Voorkom stress door je iPhone

Kom tot rust: Apple laat je binnenkort achtergrondgeluiden afspelen vanaf je iPhone

Apple voegt later dit jaar een functie toe aan de iPhone waarmee je rustgevende achtergrondgeluiden kan afspelen. De geluiden worden zelfs afgespeeld terwijl je andere muziek luistert.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft in het kader van de Global Accessiblity Awareness Day een reeks nieuwe toegankelijkheidsfuncties aangekondigd die binnenkort naar de iPhone komen. Eén van die functies zijn de nieuwe achtergrondgeluiden op de iPhone. Als je last hebt van teveel prikkels van buitenaf door storende geluiden, kan deze functie je helpen om tot rust te komen of je focus te verbeteren.

Achtergrondgeluiden binnenkort op iPhone

Sinds een paar jaar biedt Apple al ambient sounds op de HomePod, waarmee je bijvoorbeeld de geluiden van de oceaan of een regenbui hoort. De nieuwe achtergrondgeluiden op de iPhone zijn iets soortgelijks. Je hebt de keuze uit in totaal zes achtergrondgeluiden (gebalanceerde ruis, bright noise, dark noise, oceaan, regen en stromend water), die volgens Apple helpen om je te focussen, tot rust te komen en afleiding te verminderen. Apple wil hiermee de neurodiversiteit ondersteunen.

Background Sounds: achtergrondgeluiden op iPhone.

De geluiden maskeren vervelende achtergrondgeluiden in de echte wereld, zoals boorgeluiden, toetsenbordgeluiden van een fanatieke collega en andere soortgelijke geluiden die voor afleiding of prikkels kunnen zorgen. Je kan met de nieuwe functie er ook voor kiezen om de achtergrondgeluiden te laten afspelen als je zelf naar muziek of andere media luistert op je iPhone. De achtergrondgeluiden worden dan gemixt met andere audio of worden op de achtergrond afgespeeld. Behalve voor media geldt dat ook voor andere systeemgeluiden.

Het is nog niet bekend wanneer Apple de functie uit gaat brengen. Apple belooft dat de nieuwe toegankelijkheidsfuncties later dit jaar beschikbaar komen, waaronder dus ook deze achtergrondgeluiden. Mogelijk is dit onderdeel van iOS 15, waarmee Apple nu dus alvast een voorproefje gegeven heeft. Een andere functie die je later gaat zien, is het bedienen van de Apple Watch met handgebaren dankzij AssistiveTouch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2021, 16:49
Categorie iOS
Onderwerp toegankelijkheid
2 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.