Reacties voor: Meer iPhone-modellen last van batterijproblemen, Apple onderzoekt de oorzaak

Apple geeft aan dat er meer iPhone-modellen getroffen zijn door batterijproblemen. Apple gaat het probleem onderzoeken dankzij een aanstaande software-update en brengt daarna mogelijk nog een nieuwe update uit om het probleem te verhelpen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 95 reacties

  1. Heb een iPhone 7 en ben er achter dan als je YouTube op de achtergrond aan laat dat de iPhone 7 batterij leegloopt als een gek en de iPhone bloedheet wordt! Alleen als je de iPhone dus niet gebruikt!!

  2. Mn batterij loopt ook leeg als ik ‘m niet gebruik?.. (iPhone 6)

  3. Bij mij ook zelfde probleem, telefoon loopt leeg als die niet gebruikt wordt, en valt uit bij percentages boven de 30% (iPhone 6 Plus)

  4. Toen het eerste bericht werd gepubliceerd heb ik direct contact opgenomen met Apple via de support website. Aangezien ik mijn beide toestellen in Oberhausen in september 2015 had gekocht en daar niet terug naartoe wou, kon ik mijn iPhone’s opsturen naar Apple. Na 1 week waren ze weer terug. Batterij en display vervangen. De software was echter ook terug naar de niet beta versie gezet (dus mogelijk toch heel toestel geruild?!).
    De iPhone’s doen het nu weer prima.

  5. Ik heb er zelf erg veel last van! Heb ook iPhone 6s maar die valt niet onder de bekende modellen voor de reparatie.

    Zou dit verholpen zijn met die nieuwe update 10.2?

  6. Ik ben hem daarom van ruilen bij de Apple store en kreeg een nieuwe mee. Het ging om de iPhone 6

  7. Hier iPhone 6 met het zelfde probleem, sinds de laatste update. Heb contact gehad met Apple en die vertelde me dat het echt ligt aan de batterij en niet aan de software. Heb uiteindelijk een nieuw toestel gekocht omdat ik niet met een onzeker toestel de deur uit wil.

    Na het vervangen van de batterij in mijn iPhone 6, zelf gedaan dus niet opgestuurd, deed mijn telefoon het weer perfect. Dus dat het ligt aan de software??!! Ik weet het niet. Maar ik weet wel dat het hier met een nieuwe batterij was opgelost.

    Gaat niet echt de goede kant op met Apple. Hebben steeds meer kleine missers šŸ™

  8. 4 keer langs gewest bij de Apple store dat de batterij erg snel leeg loopt en uitvalt. Hup aan de tester, niets gevonden.
    Ik blijf zeggen dat de iPhone 6 ook onder dit probleem valt

    Klaar

  9. Nou ik denk dat het toch wel aan de software ligt, met iOS 8 geen problemen gehad, met iOS 9 geen problemen gehad en nu sinds iOS 10 en met name 10.1 wel problemen, en dan zeggen mensen hier dat het zeker aan de batterij ligt?! šŸ˜‚

  10. Heb dit probleem al lange tijd met een iPhone 6 plus. Ook al dik jaar geleden bij Apple aangegeven en toen zeiden ze dat het al bekend was en dat ze het zouden ‘fixen’.
    Tot nu dus nog niet gebeurd. Het lag in ieder geval aan de batterij, maar ze konden hem niet vervangen aangezien er geen officieel programma was.

    Hoop dat er nu meer duidelijkheid over komt, want hij valt bijna standaard tussen 41% en 47% uit.

  11. @Erwin: zijn zowel jouw batterij als display kosteloos vervangen? Ik ben bij de Apple store langs gegaan en ik kreeg te horen dat het vervangen van het scherm op eigen kosten was Ć  135 euro!

  12. Mijn SE is na ongeveer een uur leeg.
    Hebben meer mensen problemen met een SE?

  13. Heb dit probleem ook met mijn 6s. Deze is in juni 2016 aangeschaft maar valt uit onder de 42% batterij. Bij opnieuw aanzetten geeft hij aan dat de accu leeg is. Echter bij opnieuw aanzetten aan de lader start hij dan met laden bij 42%?!

