ‘So what’ als het iPhone Dev Team een hoge pet van zichzelf opheeft ?
    Uitstekend dat ze dit soort exploits ontdekken.
    Koddig dat via jailbreak was het gat eerder gedicht dan via de 4.02/3.22 officiële Apple ‘fix’.
    Ergo: de jailbreak cultuur is de enige mogelijkheid om Apple scherp te houden.

    Ik ben BLIJ met het iPhone Dev Team.

  8. Hoe staat het btw met de 4.1 update? Gaat deze op 1 September gereleased worden?

  9. Weet iemand hoe de nieuwe iphone 4 word geleverd met welke firmware ??

  10. Origineel geplaatst door Sjaak
    Ergo: de jailbreak cultuur is de enige mogelijkheid om Apple scherp te houden.

    je geeft de jailbreakers weer veels te veel credit

    staks gaan ze nog naast hun schoenen lopen….. ow wacht…

  11. Ik vind dat mensen gewoon beetje beter moeten nadenken als ze jailbreak op hen iDevice hebben en niet alleen maar op ja en update klikken.

  12. Hey allemaal,

    Ik zit met een vraag. Ben nieuw in dit hele iphone gebeuren dus vandaar. Ben momenteel netjes aan het wachten op de mijn iphone 4.

    Als ik nou een jailbreak uitvoer (los of dit nou wel of niet kan voor een bepaalde firmware) bijvoorbeeld 4.0 en ik instaleer een paar niet goedgekeurde apps door apple als bijvoorbeeld sb settings ofzo. Vervolgens komt een officiele firmware 4.1 uit, kan ik dan nog upgraden van 4.0 naar 4.1 zonder dat ik alles kwijt raak of moet ik bij elke firmware die uitkomt het toestel (indien mogelijk) opnieuw jailbreaken en alles opnieuw instaleren?

  13. Beetje mislijdend artikel, is net alsof dev team wil dat apple stopt met fixes uit te brengen als je t begin en de titel leest..

    Wel logische zet van dev team overigens.. Ze hadden ook met 3.1.3 (op nieuwe 3gs) gewacht tot ios4 kwam..

  14. .

    Origineel geplaatst door Distrax
    Weet iemand hoe de nieuwe iphone 4 word geleverd met welke firmware ??

    Mijn iPhone 4 had 4.01, deze is 2 weken geleden aangekocht. Vanaf wanneer de nieuwe modellen met 4.02 geleverd worden weet ik niet, mogelijk nu al? Als je wil jailbreaken zou ik toch tijdig zien een toestel te pakken te krijgen anders mag je wachten op de jailbreak NA de release van IOS4.1.

  15. Wel logisch lijkt mij. Het is nu bekend dat er binnenkort een grote update komt naar 4.1. Dan kan je dus beter ff wachten om jailbreak uit te brengen.

    Hopelijk komt na release van 4.1 wel heel snel een jailbreak.

  16. Heb gister mijn iphone 4 opgehaald bij een t-mobile shop. Heb versie 4.0.2 dus hier baal ik echt van

  17. Origineel geplaatst door Distrax
    Weet iemand hoe de nieuwe iphone 4 word geleverd met welke firmware ??

    Mijn iPhone 4 (afgelopen maandag ontvangen) kwam met 4.01

  18. Origineel geplaatst door Tommey
    Origineel geplaatst door DistraxWeet iemand hoe de nieuwe iphone 4 word geleverd met welke firmware ??Mijn iPhone 4 (afgelopen maandag ontvangen) kwam met 4.01

    same here 😉

  19. Een maat van me heeft vorige week ook zijn iphone 4 met 4.0.1 opgehaald, dus ik denk dat dit voorlopig bij alle nieuwe zo is

  20. Even afwachten wat Apple te melden heeft 1 september. Kan goed begrijpen dat het Dev Team dit doet.

  21. @Sjaak:

    So what? Ik vind het nogal arrogant om te stellen dat Apple een patch maakt om JOUW organisatie, terwjil het eigenlijk een beveiligingsupdate was die nodig was gezien de enorme media aandacht die er ontstond als gevolg van de exploit.

