iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Pokémon Shuffle, Clashem, Firefox en meer

In App Gemist zetten we alle nieuwe apps van de week op een rij. Met Tep, Pokémon Shuffle Mobile, Clashen, Google Street View, Firefox, het vernieuwde Skype en meer.

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Twitter Bookmarks

Als je een fanatieke Twitter-gebruiker bent, is het handig om het sociale netwerk zo snel en gemakkelijk mogelijk te verkennen. Twitter Bookmarks geeft je een eigen dashboard, waar je naar eigen smaak shortcuts en widgets op kunt zetten. Lees ons review over Twitter Bookmarks.

Well Dressed

Well Dressed wil het voor mannen makkelijker maken om geschikte kleding te kiezen, afgestemd op smaak en persoonlijkheid. In feite is het gewoon een winkel-app, die het aanbod van meerdere shops met elkaar combineert. Lees onze review over Well Dressed.

Clashem

Een grappig idee: maak een korte stuntvideo van een trucje dat jij heel goed beheerst. Vervolgens gaan anderen proberen om jou in een soortgelijke video te overtreffen. Omdat je beide video’s tegelijk ziet, is het verschil goed te zien. Wie wint? Lees ons artikel over Clashem.

Firefox

Firefox heeft een browser voor de iPhone uitgebracht, die momenteel vooral als preview moet worden gezien. Met deze app wil Mozilla proberen om zoveel mogelijk fouten eruit behalen, voordat iedereen er straks wereldwijd gebruik van kan maken.
Lees ons artikel over Firefox voor iOS.

Alleen verkrijgbaar in Nieuw-Zeelandse App Store.

Google Street View

Eigenlijk bestond deze app al, om 360 gradenfoto’s voor Google Maps te maken. Alleen bedoeld voor heel specifieke gebruikers dus. Met de vernieuwde app, die nu de naam ‘Google Street View’ draagt, kun je makkelijker rondkijken met straatbeelden. Lees ons artikel over Google Street View.

Skype

De Skype-apps voor iOS zijn compleet vernieuwd. We zeggen ‘apps’, want Microsoft heeft nog twee aparte apps in omloop: eentje voor de iPhone, een andere voor de iPad. Vooral die voor de iPad heeft een flinke update gekregen en bevat nu nog meer functies. Het Metro-achtige uiterlijk van Windows Phone is aan de kant gezet. Lees ons artikel over het vernieuwde Skype.

HeyBC

Met HeyBC leren kinderen woordjes leren met een iPhone-app. Ondanks de Engels klinkende naam werkt dat ook in het Nederlands. Drie moeilijkheidsgraden, voor kinderen die naar groep drie gaan. Lees ons artikel over HeyBC.

Worms 4

Misschien krijg je nostalgische gevoelens van Worms, de game waarbij wormen elkaar kapot proberen te schieten. In Worms 4 is het spelprincipe nog steeds hetzelfde, maar er zijn wat extra’s doorgevoerd om het toch nog spannend te houden, zoals wereldevenementen. Lees ons artikel over Worms 4.

Simply Piano

Simply Piano is een soort Duolingo. Niet voor het leren van vreemde talen, maar voor iets heel anders: om piano te leren spelen. Simply Piano neemt je spelenderwijs bij de hand, zodat je tijdens de komende feestdagen probleemloos ‘Jingle Bells’ eruit knalt. Je hebt wel een piano of keyboard nodig om de lessen te kunnen volgen. Lees ons artikel over Simply Piano.

9292

De openbaar vervoer-app 9292 heeft een update gehad, waardoor je makkelijker naar contactpersonen kunt navigeren. Bij het invoeren van je bestemming kun je nu in één tap (OK, een paar schermtaps) de naam van een vriend selecteren en er naartoe reizen met trein, bus of tram. Lees ons artikel over 9292.

Pokémon Shuffle Mobile

We wisten al dat Pokémon Shuffle, dat dit voorjaar oorspronkelijk voor de Nintendo 3DS verscheen, ook zijn weg zoekt naar iOS en Android. Eerder deze maand konden spelers in Japan de app al uit de App Store halen, maar vanaf deze week is de app ook voor Europese spelers beschikbaar. Lees ons artikel over Pokémon Shuffle Mobile.

Tep

Met de app Tep combineer je een fitnesstracker-app met een Tamagotchi. Dat vraagt om wat uitleg. Tep is in feite een app waarmee je je lichaamsbeweging meet, dus de mate waarin je wandelt, hardloopt, fietst en op andere manieren beweegt. Tegelijk zit er ook een grappige giraffe in de app, die gezonder wordt naarmate jij meer sport. Lees ons artikel over Tep.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2015, 15:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.