iPhone Dev Team brengt Pwnagetool 3.1.5 uit (jailbreak – Mac OSX)

Het iPhone Dev Team heeft een nieuwe versie van Pwnagetool uitgebracht, waarme je kunt herstellen naar iPhone OS 3.1.3 zonder dat je baseband (modemfirmware) een update zal ontvangen. Als je wilt updaten met behulp van Pwnagetool is dat mogelijk met de originele iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS met oude bootrom, 1ste generatie iPod Touch en 2e generatie iPod Touch met oude bootrom.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Het iPhone Dev Team heeft een nieuwe versie van Pwnagetool uitgebracht waarmee je een custom firmware van iPhone OS 3.1.3 kunt maken. Met behulp van een dergelijke custom firmware kun je herstellen naar iPhone OS 3.1.3 zonder dat je baseband (modemfirmware) een update zal ontvangen. Toch geeft het iPhone Dev Team aan dat je beter helemaal niet kunt updaten naar 3.1.3, tenzij je problemen hebt met het batterijpercentage dat wordt weergegeven op je iPhone 3GS. Als je toch wilt updaten met behulp van Pwnagetool is dat mogelijk met de originele iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS met oude bootrom, 1ste generatie iPod Touch en 2e generatie iPod Touch met oude bootrom.

Unlock op iPhone OS 3.1.3

In het bijbehorende blogartikel “Pre-game show” (een verwijzing naar de Super Bowl) zijn een aantal belangrijke waarschuwingen te vinden die we voor je op een rijtje zullen zetten. Ten eerste moeten gebruikers met een iPhone 3G of iPhone 3GS die afhankelijk zijn van een unlock altijd voorzichtig omgaan met het updaten van hun firmware, omdat ze door te herstellen naar een firmware met een baseband-update (zoals de originele 3.1.3 firmware) hun unlock voor onbepaalde tijd kwijt kunnen raken.

Als je gebruik maakt van blacksn0w voor de unlock van baseband 05.11.07 dan kun je beter niet updaten naar firmware 3.1.3. Voorlopig lijkt blacksn0w nog niet lijkt te werken met de CommCenter van firmware 3.1.3, zelfs als je door te herstellen met een custom firmware basebandversie 05.11.07 behoudt.

Jailbreak op iPhone OS 3.1.3

Gebruikers van een iPhone 3GS, 2e (8GB MC-model) en 3e generatie iPod Touch moeten daarnaast voorzichtig zijn met het updaten van hun firmware, omdat ze door te herstellen met de originele firmware 3.1.3 hun jailbreak kwijt kunnen raken voor onbepaalde tijd, tenzij ze een persoonlijke handtekening van Apple voor eerdere firmware op hebben geslagen. Zonder deze handtekening is het niet mogelijk te herstellen naar een firmware eerder dan 3.1.3. Pwnagetool is te gebruiken met een iPhone 3GS waar momenteel firmware 3.0 tot en met firmware 3.1.2 op staat. Als je op je iPhone 3GS al een officiële firmware 3.1.3 hebt staan, zul je eerst moeten downgraden naar firmware 3.1.2 voordat je Pwnagetool kunt gebruiken.

Je hoeft nog niet eerder een jailbreak te hebben toegepast om met behulp van Pwnagetool en een custom firmware iPhone OS 3.1.3 te jailbreaken, behalve bij de 2e generatie iPod Touch met de oude bootrom. Het iPhone Dev Team raadt je voor dit toestel aan om redsn0w v0.9.4 te gebruiken om deze te jailbreaken op iPhone OS 3.1.3. Ook als je een 1ste generatie iPod Touch, originele iPhone of iPhone 3G (waarbij je geen unlock nodig hebt) hebt raadt het iPhone Dev Team je aan om redsn0w (bij voorkeur v0.9.3) te gebruiken in plaats van Pwnagetool, omdat je in dat geval het toestel niet eerst volledig hoeft te herstellen.

Het kat en muis spel

De iPhone 3GS, 2e (8GB MC-model) en 3e generatie iPod Touch allen met nieuwe bootrom worden momenteel niet ondersteund door de laatste versie van Pwnagetool. Om deze modellen te jailbreaken op iPhone OS 3.1.3 zou er een nieuwe exploit nodig zijn. Het iPhone Dev Team houdt er rekening mee dat de 3.1.3 revisie er misschien voor bedoeld is om de mensen achter de jailbreak ertoe te bewegen om een exploit te gebruiken die Apple vervolgens voor de volgende grote firmwarerevisie zou kunnen patchen. Ze geven dan ook aan: “we won’t be biting“.

Pwnagetool 3.1.5 is te downloaden via BitTorrent of één van de mirrors (12345).
Voor het gebruik van Pwnagetool hebben we eerder een handleiding gepubliceerd.
SHA1 sum voor Pwnagetool = 16611fb60d088edd2fa5128e4f95f35d8e56a603

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2010, 15:31
Categorie Jailbreak
52 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.