Reacties voor: iPhone-apps op iPad zien er scherper uit dankzij Retina-resolutie

iPhone-apps gebruiken op de nieuwe iPad ook de retina-resolutie van de iPhone 4 en iPhone 4S. Tot voorheen gebruikte iPhone-apps op de iPad de laagste resolutie die iPhone-apps gebruikten.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Toch blijft het “apart” dat die 960×640 niet gewoon op alle iPads wordt gebruikt in 2x modues, want die pixels zijn er gewoon.

  2. Bestaat al heel lang als jailbreak: heet retinapad! Alle iphone apps die ook voor retina geoptimaliseerd zijn, speelt hij bijna fullscreen af. En dat is een stuk mooier dan de x2 knop.

  3. Dit is toch logisch allemaal? De iPad twee had geen Retina-scherm, dus kon deze de apps enkel in standaard resolutie laten zien. De nieuwe iPad heeft wel Retina, dus zien de apps er logischerwijs ook beter uit.

    Kies je er echter voor om de app in dubbele grote weer te geven op de nieuwe iPad (via de 2X-knop), dan zullen de apps er alsnog lelijk uitzien. Het zelfde effect als op de “oude” iPad 2 dus.

  4. Ik word wel een beetje moe van dat gepush van het retinascherm, alsof het scherm van de iPad 1 of 2 bagger is!
    Natuurlijk kan een hogere resolutie gedetailleerder weergeven, maar als dit het enige is wat de iPad 3 in praktijk als meerwaarde biedt dan ben ik nog uiterst tevreden met mijn 1!

  5. Maar is dit nu enkel voor iPad 3? Dikke fail dan van Apple als je het mij vraagt..

  6. Origineel geplaatst door Bas van der Ploeg
    Dit is toch logisch allemaal? De iPad twee had geen Retina-scherm, dus kon deze de apps enkel in standaard resolutie laten zien. De nieuwe iPad heeft wel Retina, dus zien de apps er logischerwijs ook beter uit.Kies je er echter voor om de app in dubbele grote weer te geven op de nieuwe iPad (via de 2X-knop), dan zullen de apps er alsnog lelijk uitzien. Het zelfde effect als op de “oude” iPad 2 dus.

    Niet dus, ook met de 2X-knop zit het er nu op de nieuwe IPAD dus een stuk beter uit dan op de IPAD2.

  7. Het is ook best logisch dat in 2x modus er geen retina beelden gebruikt worden.
    Als je op de nieuwe iPad 2x modus activeert zou hij dan afbeeldingen op 4 x de resolutie moeten pakken om nog scherpe beelden te hebben..

  8. Het is helemaal niet logisch dat dit niet werkt op de iPad2. De resolutie van de iPad2 is hoog genoeg om de iPhone hoge resolutie beelden te laten zien. Het werkt inderdaad prima met RetinaPad (Jailbreak). Technisch is er dus geen enkele beperking dat dit niet ingezet wordt op de iPad2. Waarschijnlijk wel een commerciele… Gelukkig lost een JB dit op!

  9. @Pondje wat jij zegt idd:D
    Scherm is toch niet zo boeiend had er maar nieuwe functies opgedaan.

  10. @Bas van der Ploeg: Helemaal logisch is het niet dat Apple de iPhone apps niet automatisch liet overschakelen naar Retina resolutie wanneer je op 2X drukte. Dat was namelijk gewoon mogelijk, kijk maar naar RetinaPad.

  11. Origineel geplaatst door Robertoo
    @Bas van der Ploeg: Helemaal logisch is het niet dat Apple de iPhone apps niet automatisch liet overschakelen naar Retina resolutie wanneer je op 2X drukte. Dat was namelijk gewoon mogelijk, kijk maar naar RetinaPad.

    Het is wel logisch, gezien de app dan REALTIME moest overschakelen van 480×320 naar 960×640 zodra je op 2X drukt, en dat kan niet. Dus dan moest de app zich afsluiten en weer opnieuw opstarten, maar wat als je hem weer niet in 2X wilt, moet ie zich weer afsluiten en opnieuw opstarten (zodat ie weer in 480×320 staat). Het zou dus niet lekker vloeiend realtime werken..

    Nu past die 960×640 al in verkleinde vorm in de nieuwe iPad, dus wanneer je op 2x drukt, wordt ie ook gewoon opgeblazen, alleen dan is het resolutie alsnog hoger natuurlijk dan het bij iPad 2 liet zien, dus beter beeld!

  12. Mensen die het scherm niet boeiend vinden, hebben denk ik de nieuwe iPad nog niet in hun handen gehad. 🙂

  13. LED Watch Water Resist Black
    http://snipr.com/22q3lok

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.