  14. Blijkbaar niet alleen 6 modellen.

    Mijn 5s valt sinds de laatste beta update ook regelmatig spontaan uit met nog meer dan 40% batterij.

    Ook moet ik mijn telefoon nu twee tot drie keer per dag opladen. Je ziet het % gewoon leeg lopen.

  15. @Martijn: Same here! alleen dan bij ongeveer 20 – 30 %

  16. Hier ook probleem met iPhone 6. Batterij op 3%, hang hem 1 seconde aan de lader en de batterij staat op 27%. iOS 10.1

  17. Hetzelfde verhaal hier, iPhone 6 die uitvalt bij ongeveer 42%. Duidelijk geen alleenstaand geval, misschien kan iCulture eens een peiling organiseren om te zien wie er allemaal problemen heeft.

  18. Let wel dat dit programma bedoeld is voor toestellen die bij een hogere percentage uitvallen. Dus niet bij toestellen die enkel snel leeg gaan.

    Maar goed, dat uitvallen bij hogere percentages komt door een defecte batterij die geen stabiele en/of voldoende stroom kan leveren. Om schade aan je iPhone tegen te gaan heeft Apple een beveiligingsmechanisme ingebouwd dat je iPhone uitgeschakeld wanneer je batterij raar doet. Het is wat vervelend, maar stel je voor als het er niet is en je telefoon explodeert omdat er een defecte batterij in zit šŸ˜‰

  19. Ik heb dit ook met mijn 5S en zo ongeveer dagelijks, en mijn vriendin ook. Hoe zit dat???

  20. Hier ook hetzelfde batterij probleem met iPhone 6. Kans op uitval bij 30/40%

  21. Ik heb met mijn iPhone 6s plus dit probleem ook. Eerst rond 10%, dan 20% en zelfs al bij 40%. Die batterij is gewoon aan het sterven. Waarom doen ze enkel een programma voor de 6s en niet de 6s plus???

  22. Ik heb sinds kort hier ook problemen mee. Toestel valt uit tussen de 25-30%. (iPhone 6S – 64 GB)

  23. +/- 800,- euro voor een telefoon durven vragen maar geen fatsoenlijke batterij kunnen leveren…de ironie…

  24. Iphone 6 van mn vrouw valt ook steeds vaker uit met batterij percentages tussen 20 en zelfs 1x met 51%.

  25. Lees een hoop onzinreacties. Hardware, software. Dit batterijprobleem dat Apple bedoelt, is een typisch hardwareprobleem. Heeft dus helemaal niets met software te maken. De batterij van sommige iPhones is niet goed. Van sommige serienummers kan de batterij op kosten van Apple worden vervangen. Mogelijk wordt het aantal uitgebreid. Daarvoor heeft Apple meer diagnostische informatie nodig. Die informatie zal via een update worden verkregen. Dat zal wel in 10.2 zitten. Is het nu zo moeilijk om het artikel gewoon goed te lezen?

  26. De batterij slijtage van mijn half April 2016 gekochte 6s is reeds 12,43% (Lirum Info Pro). Van mijn 2,5 jaar oude 5s is dit 16% (beide dagelijks gebruikt met duo-sim). Slijtage van de batterij in de 6s is in ruim 7 maanden tijd bijna net zoveel als bij de 2,5 jaar oude 5s. Wanneer ik 5 minuten browse op LTE met full bright display (refresh in background uit, bluetooth uit, gps uit) verbruikt de 6s zomaar 8% batterijcapaciteit. Persoonlijk denk ik dat veel meer toestellen van het 6s model een beschadigde batterij hebben.

  27. iPhone 5s viel ook op 40% uit en start een paar minuten later weer op met 20%

    Handig als je net op de fiets zit en je navigatie nodig hebt…

  28. Had dit issue ook met mijn iPhone 6.
    Besloten zelf te gaan knutselen en de batterij vervangen.

    Sindsdien draait m’n iPhone weer als nieuw!

