iPhone biedt hulp na vliegtuigramp

Dankzij Find My iPhone bleek het mogelijk om een neergestort militair vliegtuig in Chili terug te vinden. Eén van de passagiers had een iPhone op zak. Inmiddels is er een reddingsactie op gang gezet.

reddingsactie-chiliDe iPhone heeft een cruciale rol gespeeld bij het vinden van een neergestort vliegtuig. Een militair vliegtuig was neergestort in Chili, na twee mislukte noodlandingen. Het vliegtuig raakte van z’n koers af en crashte. Niemand wist waar het was gebleven. Een familielid van één van de inzittenden herinnerde zich echter dat er een iPhone aan boord was, schakelde Find My iPhone in en kon daardoor de hulptroepen helpen bij het lokaliseren van het vliegtuig. Reddingswerkers van de marine konden vervolgens onderweg gaan om de 21 inzittenden van het vliegtuigje te redden.

chili-vliegtuigFind My iPhone is eigenlijk bedoeld om een zoekgeraakte of gestolen iPhone terug te vinden, maar voor het terugzoeken van slachtoffers is het blijkbaar ook erg handig. Blijkbaar was het in het militaire vliegtuig niet verplicht om de telefoon uit te schakelen. Alle stukken van het vliegtuig die zijn gevonden zijn niet groter dan 50 cm, dus het ziet er somber uit van de inzittenden. Het vliegtuig heeft waarschijnlijk een flinke smak gemaakt. Militairen zijn nu met duikrobots bezig om de oceaan te doorzoeken, maar het slechte weer houdt ze voorlopig tegen. Vier lichamen zijn intussen gevonden.

Om Find my iPhone te gebruiken hoef je de app (in het Nederlands: Zoek mijn iPhone) niet te installeren. Wel moet je de functie inschakelen via de instellingen op je iPhone. Je hebt er een Apple ID voor nodig. Vervolgens kun je via www.me.com je iPhone lokaliseren op de kaart:

find-my-iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2011, 10:26
Categorie Achtergrond
Onderwerpen find my iphone, vliegtuig

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.