Reacties voor: iPhone Dev Team brengt Pwnagetool 3.1.5 uit (jailbreak – Mac OSX)

Het iPhone Dev Team heeft een nieuwe versie van Pwnagetool uitgebracht, waarme je kunt herstellen naar iPhone OS 3.1.3 zonder dat je baseband (modemfirmware) een update zal ontvangen. Als je wilt updaten met behulp van Pwnagetool is dat mogelijk met de originele iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS met oude bootrom, 1ste generatie iPod Touch en 2e generatie iPod Touch met oude bootrom.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 52 reacties

  1. Wat is een exploit?

  2. heb hier net 4 uur mee liggen kloten, en nu heb ik hier een vraag. ish et mogelijk om van Blacksn0w naar Ultrasn0w te switchen? het wil me niet lukken. uninstall en install dacht ik .. maar nee, herstel en dan install werkt ook niet? dus? wat te doen?

  3. Kunnen jullie niet beter gaan slapen? En morgen de dag weer fris beginnen.

  4. Ik blijf gewoon nog bij 3.1.2., update vind ik geen meerwaarde. En hopelijk komt Geohot voortaan bij een nieuwe update met een Blackra1n. Vind ik toch makkelijker. En wie weet maakt Geohot dan ook een eigen pwnagetool.

  5. Heb net met succes geüpgrade naar 3.1.3. Belangrijkste motivatie was dat ik problemen had met de batterij-weergave. In vrij korte tijd daalde de batterijcapaciteit naar 10%, waarna ik vervolgens onevenredig lang met die 10% kon doen. Is hopelijk nu opgelost.

    Na de upgrade verscheen er geen carrier name in de linkerbovenhoek, maar dat was eenvoudig te verhelpen door Ultrasn0w 0.92 te installeren via Cydia.

    Zit nu dus gejailbreakt en geunlocked op iPhone OS 3.1.3 met baseband 04.26.08.

    Ben trouwens benieuwd wat het verschil is tussen al die baseband-versies; heb nog nooit ergens een changelog of iets gezien. Zou ik bijvoorbeeld een beter bereik en/of stabiliteit krijgen met 05.11.07?

  6. Ik wacht ook nog even (3GS). Zit ook niet verlegen om een update. Kost me teveel tijd, lees gepruts, om te downgraden en alle Cydia programma’s te herstellen mocht de update fout gaan. Ben erg tevreden hoe mijn pokkie nu is. Vermoed dat ik nog lang v3.1.2 zal aanhouden. Op de Franse iPhone website, link in de sidebar, staan overigens verschillende custom 3.1.3 firmwares met (installatie) uitleg. Ter info. Overigens complimenten voor de verslaggeving op de website.

  7. Werkt perfect, net gedowndgrade naar 3.1.2. en toen met deze een custom gemaakt op mijn 3GS 🙂

    Top !!

  8. Origineel geplaatst door Trevis
    heb hier net 4 uur mee liggen kloten, en nu heb ik hier een vraag. ish et mogelijk om van Blacksn0w naar Ultrasn0w te switchen? het wil me niet lukken. uninstall en install dacht ik .. maar nee, herstel en dan install werkt ook niet? dus? wat te doen?

    dit heeft alles te maken met je Baseband. Je gebruikt wss 05.11.07 als je BlackSnow gebruikt… Eerdere basebands gebruiken ultrasn0w of yellowsn0w.

    Tip van mijn kant blijf gewoon op 3.1.2 ik heb unlocked (origineel) de 3.1.3 update heeft voor mij geen enkele meerwaarde…

  9. Tip aan de hackers blijf er van! En wacht tot met 4.0 mss ook ipad te jailbraicken

  10. Hallo,

    Ik heb pas een gejailbreakte Iphone en toen ik de telefoon had aangesloten op de pc vroeg hij om te updaten. Omdat ik altijd alles update heb ik dit dus zonder erbij na te denken gedaan. Toen had ik dus geen provideer meer omdat ik een verkeerde simkaart had. Toen ben ik dus gaan Jailbreaken, maar er was toen en er is nu nog helemaal geen Jailbreak voor 3.1.3. Nu heb ik dus alleen een scherm waar ik een noodnummer kan bellen en voor de rest is alles eraf:((
    Volgens mij heb ik een grove fout gemaakt, maar daar is nu ook niets meer aan te doen. Ik hoop dat ik als de nieuwe Jailbreak er is de Iphone nog kan gebruiken.

    Kan ik niet alles van Iphone verwijderen van mijn pc en de versie 3.1.2 downloaden en installeren?
    Ik heb een 3G 8 Gb.

    Bedankt voor jullie reactie!