  29. @Dimitrii: Idem moet aan de software liggen. Het is pas sinds iOS 10 dat ik problemen kreeg van die omvang (40% en uitvallen)

  30. Origineel geplaatst door Petert
    +/- 800,- euro voor een telefoon durven vragen maar geen fatsoenlijke batterij kunnen leverenā€¦de ironieā€¦

    Ook mijn iPhone 6 heeft recentelijk dit probleem.
    Batterij staat 100% geladen en bij openen van iMessage app staat hij plots op 1%.
    Bij aansluiten van de lader terug op 80% of meer.
    Zeer vervelend.Benieuwd of het gaar opgelost zijn bij volgende software update.

  31. iPhone 4S mag natuurlijk NIET meer genoemd worden…
    Al een jaar last van… 2 minuut op safari kijken….plofff… uit bij 65%….
    3 foto’s maken….plofff…uit bij 52%
    Even whatsappen.. (4minuut) Was 85% en dan ineens 4%
    En ga zo maar door….
    Zeker omdat ie te oud…
    Geld moet rollen zeker, elk jaar een nieuwe kopen….
    DramaPhone noem ik het maaršŸ‘Ž

  32. Ik heb een Iphone 5 S en nog nooit problemen gehad met de accu tot de laatste update Ios 10. Hierbij staat alles uit en moet ik de telefoon weer aanmelden bij Apple en ook aangeven, dat het toestel vertrouwd is onder mijn account.
    Om dit te bevestigen krijg ik diverse email’s van Apple. Zowel van het afmelden als opnieuw aanmelden. Dit zelfde gaat ook op voor het toestel van mijn vrouw ( 5 S ).
    Stopte er vanmorgen ook mee en moest ook weer de hele aanmeldings- procedure
    door. Het lijkt mij dat dit ook bij Apple moet opvallen en dat al hun klanten nu niet tegelijk een slechte accu hebben na de laatste update.
    Hopende op een snelle Update, want hier zie ik meer in dan naar Apple voor Mijn Accu probleem.

  33. Origineel geplaatst door Macaanzee
    Lees een hoop onzinreacties. Hardware, software. Dit batterijprobleem dat Apple bedoelt, is een typisch hardwareprobleem. Heeft dus helemaal niets met software te maken. De batterij van sommige iPhones is niet goed. Van sommige serienummers kan de batterij op kosten van Apple worden vervangen. Mogelijk wordt het aantal uitgebreid. Daarvoor heeft Apple meer diagnostische informatie nodig. Die informatie zal via een update worden verkregen. Dat zal wel in 10.2 zitten. Is het nu zo moeilijk om het artikel gewoon goed te lezen?

    Is wel softwar macaanzee want ik hep het ook last van sins io10 dus denkt dat u fout is!! !

  34. @Roderick: het scherm was niet stuk. Wellicht vervangen ze dit standaard na openen van telefoon?

  35. Ligt het niet gewoon aan iOS 10? Ik heb op iOS 9 werkelijk nergens last van terwijl mijn telefoon juist getroffen zou kunnen zijn volgens Apple.

  36. Op mijn iPhone SE traden de problemen vanaf iOS 10.1 op en bleven onder 10.2 beta 1, 2 en 3 bestaan: een accu die binnen een uur of 5 onder de 20% duikt, met vanaf dat moment uitvallers.

    Met beta 4 was het accuprobleem ineens verholpen — ik ging naar bed met zo’n 30% accu over — maar met beta 5 en 6 (beiden deze week uitgebracht) is het probleem weer terug.

  37. Ik ga het noodlot niet over mezelf afroepen, maar zou een en ander niet te maken kunnen hebben met bepaalde apps in combinatie met een bepaalde versie van iOS, eerder dan een batterij?!

    Ik had dit vorig jaar rond die tijd een maand lang. Het batterijverbruik en het verbruik mijn stand-by was identiek. Iets vrat dus aan de batterij. Om zot van de worden! Ik gaf het bijna op, maar nadat ik de grote kuis hield en bepaalde apps had weggedaan, normaliseerde dit weer.

    Ik heb er tot nu toe nog geen last van, maar heb dan ook maar meer een beperkt aantal apps staan…

    Ik dacht even dat ik er dit weekend ook aan was, maar batterij houdt het opnieuw aardig uit!

