Reacties voor: iPhone biedt hulp na vliegtuigramp

Dankzij Find My iPhone bleek het mogelijk om een neergestort militair vliegtuig in Chili terug te vinden. Eén van de passagiers had een iPhone op zak. Inmiddels is er een reddingsactie op gang gezet.
Lees het complete artikel → iPhone biedt hulp na vliegtuigramp
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 39 reacties

  1. En de iPhone heeft het wel overleefd? Sterk toestel dan.. De mijne ging wat makkelijker stuk

  2. Me.com of voor beta users iCloud

  3. Militair vliegtuig? Vast 1 uit de 1e wereldoorlog

  4. Volgens mij een broodje aap. Dat de iphone het overleeft is misschien mogelijk, maar zou gelijk moeten zinken waar dus ook geen gps is als ie waterdicht zou zijn.

  5. Is het vreemd dat mijn familie niet mijn wachtwoorden weten?

    Raar verhaal dus.

  6. Hmmm erg veel mazzel gehad dan dat die iPhone nog niet kapot was! Als dat vliegtuig zo’n smak heeft gemaakt, in zee nog wel, dan is het een klein wonder te noemen dat die telefoon het nog deed.

  7. Ja hoor, een militair vliegtuig breekt in duizenden stukken van niet groter als 50 cm en een iphone die waarschijnlijk honderden meters beneden de zeespiegel ligt kan nog verbinding maken met een satelliet via GPS.

  8. Geloof het verhaal niet echt.
    Dit zou een waterdichte iPhone moeten zijn die de crash overleefd heeft, aan heeft gestaan, niet is gezonken in zee danwel GPS dekking heeft op de zeebodem en een data verbinding heeft midden op zee zodat er verbinding is met iCloud voor de find my iPhone dienst. Lijkt me zeer onwaarschijnlijk…

  9. Dit is helemaal niet vreemd… volgens mij hoeft de telefoon het helemaal niet te doen om de locatie te zien. Op me.com zie je de laatst bekende locatie. Vlak voor de crash heeft de phone net zijn locatie uitgezonden en is waarschijnlijk compleet vernield daarna…

  10. iPhone overleeft crash en water ? geloof je het zelf ?

  11. Misschien is het toestel juist uit koers geraakt omdat iemad z’n telefoon aan had laten staan. Raar verhaal.

  12. Origineel geplaatst door Manuel
    Dit is helemaal niet vreemd… volgens mij hoeft de telefoon het helemaal niet te doen om de locatie te zien. Op me.com zie je de laatst bekende locatie. Vlak voor de crash heeft de phone net zijn locatie uitgezonden en is waarschijnlijk compleet vernield daarna…

    En via welk datanetwerk boven de oceaan heeft ie z’n laatste locatie doorgestuurd?

  13. Mensen correctie. De gps werk effectief niet meer eens deze kapot is. In het verhaal (dat uiteraard vertaald is) is m’n vergeten te vermelden dat het toestel de laatste coördinaten rigistreerd nadat de iphone is stukgegaan. Vandaar dat ze zijn gaan zoeken op deze gegevens. Uiteraard werkt de Iphone niet meer, maar de laatste gegevens net voor de crash blijven beschikbaar. Voilà dit is dan ook uitgeklaard.

  14. Origineel geplaatst door Pieter
    En via welk datanetwerk boven de oceaan heeft ie z’n locatie doorgestuurd?

    Het vliegtuig had de landing al ingezet volgens een van de bron artikelen. Hij is vlak voor de landing gecrasht.
    Dus de iPhone vliegt dan laag genoeg, vindt het netwerk van het eiland, en maakt verbinding met Apple.

    Ik moet zeggen dat ik het zelf ook ongeloofwaardig vind, maar theorethisch is er wel wat mogelijk.

  15. Manuel heeft helemaal gelijk: natuurlijk is de iPhone hoogstwaarschijnlijk vernield (de mijne ging al stuk na een val van een meter hoogte..). Maar zoek mijn iphone gaat uit van de laatst bekende gegevens en die dateren klaarblijkelijk van een aantal seconden voor de crash. Het toestel is niet midden in de oceaan neergestort, maar vlakbij land, dus een datanetwerk was ook beschikbaar. Volkomen logisch allemaal.

  16. Origineel geplaatst door Pieter
    doen om de locatie te zien. Op me.com zie je de laatst bekende locatie. Vlak voor de crash heeft de phone net zijn locatie uitgezonden en is waarschijnlijk

    Zeg ik iets raars al is ik zeg dat je voor het uitzenden van gps helemaal geen netwerkverbinding nodig hebt?