  11. Dag allemaal.
    Ik heb een nieuwe iphone 3gs 16 gb black.
    en deze iphone is eerder nooit jailbraik gedaan en nu zit nieuwe firmware op 3.1.3
    Met aangepaste ipsw krijg ik ook niet voorelkaar.
    Heeft iemand een echte oplossing voor mijn iphone?

  12. ik zoek de custom fw :S iemand die me dat kan pm-en? thanks

    verder goed verslag 🙂

  13. @Frans:
    Kijk eerst welke baseband je nu hebt, anders heb je voorlopig een hele dure iPod.

  14. Ik heb de nieuwste versie gedownload, dus ik neem aan 05.12.01.
    Ik kan niet meer in mijn Iphone, dus ik kan het niet met 100% zekerheid zeggen.

  15. Ik ben ook nieuwsgierig naar het verschil in baseband-versies. Ik heb nu nog 04_05_04! Op welke manier kan ik deze upgraden? Heeft hier iemand een custom-firmware voor?

  16. Heb sinds vrijdag en 3GS 16GB. Na eerste connectie werd de firmware geupgrade naar 3.1.3 met modemfirmware 05.12.01.
    Het is een 3gs via T-mobile.
    Is het mogelijk om deze iphone te jailbreaken (heb dit dus nog niet gedaan op een vorige firmware)?

  17. Geohot heeft op twitter gezeght dat hij geen update doet voor 3.1.3

  18. Dus als ik het goed begrijp kan ik mijn iPhone 3G die ik eerder naar 3.1.3 heb geupdate via iTunes nu weer jailbreaken?

  19. Volgens mij niet. Je kunt de update erop zetten met deze tool en niet je jailbreak verliezen.
    Heb je hem zonder deze tool geupdate, dan zit je net als ik in de sh#t!
    Als ik het mis heb, dan hoor ik het graag:)

    Frans

  20. Downloaden met FIREFOX en niet met Internet explorer van microsoft

  21. It is always beter to make your own custom firmware if you are able to do it as some downloadable firmwares may contain add ons you dont want

  22. @Mathijs:

    Klopt helemaal. Ik heb er van 8 tot 4 aan gewerkt, zonder succes. gelukkig heb ik er nu gewoon weer 3.1.2 op maar vind het toch wel jammer dat ik geen 3.1.3 erop krijg.
    Heb ik ook nog eens de pech dat ik de verkeerde bootloader heb : 05.09 anders kon ik de baseband wel downgraden.. maarja, helaas
    wat wel heel vaag is : ik heb een tmobile toestel en tmobile simkaart en toch geeft itunes altijd aan dat mijn sim kaart niet wordt ondersteund

    edit: Kom er net achter dat mijn iphone helemaal niet uit nederland komt.. heb hem ooit eens via marktplaats gekocht, maar hij hoort helemaal niet bij tmobile..
    poep!

  23. Ik zie veel posts staan met: Ligt eraan hoe oud je Iphone is, of als je een 1st 2e generatie 3G hebt dan …

    Hoe kan ik zien hoe oud mijn Iphone is? Ik kan niet meer in de Iphone, dus ……!
    Achterop staat wel 8 Gb Model A1241.

    Gr. Frans

  24. Toen ik naar 3.1.2 geupdate heb is het bijna fout gegaan, waardoor ik even bang was een hele dure iPod te hebben, dus ben een beetje huiverig voor een update naar 3.1.2.

    Ik heb een iPhone 3G 8 GB (baseband 04.26.08) met software 3.1.2. Kan ik met bovenstaande versie van Pwnagetool en deze instructies gewoon 3.1.3 installeren en daarna unlocken met Ultrasnow?

  25. @Bartje: Een exploit is een implementatie die een gevonden kwetsbaarheid in een applicatie uitbuit om via die weg ongeauthoriseerd toegang te verkrijgen tot het doelwit (resultaat van define:exploit op Google).

    @Frans (& @iDavid): aangezien je een iPhone 3G hebt kun je gewoon downgraden naar een eerdere firmware of jailbreaken met redsn0w v0.9.4 (zie links in het artikel). Het slechte nieuws is dat je voorlopig niet zult kunnen unlocken, tenzij je bootloader 5.8 hebt (alleen de eerste iPhone 3Gs). Je kunt controleren welke bootloader je hebt en of je de baseband kunt downgraden door na het jailbreaken via Cydia Fuzzyband te downloaden.

    @Kursat & @Youri: voorlopig zullen jullie niet kunnen jailbreaken en unlocken.

    @René: ten tijde van firmware 2.x is er ooit nog wel eens iets in een changelog verschenen wat te maken zou hebben met een verbeterde baseband (al snel na de introductie van de iPhone 3G). Sindsdien lijken de baseband-updates vooral in het kat en muis spel tussen Apple en unlockers te passen.