    Ik kan de frustratie maar al te goed begrijpen en ben blij voorlopig met een aanvaardbaar verbruik te zitten!

    Ik zou dus inderdaad durven stellen dat ios10 Ć©n bepaalde apps en/of toestel het verschil uitmaakt!?

  38. Origineel geplaatst door Jesse
    Had dit issue ook met mijn iPhone 6.

    Besloten zelf te gaan knutselen en de batterij vervangen.

    Sindsdien draait mā€™n iPhone weer als nieuw!

    Ja, dit heb ik nu ook.

  39. Ik heb hetzelfde probleem met min iPhone 6, al vanaf de zomer. Dus plotselinge uitval terwijl er nog 20 tot 40% lading in de batterij zit.
    Werd als probleem erkend door AppleCare, is voor reparatie weggeweest, maar kwam ongeprepareerd terug. Ze konden het niet vinden……
    Opnieuw met AppleCare contact opgenomen (half november); ik kreeg toen te horen, dat het een erkend softwareprobleem was en Apple er aan werkt. Mij werd verteld, dat er al rond de 5000 meldingen waren!

  40. Mijn 3GS heeft nergens last van.

  41. Mijn 5 maakt sprongen van 100% naar 82% en vervolgens naar 63%->47%->32%->6%
    Batterij zou gratis vervangen kunnen worden.
    Ik heb echter de rekening niet meer.
    Dan ook geen service!

  42. @Ed: Ik zou er gewoon een nieuwe batterij in zetten. Bij de 4s is dat letterlijk 3 minuten werk. Voor (uit m’n hoofd) 3 tientjes helemaal als nieuw.

  43. Kan iemand mij uitleggen waarom mijn iPhone 6 nergens last van heeft????

  44. Ik heb een iPhone 6s 16 GB, heb hem op dinsdag 22-11-2016 opgestuurd naar Apple. Dit is het resultaat ,

    We stellen het op prijs dat u hebt gekozen voor AppleCare Service.
    Onze technici hebben alle diagnostische tests uitgevoerd op uw iPhone en
    zorgvuldig alle stappen voor probleemoplossing doorlopen. Ze hebben uw iPhone
    succesvol gerepareerd door de volgende onderdelen te vervangen:

    Onderdeelnummer Beschrijving Symptoom
    661 -02909 Battery Kit, iPhone 6s Battery Liƍe/Performance

    Uw gerepareerde iPhone wordt gedekt door een servicegarantie van 90 dagen oƍ
    de resterende looptijd van de garantie van uw iPhone oƍ AppleCare-overeenkomst,
    wanneer deze periode langer is. De garantie van de iPhone dekt in aanmerking
    komende reparaties voor een periode van Ć©Ć©n jaar vanaƍ de aankoopdatum van de
    iPhone.
    U hebt mogelijk aanvullende rechten onder de consumentenwetgeving.

    Hierna geen problemen meer, dus of het nu aan IOS 10.1 ligt ???
    Ik geloof het niet, anders zou het na de nieuwe batterij ook fout moeten gaan ??

    succes iedereen.

  45. YES! VICTORY! Gisteren sloot mijn 6S plus uit Oktober vorig jaar al op 62% af met een “zet aan oplader”-scherm

  46. Wordt het niet tijd voor een poll te houden wie er last heeft van het accu probleem? Ben er zelf inmiddels een goedkoop Android toestel bij gaan houden. Het enigste toestel wat nog geen problemen had hiermee is de iPhone 5SE. Bij Apple zelf proberen ze het een beetje te downplayen door een bepaalde batch van de 6S de schuld te geven. Ik denk dat er een groter probleem boven water komt….

  47. Het is de iPhone 6 en zelfs de 5 en 5C Apple. Het komt door iets wat jullie zelf veroorzaakt hebben en het ligt niet aan de gebruikers. Ik heb een onbruikbare iPhone 6 mijn vriendin een onbruikbare 6S en mijn broer een 5S die allemaal het zelfde probleem hebben.

