Just in Case telefoongesprekken opnemen

Deze iPhone-hoes neemt telefoongesprekken op

Just In Case is een iPhone-hoesje waarmee je telefoongesprekken kunt opnemen. Het hoesje zelf ziet er niet zo mooi uit, maar het is wel praktisch. Nu op Indiegogo.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Just in Case telefoongesprekken opnemen

Echt mooi is de Just in Case (JIC) niet, maar je bent wel altijd voorbereid om telefoongesprekken op te nemen. De iPhone-hoes maakt een opname als je op een knop drukt. Er zit een ingebouwde microfoon in, een speaker om de gesprekspartner te horen en een geheugenkaartje voor het opnemen van de gesprekken. Volgens de makers ziet het er discreet uit, maar wij vinden het zelfs voor een rugged hoesje nogal fors.

Telefoongesprekken opnemen, mag dat?

Opnames maken van telefoongesprekken waar je zelf aan deelneemt, is in Nederland trouwens gewooon toegestaan, als is het wel zo netjes als je je gesprekspartner van te voren op de hoogte brengt. Bedrijven zijn verplicht om te melden als ze een gesprek opnemen. Vandaar dat je bij het bellen naar een helpdesk vooraf een melding krijgt dat het gesprek kan worden opgenomen. Voer je gesprekken met mensen in andere landen (bijvoorbeeld Duitsland) dan is het slim om vooraf te informeren of het wettelijk wel is toegestaan.

Just in Case iPhone-hoes

We zijn erg benieuwd of het JIC lukt om de benodigde $25.000 aan investeringen binnen te halen via Indiegogo. Echt storm loop het nog niet, terwijl de prijs echt wel meevalt. Voor $29 heb je een Early Bird-special waarbij je een JIC-case krijgt en een verwisselbaar inzetstuk. Je krijgt er zelfs een 2GB microSD-kaartje, een oplaadbare batterij en een usb-kabel bij. Als je bedenkt dat een Lightning-kabeltje bij Apple al €29 kost, klinkt het als een erg goede deal. Maar het maakt de JIC er niet mooier op.

Just In Case: niet mooi, wel praktisch

De bedenkers van JIC denken dat het hoesje een brede doelgroep kan aanspreken. Denk bijvoorbeeld aan een gesprek met een ziek familielid, die je misschien niet meer zo snel zult spreken. Als hij of zij herinneringen ophaalt aan vroeger, zou je willen dat je het gesprek meteen kunt opnemen. Maar er zijn ook minder tranentrekkende toepassingen, zoals mensen die extreem lange conferentiegesprekken moeten uitzitten en soms even mentaal wegdommelen.

Je kunt de hoes ook gebruiken om je dromen in te spreken op het moment dat je wakker wordt. Of als een memorecorder voor briljante ideeën, voor het neuriën van een liedje of het opnemen van colleges als je student bent. Je kunt er dus veel meer mee dan telefoongesprekken met je boosaardige huisbaas opnemen. Bijkomend voordeel: je hoeft niet constant met dit hoesje rond te lopen: stop ‘m gewoon in je tas op momenten dat je geen opnames hoeft te maken.

Just in Case voorbeelden

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2016, 20:18
Categorie Accessoires
Onderwerpen gesprekken, hoesje, opname

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.