iPhone 7 dubbele cameralens

‘iPhone 7 Plus krijgt twee cameralenzen’

Apple wil de iPhone 7 Plus voorzien van twee camera's met een dubbele lens. Het zou gaan om een speciale uitvoering met technisch betere specs.

Volgens KGI Securities krijgt de iPhone 7 Plus een dubbel camerasysteem met twee lenzen. Er wordt al langer gesproken over iPhones met dubbele lenzen, maar bij de iPhone 7 Plus zouden we voor het eerst een dergelijke toepassing kunnen zien. De iPhone 7 Plus zou bovendien beschikken over optische zoom, met 2 tot 3 keer vergroting. Niet alle iPhone 7-modellen zullen worden voorzien van de dubbele camera, denkt KGI. De 4,7 inch iPhone 7 blijft voorzien van slechts één camera aan de achterzijde.


iPhone 7 dubbele cameralens

Het zou zelfs zo kunnen zijn dat op de iPhone 7 Plus niet op alle modellen een dubbele camera aanwezig is. Apple zou een premium-model van de 7 Plus kunnen aanbieden, die technisch geavanceerder is dan de andere modellen. Eén van de camera’s werkt met optische beeldstabisatie en een breedbeeldlens, terwijl de andere is voorzien van een telefotolens met een veel smaller beeld.

Er gaan al wel langer geruchten dat Apple twee camera’s wil inbouwen in de iPhone. Zo ging er over de iPhone 6s het gerucht dat er twee lenzen en een 3D-druksensor in zouden zitten. De druksensor bleek uiteindelijk te kloppen (dit leidde tot 3D Touch) maar de dubbele lens zou Apple op het laatste moment geschrapt kunnen hebben.

De geruchten over een dubbele camera kregen nog eens een extra stimulans toen Apple het Israelische bedrijf LinX overnam. LinX was gespecialiseerd in kleine camera’s voor mobiele apparaten. Het bedrijf werkte aan een camera met spiegelreflex-kwaliteit voor smartphones.

Wat kun je met een dubbele camera?

Door twee aparte lenzen te gebruiken kan Apple extra beelddata vastleggen, zodat je een betere kwaliteit foto’s krijgt. De dubbele camera maakt twee foto’s en gebruikt daarna algoritmes van LinX om data van de twee foto’s te combineren. Volgens KGI zal zo’n 30% van de verkochte iPhone 7-modellen voorzien zijn van deze dubbele camera. Het lijkt er dan ook op dat Apple meer onderscheid wil aanbrengen tussen de 4,7-inch smartphone en de 5,5-inch modellen, die altijd betere camerafuncties hebben gehad. Die verschillen in camera waren aan de buitenkant tot nu toe niet zichtbaar.

Een speciale, duurdere uitvoering van de iPhone 7 Plus met dubbele camera zou zin hebben. Het Plus-toestel wordt nu al vaak door serieuze fotografen en videofilmers gebruikt, maar er zitten ook veel functies op die doorsnee gebruikers vaak niet nodig hebben (zoals 4K-videofilmen).

Apple is niet de eerste met dubbele camera

Als Apple inderdaad kiest voor een dubbele camera, dan zijn ze zeker niet de eerste. HTC bracht een paar jaar geleden al smartphones met dubbele camera uit en ook in de HTC One M8 zit nog steeds een dubbele camera. De ene is bedoeld voor normale foto’s, de andere voor het vastleggen van de diepte. Zo weet de camera welke objecten dichtbij zijn, zodat je met de focus kunt spelen. Enkele voorbeeldfoto’s vind je hier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2016, 12:04
Categorie Achtergrond
Onderwerp iPhone 7
Device iPhone 7 Plus

Actuele iPhone 7 Plus deals

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.