  48. Het is bij lange na niet alleen de Iphone 6S. Ik heb het heel erg bij mijn 6, heb dit probleem al een half jaar en snapchat gebruiken onder de 50% is al te veel. Poef hij accu spontaan leeg. Zonder battery saving haalt hij de 70% niet eens. Dus tip als je dit hebt: Snapchat niet gebruiken onder de 40%, en zet battery saving altijd aan!

  49. @Toine: haha my mann!

  50. Ik wacht nog even af om mijn vriendin dr 6 plus batterij te vervangen, ik ben van mening dat hier ook nog een terugroepactie voor komt.
    Lees veel reacties over een iphone 6 ( plus ) met hetzelfde probleem, weet niet of ze eerder al eens een terugroepactie hebben gehad voor een toestel ouder dan 2 jaar oud?

  51. Ik heb dan de ‘gewone’ iPhone 6 maar (gelukkig) geen problemen met de accu šŸ‘šŸ»

  52. Nou tijd voor een poll!!!

  53. @F1WillimsJeff: net van het weekend van ellende maar zelf een nieuwe accu in de iPhone 5 (was al vervangen door Apple vanwege het accu probleem) omdat het probleem erger, en erger wordt … en reken maar niet op ook maar enige vorm van service van Apple ….
    Onlangs had ik hetzelfde probleem met mijn 6+ maar na een harde reset en een volledige laad en ontlaad cyclus heb ik het nog niet weer gehad.
    echte wel andere verschijnselen (scherm gaat naar uitschakelen, maar bevriest dan op ong. 10% helderheid (gebeurt ong 2 x per dag) maar daar verdenk ik weer een app van die schijnbaar het geheugen niet goed cleared of zo …

  54. Helaas heb ik op mijn iPhone 6 ook regelmatig het probleem dat hij uitgeschakeld of melding geeft dat er maar 1%.
    Vorige week woensdag contact gehad met Apple… Toestel uitgelezen en voor onderzoek opgestuurd…. Zou binnen enkele werkdagen iets terug horen…. Nu ruim een week maar nog niets gehoord… ben benieuwd of en wanneer ik iets hoor.

  55. @Ed: nou van mij wel šŸ™‚ maar hoe oud is deze? Als het een 8Gb model is hij ook nog niet zo oud dat de accu versleten zou zijn …

  56. Heb een iPhone 6 van bijna een jaar oud en ervaar hetzelfde probleem. Toestel valt soms bij 40% uit en geeft dan aan dat die opgeladen moet worden, zodra ik ‘m aan de oplader hang springt die in 1 sec weer aan en gaat die doodleuk verder alsof er niks aan de hand is. Percentage is dan ook “gewoon” weer 40%. Hopen dat er snel een fix komt en anders maar snel langs de Apple store.

  57. @Bas: Mijn SE doet het ruim 2 dagen. Nu na weinig gebruik vandaag vanaf 8 uur tot 18.52 uur: nog 94%

  58. Origineel geplaatst door St3pHaN
    Ik wacht nog even af om mijn vriendin dr 6 plus batterij te vervangen, ik ben van mening dat hier ook nog een terugroepactie voor komt.

    Lees veel reacties over een iphone 6 ( plus ) met hetzelfde probleem, weet niet of ze eerder al eens een terugroepactie hebben gehad voor een toestel ouder dan 2 jaar oud?

    Ja hoor, zelfs destijd voor heel oude iPods die omgeruild werden voor een nieuwer model (die toen massaal verkocht gingen worden op marktplaats šŸ˜‰

  59. Heb sinds de update naar iOS 10 ook niks anders dan problemen met de batterij van mijn iPhone 6. Uitvallen, batterijpercentages die niet kloppen etc. Geloof echt niet dat dit een hardware probleem is. Of de software heeft de hardware stuk gemaakt. Iets klopt er in iedergeval niet.

  60. Sinds de nieuwe software doet mijn telefoon iphone 7 ook heel raar. Hij gaat snel leeg en wordt heel snel warm?

  61. 6S kan hem helemaal leeg werken. Als ik hem in de nacht op vliegtuigstand heb en in de ochtend aan zet, bam uit bij 30_50%, lijkt mij software probleem.