  26. Paul Durden

    Ik denk zelf ook.
    Dus effe afwachten dan.
    Hoop dat snel iets uitkomt voor jaibreaken.
    Zo is het heel lastig..

  27. Bedankt voor je reactie Paul, maar waar kan ik zien welke bootlader ik heb?
    En ik heb baseband 05.12.01. Kan ik dan wel Jaibreaken? Wat schiet ik met jailbreaken op als hij niet unlocked kan worden?

    Ik weet ik ben een noob, maar ik wil toch echt heel graag dat de telefoon het weer doet. Ik ben alle adressen en tel.nr’s kwijt en ik hoop dat als alles weer normaal is en ik de backup terugzet dat ik dan alles weer heb!! Ik hoef niet zonodig een andere uitdaging met de Iphone meer:))

  28. Ik heb per ongeluk gisteren naar 3.1.3 geupdate en momenteel voert mijn iPhone 3G helemaal niets meer uit. Heb ik nu ik heb geupgrade naar 3.1.3 (Vanaf iTunes vanaf de apple servers) nog de mogelijkheid om te downgraden naar 3.1.2?

    Ik heb al geprobeerd het ipsw bestand te restoren maar dan krijg ik de 1015 error.

  29. @Frans: je moet jailbreaken om je iPhone uberhaubt te activeren. Ook heb je een jailbreak nodig voor Cydia, en Cydia nodig voor Fuzzyband. Lees anders mijn vorige reactie nog een keer goed door.

  30. Is er iemand die een custom ergens geupload heb, waarbij ik de activatie nog zelf moet doen mbv ITunes, ik heb een officiele simlock vrije.. Thx..!

  31. Heb vrijdagavond per ongeluk de 3.1.3. versie op mijn 16 gb 2e gen iPhone gezet met Redsn0w, was de bedoeling er de 3.1.2. op te plaatsen, maar deed iets niet helemaal goed.
    Al met al, helemaal zonder problems jailbreak en unlock, restore van programma`s ook.
    Gelukkig…….
    Alles werkt perfect, denk dat de batterij minder snel leegraakt ook.

  32. Vanavond nog even verder gelezen voor wat meer zekerheid en bevestiging en dankzij deze en deze instructies op Redmond Pie zojuist succesvol geupdate naar 3.1.3 met jailbreak en unlock. Blijft toch altijd weer een spannend moment vind ik. Of valt dat eigenlijk wel mee en ziet iedereen elkaar onnodig ‘bang’ te maken en zijn er eigenlijk geen risico’s, zolang je maar goed leest en op blijft letten?

    Ik weet wel dat mijn volgende iPhone gewoon simlockvrij gekocht wordt, dan ben ik van dat gedoe af. Jailbreaken hoeft van mij niet zo nodig. Aan extra instellingen en apps buiten de App Store om installeren heb ik niet zo’n behoefte. Ik jailbreak alleen om te kunnen unlocken.

  33. Hallo allemaal.

    Ik heb exact hetzelfde probleempje als Gem1e. Heb zelf een crash veroorzaakt door mijn beeldscheminstellingen met 90 graden te willen draaien.
    Weet iemand een link naar een site waar ik de Ipsw direct kan downloaden. Ik ben nl niet in het bezit van een mac en kan daardoor nog geen gebruik maken van de nieuwe PWNtools.

  34. Hmm ik heb gewoon een jailbreak uitgevoerd na de update naar 3.1.3 met redsn0w 0.9.3, was in 10 minuten klaar.
    Achteraf gezien was zelfs dat de moeite niet, het was eigenlijk totaal niet nodig geweest.

  35. Ik heb de Iphone nu gejailbreakt en Fuzzyband erop gezet. Ik kan idd niet unlocken. Ik heb bootloader 05.09.
    Nu moet ik dus wachten totdat daar een crack voor is?
    Zal dit lang gaan duren?

  36. Peter,
    Ik probeer ook de zelfde manier als redsnow klaar is met uitvoeren.
    Dan gaat mijn iphone niet meer open.
    Welke modemfirmware heb jij?
    En welke iphone?

  37. Heb de Iphone 3gs 16g met modemfirmware 05.12.01 en heb dus vernomen dat dit de nieuwe bootrom versie heeft. Het is dus niet mogelijk om dit te jailbreaken (versie 3.1.3 (7E18))
    Begrijp ik het nou goed dat als je deze gaat downgraden naar 3.1.2 nog steeds niet kunt jailbreaken?

  38. Volgens mij hebben bijna alle Iphones vanaf juli 2009 bootloader 5.9, dus dat zou dan betekenen dat je eigenlijk geen enkele Iphone meer kan unlocken als je hebt geupgrade naar 3.1.3?

