iPhone 7 concept 3

Concept: iPhone 7 met dubbele camera en volledig dekkend scherm

Een nieuw concept laat een iPhone 7 zien met een dubbele camera, voor nog betere foto's. Het scherm bedekt de gehele voorkant van de iPhone.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 7 concept 1De iPhone 6s zal qua ontwerp vermoedelijk weinig afwijken van de iPhone 6, maar de iPhone 7 is een heel ander verhaal. Wat kan Apple precies doen om deze nieuwe iPhone te verbeteren? Martin Hajek maakte voor het Duitse Computer Bild een bijzonder concept. Deze iPhone heeft een scherm dat nagenoeg de gehele voorkant in beslag neemt, waardoor de homeknop in de interface verdwijnt.

Dit soort alomvattende iPhone-schermen zagen we al eens eerder in concepten gebruikt worden. Zo schreven we in november over een ander concept van Hajek, waarin de schermruimte naast de homeknop werd gebruikt voor knoppen uit het Bedieningspaneel. Deze nieuwe rendering voor Computer Bild bevat een aantal andere aanpassingen. Zo heeft de iPhone 7 een dubbele camera, gebaseerd op Apple’s recente overname van LinX en een reeks eerdere patenten.

iPhone 7 concept 2

iPhone 7 concept 3

iPhone 7 concept 4

De behuizing van de iPhone 7 is vergelijkbaar met die van de iPhone 6, maar met twee subtiele afwijkingen. Ten eerste zijn de gebruikelijke strepen achterop de iPhone verdwenen. In plaats daarvan lopen de lijnen langs de gehele zijkant, waardoor ze wat subtieler in het ontwerp zijn weggewerkt. Ten tweede is het Apple-logo achterop de iPhone 7 lichtgevend. Wij twijfelen echter of dit ooit ook echt zal gebeuren. De lichtgevende appel is bekend van de MacBook, maar Apple stapte weg van dit idee met de nieuwe 12-inch MacBook met retinascherm.

De afgelopen jaren schreven we geregeld over de concepten van Hajek. We werkten zelfs een paar keer samen met de Nederlandse ontwerper, om onze eigen concepten van de iPhone te maken. Bij de iPhone 5c bleken we verdraaid dicht op het uiteindelijke ontwerp te zitten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2015, 16:37
Categorie iDevices
Onderwerpen concept, iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.