  17. Hmm waarschijnlijk is de iphone dan ook direct het probleem waarom het vliegtuig in problemen was.

    Telefoon moet uit in het vliegtuig, en dit bewijst het maar weer!

  18. Sinds wanneer gaat het via GPS? Volgens mij gewoon een 3 puntsmeting.

  19. Opzich niets raars aan maar om de locatie verzenden naar een apple server ben je wel een netwerkverbinding nodig of wifi.. 😉

  20. @Wouter: Dat is inderdaad nogal raar. In de iPhone (en alle andere phones/apparaten) zitten GPS-ontvangers. Deze ontvangen de signalen op die de GPS-satellieten sturen. Er is geen mogelijkheid om GPS-signalen terug te sturen naar de satellieten. Dus een lokatie bepaald door GPS kan alleen via een netwerkverbinding worden verstuurd. Het ligt aan de app die je hebt hoe dat gebeurd en waar naar toe.

  21. @bones: Lijkt me sterk, een 3-punts meting van de vele zendmasten en wifi netwerken die er op de oceaan te vinden zijn..

  22. Ja ik vind het ook een raar verhaal. Als je op zoek bent naar een telefoon waarvan het nummer bekend is én dat klaarblijkelijk netwerkcontact had om de gps coordinaten door te sturen, dan had de locatie van die telefoon net zo makkelijk door de autoriteiten met een driepuntsmeting op de telefoonmasten waarop het nummer is aangemeld achterhaald kunnen worden. Daar heb je Find my iPhone niet voor nodig. Bovendien, de persoon van wie die iPhone was zat in het vliegtuig. Hoe konden ze dan op zijn MobileMe account inloggen om die telefoon te vinden? Lijkt me niet dat andere mensen zomaar toegang kunnen krijgen? Of heeft Apple een handje geholpen?

  23. Origineel geplaatst door harryhenk
    Ja ik vind het ook een raar verhaal. Als je op zoek bent naar een telefoon waarvan het nummer bekend is én dat klaarblijkelijk netwerkcontact had om de gps coordinaten door te sturen, dan had de locatie van die telefoon net zo makkelijk door de autoriteiten met een driepuntsmeting op de telefoonmasten waarop het nummer is aangemeld achterhaald kunnen worden. Daar heb je Find my iPhone niet voor nodig. Bovendien, de persoon van wie die iPhone was zat in het vliegtuig. Hoe konden ze dan op zijn MobileMe account inloggen om die telefoon te vinden? Lijkt me niet dat andere mensen zomaar toegang kunnen krijgen? Of heeft Apple een handje geholpen?

    Een driepuntsmeting werkt alleen wanneer de telefoon nog aanstaat. Er wordt dan aan de hand van signaalsterkte bepaald waar de telefoon zich ONGEVEER bevindt, met een redelijke afwijking.

    Daarnaast, waarom is het raar dat iemand op het ‘vaste land’ het wachtwoord van een van de inzittenden wist? Ik hou mijn wachtwoorden geheim, maar sommige wachtwoorden weet mijn zus ook. Er mocht je maar iets overkomen, en men moet bij je gegevens…

  24. Hoe werkt het met de iPad wifi (geen 3G en GPS) die hier op de kamertafel ligt dan?

    Net zo nauwkeurig als de iPhones hier qua plaatsbepaling.

  25. Origineel geplaatst door Bones
    Hoe werkt het met de iPad wifi (geen 3G en GPS) die hier op de kamertafel ligt dan?Net zo nauwkeurig als de iPhones hier qua plaatsbepaling.

    Dat wordt gedaan aan de hand van de naam van je WIFI point en je IP adres. Google of Apple hebben een griote lijst van wifi Accesspoints, en de locatie waar deze zich ongeveer bevinden. Dit weet Google bijvoorbeeld, omdat ze elk jaar een rondje door nederland rijden.
    En anders kijken ze naar je ipadres, want daar is van bekend, welke ISP deze heeft uitgegeven, en vaak is er ook nog aan af te leiden in welk gebied dit ligt. Dit is natuurlijk minder nauwkeurig.

    Origineel geplaatst door Sharkoon
    Hmm waarschijnlijk is de iphone dan ook direct het probleem waarom het vliegtuig in problemen was.Telefoon moet uit in het vliegtuig, en dit bewijst het maar weer!