  62. Mn iPhone 6 heeft dezelfde problemen.

  63. @Erwin: kan geen reden bedenken waarom ze dat zouden doen. Tenzij ze het scherm zelf gesloopt hebben bij het repareren van de batterij. Bij mijn scherm zitten een aantal kleine barsten aan de zijkanten van het scherm. Bij dagelijks gebruik vallen deze geeneens op, echter ze kunnen hem er niet uit halen zonder het scherm te slopen. Gevolg: ik moet een ā‚¬135 betalen voor een nieuw scherm omdat Apple een product met een defecte batterij levert.

  64. Mijn dochter ook hetzelfde probleem met de 6 Plus bij 30 a 40 % opeens game over. En dat voor een toestel van 950 Euro. Ik Was altijd Apple fan en stond op punt om MacBook pro te kopen maar ik krijg steeds minder vertrouwen in Apple.

  65. @Erik: heb zelf nu 2 maanden de IPhone 7 plus 128 gb en al vanaf dag 1 problemen met het ontvangen van notificaties. Vooral bij Whats app komt het dagelijks voor dat er gewoon geen notificatie komt als iemand een whats app bericht stuurt. Pas als ik whatsapp open dan zie ik dat er berichten binnen zijn gekomen of ze komen pas veel later binnen. Zowel op WiFi als op 4g. Alle instellingen doorgenomen maar het werkt nog steeds niet 100%. Ook herinstalleren whatsapp geeft geen verbeteringen.

  66. Mijn 6 hetzelfde….

  67. Heb hetzelfde probleem ook met mijn iPhone 6, het ene moment is het nog meer dan 50% en daarna is het ineens 1% of schakelt hij uit. Bij het aansluiten op de lader begint je dan weer op 45% of zo, erg lullig als ik hem bv voor navigatie op de motor gebruik via bluetooth, je rijd weg, hoort nog een straat en daarna is het stil šŸ™

  68. Mijn 6s draait nog op 9.2.1. Sinds afgelopen 8 weken heb ik last van uitval probleem. Nu valt die bij 44% uit. Bij opladen gaf hij aan 50%.
    Ik vermoed dat mijn situatie te maken heeft met slechte batterij. En niets te maken met iOS versie.
    Mijn serie valt in die aangegeven productie weken.

  69. Bij mij valt de Iphone plots uit net als ik bijv. een foto wil maken of mail reageren. Dit gebeurt nu dagelijks. Beeld wordt dan grijs en toestel gaat uit. Wil ik hem starten geeft hij aan geen steoom meer te hebben. Start ik hem 10 minuten later alsnog eens dan start hij volledig op en blijk ik nog een halve accu stroom te hebben.
    Erg vervelend

  70. Ik had het zelfde probleem met mijn IPhone 6. Sinds afgelopen weekend heb ik alle automatische downloads uitgezet. En sinds dien valt hij niet meer uit.

  71. Mijn iPad pro herstart zichzelf rond de 40%. Daarna blijft hij wel gewoon werken tot hij echt leeg is

  72. Ben wel benieuwd hoeveel van de getroffen telefoons in misbruikt voor Pokemon Go. Dat spel heeft echt wel een impact gehad op de batterij.

    Mijn iPhone 6 doet ook afsluiten tussen 30/40%. Is het vervangen van de batterij iets dat je zelf kunt doen ?