  22. @Distrax: tot nu toe met de 4.01 maar dat zal binnenkort well veranderen

  23. Die van mij had 4.0.0

  24. @sasf:

    Je spreekt je zelf wel tegen…maar goed…

    Ik ga met sjaak mee, zonder dit soort teams (hackers) zou apple een passieve houding aannemen. Nu moet apple wel proactief achter haar beveiliging aan.

    Dit slaat ook op een artikel wat laatst op tweakers stond. PDA/Telefoon beveiliging is nog een onderbelicht probleem. Maar zeker een potentieel gevaar.

  25. Origineel geplaatst door emonty
    Origineel geplaatst door TommeyOrigineel geplaatst door DistraxWeet iemand hoe de nieuwe iphone 4 word geleverd met welke firmware ??Mijn iPhone 4 (afgelopen maandag ontvangen) kwam met 4.01same here

    Same here.
    Wel meteen een upgrade gedaan naar 4.0.2.
    Had mijn 1G al een poosje niet meer gejailbreaked en ik mis er eigenlijk niets aan.
    Ik laat het maar zo denk ik…
    Maar prima werk van het DEV team. Ze houden met hun kat-en-muis-spel de boel goed wakker.

  26. Origineel geplaatst door Sjaak
    Koddig dat via jailbreak was het gat eerder gedicht dan via de 4.02/3.22 officiële Apple ‘fix’. Ergo: de jailbreak cultuur is de enige mogelijkheid om Apple scherp te houden.Ik ben BLIJ met het iPhone Dev Team.

    Ja fijn hoor dat het lek via jailbreak eerder is gedicht… Misschien komt dat omdat ZIJ het lek ook openbaar hebben gemaakt, en ervan profiteerden? en mensen zonder jailbreak met een ONNODIG risico hebben opgezadeld. Een lek als dit, hadden ze eigenlijk aan Apple moeten melden, dan had niemand gevaar gelopen. Maar goed. En dat het bij Apple iets langer duurde om een update uit te brengen, is omdat het gewoon meer tijd kost om een hele release van voor naar achter door te testen of er geen rare bugs gaan optreden. Een patch in Cydia is waarschijnlijk niet zo uitvoerig getest, als dat dat bij Apple is gebeurd.
    Daarnaast is het zo dat de patch van Apple echt IN het systeem zit. De patch voor Jailbreakers is een uitbreiding voor Mobile Substrate. Wat dus betekent dat elke keer als je de iPhone start, de patch geladen wordt. Als Mobile Substrate crasht, of de patch wordt per ongeluk gestopt, dan ben je weer kwetsbaar.

  27. @sasf: OF je bent in ontkenningsfase beland OF je hebt oogkleppen op. Apple is er altijd op uit geweest om de jailbreakers dwars te zitten, en terecht want dat zou ik ook doen.

    Ik ben blij dat er een Dev team bestaat want Apple kan veel van hun leren zoals je wel kan zien in vele updates die ze leveren. Die beveiliging was nodig, maar het is wel heel toevallig niet meer te jailbreaken maargoed het zal wel ‘toeval’ zijn volgens jouw beoordelings vermogen wat in mijn ogen eerder arrogantie is.

  28. Origineel geplaatst door Bas
    Ik ga met sjaak mee, zonder dit soort teams (hackers) zou apple een passieve houding aannemen. Nu moet apple wel proactief achter haar beveiliging aan.

    beetje kip en het ei ding.

    los daarvan heeft apple heus wel kwaliteits controle en eigen mensen op hacking zitten.

    de hackers community zal vast een steentje bijdragen maar om alle credits nu aan hun te geven en te claimen dat apple scherp blijft dankzij hen gaat te ver.

    er zijn genoeg potentiële lekken en exploit mogelijk die apple zelf dicht nog voor ze publiekelijk of binnen de hackers sferen bekend zijn. daar meld apple alleen niks over. je gaat niet je vuile was buiten hangen.