    Het is een fabeltje dat welk apparaat dan ook een vliegtuig kan neerhalen. Het enige wat het kan doen is communicatie EVENTUEEL verstoren tussen piloot en verkeersleiding. En dat is alleen als het apparaat verkeerd is afgesteld of defect is.

    Bedenk eens hoeveel radiosignalen er over deze aardbol door de lucht vliegen. Als een vliegtuig daar niet tegen kan, dan voel ik me niet veilig om in welk vliegtuig dan ook nog te stappen.
    Bovendien hoeft een terrorist dan alleen maar zijn mobieltje aan te zetten in het vliegtuig, en hij kan het vliegtuig neerhalen.
    Nee de reden dat je je mobiel moet uitzitten is alleen maar in verband met eventuele storing, en bovendien, op grote hoogte heb je toch geen bereik.

  26. Origineel geplaatst door Whacko
    Origineel geplaatst door PieterEn via welk datanetwerk boven de oceaan heeft ie z’n locatie doorgestuurd?Het vliegtuig had de landing al ingezet volgens een van de bron artikelen. Hij is vlak voor de landing gecrasht. Dus de iPhone vliegt dan laag genoeg, vindt het netwerk van het eiland, en maakt verbinding met Apple.Ik moet zeggen dat ik het zelf ook ongeloofwaardig vind, maar theorethisch is er wel wat mogelijk.

    In dat geval is het logischer als ze de locatie van het vliegtuig aan de hand waar het van de radar verdween zouden vaststellen.

  27. Origineel geplaatst door Pieter
    In dat geval is het logischer als ze de locatie van het vliegtuig aan de hand waar het van de radar verdween zouden vaststellen.

    Ja maar radar is niet heel nauwkeurig volgens mij. En zodra je onder de radar vliegt, is het onmogelijk om nog te bepalen hoever je doorvliegt.

  28. Raar dat als hij bereik had via een datanetwerk niet gezien is tijdens t neerstorten. Want volgens mij heb je boven de á300meter al geen fatsoenlijk bereik

  29. Je hebt geen verbinding met enig netwerk nodig om met de gps-satelliet verbinding te willen maken. Daarom kun je in je kompas ook gewoon een gps-fix krijgen zonder ander bereik.

  30. Maar is die iPhone dan niet nat geworden en ermee gekapt?

  31. @Jasper: Je hebt wel een datanetwerk nodig om je gps signaal naar bijvoorbeeld mobileme te sturen….
    Edit : GPS is geen verbinding maar een 1zijdig signaal waarbij je iPhone berekent waar je eigelijk bent

  32. Die man van de Iphone moesten ze zoiezo een boete geven vanwege het aanhebben van een telefoon in een vliegtuig! mag nie hé?? 🙂

  33. Origineel geplaatst door SharkoonHmm waarschijnlijk is de iphone dan ook direct het probleem waarom het vliegtuig in problemen was.Telefoon moet uit in het vliegtuig, en dit bewijst het maar weer!

    Kennelijk nog niet helemaal bij van de nieuwste technieken.

    In sommige vliegtuigen heb je zelfs al wifi !

  34. Ah ja want sinds kort kan een iPhone tegen water ? En crashen ? Denk het niet 🙂

  35. Waarom zou je die man met aangezette iPhone n boete geven? Misschien wilt hij/zij thuisfront nog voor de laatste keer bellen. Denk hierbij aan 11/9 passagieren dat terroristen hadden overrompelen nadat ze thuisfront belden. Ik zou ook mijn iPhone aanzetten als er iets gaat gebeuren, direct na filmen online knallen zoiets.

  36. Blijkbaar is het gebied zo onbewoond dat niemand het vliegtuig heeft zien neerstorten en dan blijkbaar toch een bepaalde netwerk dekking? Hebben ze vast geen T-Mobile daar.

  37. Ja en de GPS data werd zeker via het internet netwerk Geloofjehetzelfeiland-mobile gestuurd

  38. Origineel geplaatst door Bones
    Is het vreemd dat mijn familie niet mijn wachtwoorden weten?
    Raar verhaal dus.

    De hele wereld draait zeker om jou?
    Waarom reageer je alsof je er iets van weet, als je reactie duidelijk laat zien dat dit niet het geval is? Je kan meerdere accounts aan een iDevice verbinden…

  39. @Gonny,
    De App find my phone niet nodig, maar wel via instellingen van de iPhone ???
    Waar moet ik dat dan bij de instellingen aanvinken c.q. activeren ????
    Heb zelf de App bij ieder toestel geïnstalleerd, maar ik zou graag weten wat jij bedoelde…..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.