  73. Onder andere naar aanleiding van dit verhaal, lijkt het me handig van iCulture om eens een onderzoek te doen naar het garantie beleid (of meer het gebrek daaraan i.e. volstrekte willekeur), wat volledig overeenkomt met mijn ervaringen (ik heb nog NOOIT enige service mogen ontvangen van Apple: (DOA oplader bij een iphone, ipdad van 4 maanden oud bijna niet aan het laden te krijgen (iedere keer na veel gefriemel aan de stekker (doen ze niets aan) lightning kabels (al diverse defect, nog nooit een gratis vervangen gekregen) iphone 5 uit het vervang programma, weer dezelfde problemen, doen ze niets aan.
    En als ik dan hier de reacties lees, zijn er toch schijnbaar ook nog enkele die schijnbaar connecties hebben/op goede voet staan of anderszins het voor elkaar krijgen om service en garantie te ontvangen.
    Ik woon zelf in de achterhoek, en probeer netjes en beleefd mijn verhaal te doen, en na afwijzingen, te verwijzen naar de wet …. maar ik heb dan schijnbaar de verkeerde aan de lijn … (zelfs in het geval van de DOA oplader, waarvan je verwachten mag dat deze poer ommegaande omgeruild wordt …..)
    Een onderzoek van iCulture naar dit soort ervaringen zou zeer verhelderend (kunen) zijn …

  74. Zelfde probleem met zowel een iPhone 5 en iPhone 6, sinds iOS 10.

    van 40-50% in een keer naar 3%, waar je dan toch nog een uurtje mee kan doen (en ja alle trucjes met kalibreren toegepast). Aan de lader en dan direct weer boven de 30% of zelfs meer.

    Niet grappig, want zoals al eerder opgemerkt een “onbetrouwbare” telefoon wil je niet. Het feit dat ik m’n iPhones als onbetrouwbaar bestempel geeft te denken als trouwe “klant”.

  75. Mijn iPhone 6 heeft hetzelfde probleem!
    Soms ineens uitvallen terwijl ik 1 minuut daarvoor nog in de 40% zit.
    Doe ik hem vervolgens aan de lader, start hij op en geeft ineens weer in de 40% aan!
    Heel vreemd!!!!

  76. Hier een iPhone 6 waarvan de touchscreen niet reageert. Ook een veel voorkomen probleem heb ik begrepen. Zaterdag een nieuw toestel uitzoeken en dat word zeker geen iPhone meer.

  77. Mijn iPhone batterij op afstand laten uitlezen door Apple via de Apple Support app aangemeld. Ondanks alle batterij problemen was die tip top in orde. Advies was om via ITunes een software herstel te doen en dan als nieuwe IPhone instellen. Daarna Apps 1 voor 1 terugzetten, zonder de backup terug te zetten. Eerlijk is eerlijk, batterij gaan weer veel langer mee en ook nog geen uitval verschijnselen gehad. (iPhone 6, 2 jaar oud).

  78. @Dimitrii:

    Dit heb ik ook met mijn 6

  79. Hier hetzelfde probleem met een iPhone 6. Van 30% ineens naar 1%, of van 40% uitvallen. Als deze dan aan de lader hangt begint hij weer op 30%?
    Zeer vaag want het gebeurt vooral als ik buiten loop in de kou. Nu weet ik dat dat effect kan hebben op een accu, maar 3 of 5 graden moet zoiets toch wel aankunnen?

  80. Idem … op mijn iPhone 6 bij 20% plotseling uitval.

  81. @Erik: Hier precies hetzelfde probleem. Met de 6plus nooit problemen. Ook vind ik dat mijn foto’s lang niet zo strak en goed belicht zijn als de 6plus. Nu 7plus

  82. Ik heb mijn 6S aangemeld via de site van Apple. Kreeg een leeg doosje toegestuurd om hem op te sturen.
    Binnen 5 dagen kreeg ik een nieuwe iPhone 6S toegestuurd. Goede service!

  83. Origineel geplaatst door Jordy
    Ligt het niet gewoon aan iOS 10? Ik heb op iOS 9 werkelijk nergens last van terwijl mijn telefoon juist getroffen zou kunnen zijn volgens Apple.

    Had ik nou mijn mond maar gehouden.. Opeens maak ik het zojuist mee.. Ik had nog 23% over.. Ik kijk het nog even aan en anders maar eens langsgaan.

    Is het niet toevallig een probleem wat door iCloud kan worden veroorzaakt? Wel heel typisch dat ineens meerdere toestellen er op dit moment last van hebben.

  84. @Ed: ben je dan ook al je instellingen en data kwijt van je apps?

  85. @Jan: Het heeft te maken met de camera gebruiken in combinatie met een laag batterijpercentage. En camera wordt ook in veel apps gebruikt. Overigens niet alleen op een 6s.

