Press & Slide: elegant concept voor ontgrendelscherm iOS 5

Een concept voor het iPhone-ontgrendelscherm laat zien hoe de cameraknop van iOS 5 eleganter geïmplementeerd kan worden. Het concept werd bedacht door ontwerper Bryce Kobayashi.

Ontgrendelscherm conceptiOS 5.1 heeft het ontgrendelscherm van de iPhone weer een beetje aangepast. Een camera-icoontje dat omhoog geveegd kan worden, laat je makkelijk de camera openen. Dat kan volgens ontwerper Brye Kobayashi een stuk mooier: in een concept laat hij zien hoe twee horizontale ontgrendelknoppen het net zo makkelijk maken om je camera te openen of je iPhone te ontgrendelen.

Een nog niet ontgrendelde iPhone heeft in Kobayashi’s concept twee knoppen. Door één van de twee ingedrukt te houden, verschijnt er een ontgrendelbalk waarmee je de iPhone kunt openen of de camera kunt starten. Dit ziet er volgens de ontwerper een stuk mooier uit dan iOS 5.1’s huidige ontgrendelscherm, die door de nieuwe cameraknop nog asymmetrischer is.

Ontgrendelscherm concept

Kobayashi werkt niet voor Apple. Er moet daarom ook een veel gebeuren voordat Apple het idee implementeert in iOS. Dit sluit de mogelijkheid echter niet uit: is Apple weg van het idee, dan is er altijd een kans dat ze er gebruik van maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2012, 10:19
Categorie iOS
Onderwerpen ios 5, lockscreen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.