  29. Origineel geplaatst door @pple_nerd
    Ik ben blij dat er een Dev team bestaat want Apple kan veel van hun leren zoals je wel kan zien in vele updates die ze leveren. Die beveiliging was nodig,

    proest… hahahahahaahahahahahahaaa
    Das een goeie.. hehe…. zo hebben die onzin ook weer gehad.

  30. Origineel geplaatst door Whacko
    Origineel geplaatst door SjaakKoddig dat via jailbreak was het gat eerder gedicht dan via de 4.02/3.22 officiële Apple ‘fix’. Ergo: de jailbreak cultuur is de enige mogelijkheid om Apple scherp te houden.Ik ben BLIJ met het iPhone Dev Team.Ja fijn hoor dat het lek via jailbreak eerder is gedicht… Misschien komt dat omdat ZIJ het lek ook openbaar hebben gemaakt, en ervan profiteerden? en mensen zonder jailbreak met een ONNODIG risico hebben opgezadeld. Een lek als dit, hadden ze eigenlijk aan Apple moeten melden, dan had niemand gevaar gelopen. Maar goed. En dat het bij Apple iets langer duurde om een update uit te brengen, is omdat het gewoon meer tijd kost om een hele release van voor naar achter door te testen of er geen rare bugs gaan optreden. Een patch in Cydia is waarschijnlijk niet zo uitvoerig getest, als dat dat bij Apple is gebeurd.Daarnaast is het zo dat de patch van Apple echt IN het systeem zit. De patch voor Jailbreakers is een uitbreiding voor Mobile Substrate. Wat dus betekent dat elke keer als je de iPhone start, de patch geladen wordt. Als Mobile Substrate crasht, of de patch wordt per ongeluk gestopt, dan ben je weer kwetsbaar.

    +1

  31. is er ook een mogelijk heid om je iphone updaten naar 4.01? nu ook al de update uit is van 4.0.2? ik heb nameliojk mijn iphone nooit geupdate en wil hem graag op de nieuwe IOS 4 zetten maar niet op de versie 4.0.2
    of is de enige mogelijk heid wachten op 4.1 en dan wachten op de jailbreak en dan direct jailbreaken?

  32. wanneer word 4.1 verwacht?

  33. iPhones gemaakt vanaf vorige week worden nu met 4.02 uitgeleverd…

  34. @Bas:

    Ik spreek mezelf niet tegen. Wel een makkelijke manier om een argument te winnen natuurlijk…. en erg zwak.

  35. Origineel geplaatst door sasf
    Echter is het totale onzin te stellen dan 4.0.2 en 3.2.2 alleen zijn uitgebracht om jailbreaken tegen te gaan.

    Dat staat er ook niet.
    Er staat “om het Jailbreakme gat te dichten” en dat is hetzelfde gat als het PDF gat.

  36. Jammer, heb nu 4.0.2 en had graag een jailbreak gewild
    Dan maar geduld hebben, waar ik nou wel aan gewend ben na het wachten op mijn iphone 4

  37. Heeft het dev team dan al een jailbreak klaar messchien voor de los 4.1 ?
    Ik wil graag de nieuwe iPod kopen, maar ben verzeild geraakt in het jailbreak circuit

  38. Als je een iPhone koopt en er zit toevallig nog 4.0.1 op en je hangt ‘m aan iTunes om te activeren, kun je dan 4.0.1 houden of krijg je gelijk een update naar 4.0.2?