  86. Mijn 6S heeft er ook best last van. Voornamelijk dat ik hem vanaf 100% gewoon terug zie lopen. En voornamelijk thuis op de WiFi. S’nachts gewoon met 20% omlaag terwijl er niets gebeurd. Hopelijk wordt die met een 10.2 opgelost.

  87. Origineel geplaatst door Ries
    Ben wel benieuwd hoeveel van de getroffen telefoons in misbruikt voor Pokemon Go. Dat spel heeft echt wel een impact gehad op de batterij.
    Mijn iPhone 6 doet ook afsluiten tussen 30/40%. Is het vervangen van de batterij iets dat je zelf kunt doen ?

    Dat zou vrij weinig uit moeten maken, Ja dat heeft flink impact gehad op de batterij, maar op het moment dat Pokemon Go niet aanstond acteerde de batterij vrij normaal bij iOS9

  88. Origineel geplaatst door Kooi
    @Ed: ben je dan ook al je instellingen en data kwijt van je apps?

    Het klopt dat ik veel opnieuw moest instellen. Foto’s kwamen allemaal terug en ook 1Password was nog gewoon gevuld (via iCloud). Ben jog steeds blij met het resultaat.

  89. Ik heb een iPhone 6 plus en sinds de laatste beta update ook last van een heel snel leeglopende batterij terwijl alle apps uit staan. Heb net even wat gefilmd en krijg een melding dat hij naar bespaarmodes moet vanwege lage batterij. Zie ik dat hij nog maar 1% heeft. Steek de stekker erin geeft hij ineens 47% aan…,, beetje vreemd. Hopelijk word het snel opgelost

  90. Dit heb ik dus ook met mijn iPhone 6! Valt sinds iOS 10 steeds vaker uit op wisselende percentages batterij (red. Variƫrend tussen de 68 en 32%). Na onderzoek zegt Apple dat het de processor is, een fabrieksfout van Apple zelf, maar wel 1 die mij ruim 300 euro zou kosten om te laten repareren.

  91. Mijn iPhone 6 heeft het euvel af en toe ook. Ineens 3% batterij level. Stop ermee en hang je hem dan aan de lader dan is niveau gelijk 25% of meer! Soms wel in de 40%. En ik zie tot nu toe geen overeenkomst in app gebruik of zo.

  92. Ook mijn Iphone 5s heeft “oplaad”problemen die zijn begonnen sinds de laatste update. Dacht eerst dat het aan de oplader lag, nieuwe gekocht, bijna twee weken ging het goed. Heb zojuist gegooglet en kwam op deze site de eerste 4 problemen al uitgeprobeerd. Na nr 5 te hebben uitgevoerd laad hij ineens weer op. Ik ben nog wel een beetje voorzichtig om te zeggen het is opgelost, ik wacht het nog even af. Misschien heeft iemand ook iets aan deze tips, hierbij de link.

  93. @Elke: dat is een beetje een andersom probleem he? Als ie niet meer goed oplaadt is het inderdaad heel vaak een stof oorzaak. Tegen leeglopende accu’s helpt het helaas niet. Gr Ed

  94. Net gisteren een ”nieuwe” (refurbished) iphone gekregen van Apple nadat ik langs was geweest met mijn iphone 6s, en had gezegd dat hij steeds uit valt. Zelfs nog net voordat ik in de apple store liep. Na de test van mij oude iphone 6s nu, bleek er niet echt iets op te vallen maar de batterij had nog maar 88% van de capiciteit na een klein half jaartje. Ik kwam niet in aanmerking voor de batterij reparatie maar gewoon een andere gekregen dus die tot nu toe super werkt!

  95. Mijn Iphone 6 (niet s) valt uit bij batterij waardes van 25%, Apple gebeld, ze hebben de diagnostische gegevens opgevraagd van het device, en de accu was ok. Ik kon mijn iphone ter reparatie aanbieden vertelden ze me.
    Toch maar even gewacht en nu is e ropeens een nieuw IOS (10.2.1) uit. Hopelijk lost dat het op.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.