Politie onderzoekt eigen rol bij verloren iPhone 5

De politie in San Francisco onderzoekt zijn rol in de mogelijk verloren iPhone 5. Er is veel onduidelijkheid rond deze zaak: zo zouden Apple-medewerkers zich hebben voorgedaan als politiemedewerkers. Maar er wordt ook gesproken over een publiciteitsstunt van Apple.

amerikaanse politieEind augustus begonnen er verhalen te circuleren over een verloren iPhone 5 in een Amerikaanse tequilabar. De politie in San Francisco zou een huiszoeking hebben gedaan om de telefoon weer terug te vinden. Later gaf een woordvoerder van de politie aan dat ze niets van de zaak afwisten. Al snel werd dit tegengesproken door een andere woordvoerder, die beweerde dat de politie was meegelopen naar het huis waar de huiszoeking plaatsvond. Om voor eens en altijd het getwist te stoppen is de politie van San Franciso begonnen met een intern onderzoek, om te kijken wat nu eigenlijk hun rol bij het mogelijke incident was.

Een intern onderzoek naar de zaak moet volgens luitenant Troy Dangerfield duidelijk maken of politieagenten daadwerkelijk hebben bijgestaan bij een huiszoeking op verzoek van twee Apple-werknemers. Volgens ‘slachtoffer’ Sergio Calderon werd zijn huis doorzocht door twee Apple-werknemers, terwijl vier politie-agenten buiten wachtten. Er werd gezwaaid met politiebadges, waardoor Calderon dacht dat hij met echte politieagenten te maken had. De man was in de tequilabar aanwezig, op het moment dat de iPhone 5 zoekraakte. Zelf zegt hij het toestel niet mee te hebben genomen en er werd ook niks bij hem thuis gevonden. Cynici spreken ondertussen over een publiciteitsstunt van Apple. Hoog tijd dus voor een onderzoek, waarvan we hopelijk ooit nog de uitslag te horen krijgen.

Mocht de politie niet in de zaak verwikkeld zijn geweest en Calderon de waarheid spreken, dan is de grote vraag wie deze agenten zouden zijn. Een populaire theorie is dat Apple-medewerkers zich voordeden als politie-agenten. Dat Calderon liegt of dat de hele zaak in scène is gezet is natuurlijk ook nog een mogelijkheid.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2011, 12:15
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geruchten, kwijt, politie, prototype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.