  39. Ik heb afgelopen woensdag m’n iPhone opgehaald en daar draaide al heel mooi 4.0.2 op. Kwam ik wel pas achter toen ik naar jailbreakme.com ging :+

  40. Kun je nog 4.01 installeren?
    Ik loop zwaar achter met mijn 3.01…

  41. Origineel geplaatst door Arjen
    Kun je nog 4.01 installeren? Ik loop zwaar achter met mijn 3.01…

    wees maar blij als je een 3G hebt..:) ios4 loopt voor geen meter op een 3g

  42. Jammer, had ik toch moeten jailbreaken met Jailbreakme 🙁

  43. @Henk:

    Kun je gewoon houden. Hij vraagt of je 4.0.2 wilt. Gewoon weigeren.

  44. Onduidelijk artikel, lijkt inderdaad net alsof t Dev Team ermee ophoud.

  45. Hahaha, gewoon downgrade doen naar 4.0.1. En dat is echt fu***** simpel. Jaaa, ook als je jou SHSH gegevens niet hebt gesaved.

    Have fun with the Ifun.

  46. Door dit soort uitspraken van het dove/hardhorend team op fora laat je je toch gewoon je kaarten zien aan Big Bad Brother Apple!?

    Als het klopt van de echte reden waarom 4.0.2 is uitgebracht is het dan niet logisch dat Apple kort na het uitbrengen van iOS 4.1 en zodra hiervoor een jailbreak-methode beschikbaar, daarop volgend komt met een spek-en-bonen iOS 4.1.1 o.i.d???

    @Stief
    “It’s in your nature to destroy yourselves”…….raad deze maar eens mr. Wargames 😉

  47. @Jeroen:
    vast en zeker een iphone 2g,
    ik heb ook een iphone 2g jammer dat ik een ios 4 kan 🙁

  48. Origineel geplaatst door kasuja
    Origineel geplaatst door @pple_nerdIk ben blij dat er een Dev team bestaat want Apple kan veel van hun leren zoals je wel kan zien in vele updates die ze leveren. Die beveiliging was nodig,proest… hahahahahaahahahahahahaaaDas een goeie.. hehe…. zo hebben die onzin ook weer gehad.

    Als je nou met tegensprekende argumenten komt en/of voorbeelden dan had ik nog wat aan je antwoord gehad nu blaat je maar wat. Maargoed daar heb je schapen voor…

    Ik vind het een goede stap want anders blijven ze bezig met een oplossing voor het jailbreaken en met een fix ben je er zo weer bij dus iedereen redt zich nu wel.

  49. @@pple_nerd:

    Zo’n persoon heet een troll, je moet die niet voeren (lees: ingaan op hun kansloze ‘geblaat’) 😉

  50. @@pple_nerd: Apple releases bij elke security update flinke log files met wat er gedicht is en waar ze aan gesleuteld hebben. Wat ze niet vermelden is hoeveel daarvan dankzij het dec team is opgelost.

    Waarschijnlijk omdat dat dus ook gewoon onzin is.

    Voor dat het dev team ook maar bestond werden lekken en potentiële exploits al gedicht in het Mac OS. Daar heeft Apple een flink team testers op zitten.

    De dingen die er alsnog door glippen tja daar gaan hackers op los. Dat is bij elk OS.

    Haha hebben we hier nu te maken met dev team fanboys???

  51. @Tom: Neenee, ik heb een 3GS, maar nog met OS 3.01

  52. @Tom:

    Als nog geen antwoord op zijn vraag kan je nou wel of geen 4.0.1 nog installeren …? op moet je echt direct door naar 4.0.2..

  53. Origineel geplaatst door Distrax
    Weet iemand hoe de nieuwe iphone 4 word geleverd met welke firmware ??

    De mijne heb ik sinds gisteren binnen, en daar stond ook (gelukkig) nog FW 4.01 op 🙂

  54. tnx, nu nog snel een 4.0.1 ergens kopen 😉

    Origineel geplaatst door Joost
    @Henk:Kun je gewoon houden. Hij vraagt of je 4.0.2 wilt. Gewoon weigeren.

