Vrouw met Tradono-app in de hand.

De vlooienmarkt in je broekzak met Tradono voor de iPhone

Tradono is een online vlooienmarkt en met de nieuwe app zie je snel welke artikelen er allemaal in de buurt aangeboden worden. De van oorsprong Deense dienst is nu beschikbaar in Nederland.

Vrouw met Tradono-app in de hand.Voor tweedehands spullen kun je natuurlijk altijd op Marktplaats rondsnuffelen of je gaat op zoek naar de dichtstbijzijnde kringloopwinkel, maar een andere mogelijkheid is het afstruinen van lokale vlooienmarkten. Tradono is een nieuwe app die de vlooienmarkt nog dichterbij brengt. Tradono kun je het beste vergelijken met een online vlooienmarkt en een kleinschalige versie van het bekende Marktplaats.

Tradono: Deense startup nu in Nederland

Tradono is van oorsprong een Deense startup en bestaat al sinds 2014. Sinds dit jaar zijn ze ook actief in Nederland en Zwitserland. In de app kun je inloggen met je Facebook-account, zodat je snel aan de slag kunt gaan met bieden en artikelen plaatsen. Het verschil met Marktplaats is dat de app in eerste instantie alleen kijkt naar wat er in de buurt allemaal aangeboden wordt.

Zoeken naar artikelen in de buurt met Tradono. Artikelen in de Tradono-app.

Het bieden gaat via een openbaar reactiesysteem, onder elk geplaatste product. In de meeste gevallen zal er dan ook niet privé onderhandeld worden met de verkoper, maar gaat alles net als op de vlooienmarkt open en bloot. Om de deal rond te maken, kun je contact opnemen met de verkoper. Je kunt in de app ook nog zoeken op allerlei categorieën, zoals Nieuw in Nederland of populaire artikelen. Ben je op zoek naar een specifiek product, dan kun je ook zoeken op naam of categorie.

Nieuwe artikelen ontdekken in Tradono. Een artikel plaatsen in Tradono.

Ook het plaatsen van een advertentie gaat razendsnel. Je maakt één of meerdere foto’s, voegt eventueel je locatie en een beschrijving toe en zet je artikel klaar op de virtuele vlooienmarkt. Mede doordat de app verbinding maakt met jouw Facebook-profiel, is het plaatsen van een advertentie zo gebeurd. Doordat de dienst nog niet zo grootschalig is, is het zoeken naar een leuk artikel een stuk intiemer dan bijvoorbeeld op Marktplaats.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2016, 12:59
Categorie Apps
Onderwerpen marktplaats, tweedehands

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.