  39. Steve_ja_wel

    Ja ik heb 3gs 16 g modemfirmware 05.12.1
    Dus wil dat echt zeggen dat jailbreak niet meer mogelijk is voor deze iphone?
    Of komt er een nieuwe jailbreak methode voor deze toestels?
    Heb jij enige idee?

  40. Ik heb een iphone 3GS. Restored met custom firmware naar 3.1.2.(orginele werkt niet meer , apple signeert niet meer. Heb ook geen shsh bestanden in cydia) Mijn bootloader is nog 05.11.07. Als ik na restore blacksn0w installeer vanuit cydia start mijn iphone niet meer op. Weet iemand hier nog een oplossing voor? Ultrasn0w werkt niet omdat mijn baseband iets nieuwer is (niet de nieuwste).

  41. Is er toevallig iemand met een mac die een .ipsw bestand kan uploaden voor het beschikbaar stellen van de oldschool windows gebruikers…..

    Ik zal je eeuwig dankbaar zijn!!!!

  42. @Kursat:
    Ik heb eerlijk gezegd nog geen idee. Volgens mijn collega zou dit wel moeten lukken via Redsnow maar heb daar zo mijn twijfels over. Ik geef hem aankomend weekend mijn toestel mee en laat um ze gang gaan. Let’s hope for the best, Nadere info volgt.

  43. Steve_ja_wel

    Het is gelukt 🙂

    Nieuwste iphone 3gs 16 gb kan ook jailbreakt worden.
    Maar alleen met MAC. Niet met Windows.
    Stap voor stap volgen deze video lukt echt.
    http://www.youtube.com/watch?v=nIhYCAcfkik

  44. Zo het begin is er eindelijk……..
    Nu nog wachten op een versie voor Windows.
    Of is er al iemand ??????? (zie voorgaande berichten)

  45. @Kursat:
    Bedankt voor je mededeling, ik heb de link toegevoegd bij me favorieten. Nu nog iemand vinden die een Mac heeft.

  46. Ik heb sinds kort een Iphone 3gs met in ieder geval de nieuwe bootrom.
    Nu had ik fw 3.1.2 , maar moest op een gegeven moment herstellen in iTunes.
    Ik kon toen alleen herstellen naar fw 3.1.3.

    Is het nu wel of niet mogelijk om deze te jailbreaken (unlocken hoeft van mij niet) op een windows systeem?
    Ik zie inmiddels door de hoeveelheid aan berichten op internet niet meer of het nu wel of niet kan.

  47. Ik heb een Ipod touch 2G, 64 GB met standaard versie 3.1.3 erop en een MC serie nummer, en wil deze uiteraard net als ieder ander gebruiken voor van alles en nog wat.
    Nu las ik inderdaad dat je kon jailbreaken.Ware het niet dat jullie me nu even in de war brengen.
    Kan ik die pas gekochte Ipod nu wel of niet jailbreaken??

  48. @Kursat:
    In ieder geval gefeliciteerd met de jailbreak! Toch raar dat het gelukt is, gezien de site zelf meldt dat het met jou baseband van 05.12.01 niet kan :

    “If you updated to firmware 3.1.3 and got the latest baseband ( 05.12.01 )… tough luck. You are stuck!!!”

  49. Origineel geplaatst door Frans
    Hallo,Ik heb pas een gejailbreakte Iphone en toen ik de telefoon had aangesloten op de pc vroeg hij om te updaten. Omdat ik altijd alles update heb ik dit dus zonder erbij na te denken gedaan. Toen had ik dus geen provideer meer omdat ik een verkeerde simkaart had. Toen ben ik dus gaan Jailbreaken, maar er was toen en er is nu nog helemaal geen Jailbreak voor 3.1.3. Nu heb ik dus alleen een scherm waar ik een noodnummer kan bellen en voor de rest is alles eraf:((Volgens mij heb ik een grove fout gemaakt, maar daar is nu ook niets meer aan te doen. Ik hoop dat ik als de nieuwe Jailbreak er is de Iphone nog kan gebruiken.Kan ik niet alles van Iphone verwijderen van mijn pc en de versie 3.1.2 downloaden en installeren?Ik heb een 3G 8 Gb.Bedankt voor jullie reactie!

  50. ik heb het zelfde en weet me ook geen raad

  51. Ik had 3.1.2 op mijn 3gs en had hem succescol gejailbreaked. Maar moest na een crash herstellen via itunes en kon toen niet om die 3.1.3 met baseband 05.12.01 heen. Is het voor mij mogelijk om de downgraden naar 3.1.2 en dan gewoon weer met blackrain te jailbreaken? Was net zo aan mijn bevrijde telefoon gewend…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.