  55. heb ook 24e mijn iphone ontvangen en stond 4.0.1 op!
    Snel die sleutel opgeslagen natuurlijk dat ik hemaltijd terug kan zetten naar 4.0.1 mocht die is crashen

  56. Daarom dat ik nooit goed heb begrepen dat ze soms al onmiddellijk overal rondbazuinen dat ze een nieuwe exploit hebben gevonden. Soms is de bèta nog maar enkele dagen uit en je hoort alweer het nieuws dat de versie gejailbreakt kan worden. Waarom ? Wacht tot de officiële versie is uitgebracht, Apple zal heus niet net na een grote update snel terug een nieuwe versie maken.

  57. Misschien hebben ze eindelijk door dat het dev team Apple alleen maar vertraagd in het ontwikkelproces van het iOS omdat ze elke keer weer een antwoord moeten vinden op de jailbreaks.

    Als ze dat nu eens wat minder frequent deden zouden de updates van Apple misschien ook wat feature voller kunnen zijn.

    Ik ben benieuwd hoeveel er uiteindlijk op de plank blijft liggen omdat een deel van het team extra lekken aan het dichten is.

  58. Als ik het allemaal goed begrijp dan heb ik voorlopig niets aan mijn iphone 4 met een firmware versie 4.0.2
    Voorlopig kan niemand deze unlocken en is het maar afwachten, klopt dit?

  59. @Whacko: Dan weet jij niet hoe mobilesubstrate werkt… Als er een plugin stopt (dus crasht) herstart het springboard in SafeMode, oftewel, je bent voor 5 tot 10 seconden kwetsbaar (totdat je herstart)… En mobilesubstrate zelf crasht niet, het zijn plugins of apps die crashen (het kan wel door een te vroege injectie van een extensie, maar dat terzijde)…

    Owja, degene die het lek hebben gevonden, en het lek hebben gedicht, zijn totaal verschillende personen…

  60. Vandaag ben ik zo dom geweest mijn iphone 4 te voorzien van de nieuwe software. Zelf was ik niet op de hoogte dat het toestel door de verkoper gejailbreakt is. Is het wel mogelijk mijn toestel later te gebruiken? Of is jailbreak helemaal van de baan?

  61. Snap je nou niet dat die pdf exploit echt een gigantisch risico vormt???

  62. jammer genoeg “per ongeluk”geupdate naar 4.0.2 nu mijn jailbreak en apps weg.kan ook niet meer terug.balen

  63. Helaas heb ik “per ongeluk”mijn ipod geupdate met versie 4.0.2. Nou zijn mijn apps gewist,is er een manier om deze terug te krijgen. Ook cydia is verdwenen.

  64. Origineel geplaatst door Kasuja
    Misschien hebben ze eindelijk door dat het dev team Apple alleen maar vertraagd in het ontwikkelproces van het iOS omdat ze elke keer weer een antwoord moeten vinden op de jailbreaks.Als ze dat nu eens wat minder frequent deden zouden de updates van Apple misschien ook wat feature voller kunnen zijn.Ik ben benieuwd hoeveel er uiteindlijk op de plank blijft liggen omdat een deel van het team extra lekken aan het dichten is.

    Je spreekt jezelf wel steeds tegen. Eerst als fanatieke apple aanhanger en nu zeg je toch maar dat dev team de ontwikkeling vertraagd, dus wel enigszins zijn nut heeft.

    Maar wees eerlijk wie houdt wie voor de gek? Zonder jailbreak en de benodigde plugins (backgrounder etc) was apple denk ik niet eens aan iOS 4 begonnen met folders en ‘multi-tasking’ welke toch niet vanuit het onderzoeksteam kwam maar veelal vanuit de gebruikers (lees: meerderheid jailbreakers). Dit zegt hij al in zijn interviews.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.