iphone 6 camera

‘iPhone 6s krijgt 12-megapixelcamera met grotere sensor’

De iPhone 6s krijgt een betere camera. Apple zou hebben gekozen voor een 12-megapixelcamera met een grotere sensor. De cameralens bestaat uit vijf elementen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iphone 6 cameraDe iPhone heeft al jarenlang een 8-megapixelcamera, maar daar lijkt met de iPhone 6s eindelijk verandering in te komen. Volgens bronnen binnen Apple’s productieketen krijgt de iPhone 6s een 12-megapixelcamera met een grotere sensor. Deze lens van de iPhone 6s-camera zou vijf elementen bevatten, net als de lens van de iPhone 6. Deze lenzen zijn echter speciaal gemaakt voor de grotere camerasensor.

Het lijkt er op dat de iPhone 6s een grote camera-upgrade zal krijgen. Apple gebruikt al sinds de iPhone 4s een 8-megapixelcamera, hoewel deze in de afgelopen jaren wel op andere fronten werd verbeterd. Zo kreeg de iPhone 5s een dubbele ledflitser en maakt de iPhone 6 gebruik van Focus Pixels, die zorgen voor een beter en scherper beeld.

Volgens de bronnen heeft de iPhone 6s-camera een lens bestaande uit vijf elementen. Deze vijf elementen zijn in feite kleine, plastic lenzen, die samen één grote lens vormen. Hoewel deze elementen ontzettend precies op elkaar zitten, blijken ze vrij simpel te produceren zijn. Apple zou ongeveer 1 dollar per element betalen.

De hoeveelheid elementen wordt in de iPhone 6s niet verhoogd, maar de iPhone 7 zal op dit vlak wel een upgrade krijgen: Apple zou overwegen om zes elementen in de iPhone 7 te gebruiken.

Meer berichten over 12-megapixelcamera

De camera in de iPhone 6s is al langer voer voor geruchten. Zo hoorden we in juli ook al dat de iPhone 6s een 12-megapixelcamera krijgt, die ook nog eens 4K-video kan opnemen. In januari was er een exotischer gerucht: toen werd gedacht dat de iPhone 6s een camera krijgt met twee lenzen.

Wat is Apple werkelijk van plan? We ontdekken het waarschijnlijk op 9 september. Volgens bronnen wordt dan de iPhone 6s onthuld tijdens een speciaal evenement.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2015, 14:32
Categorie Geruchten
Onderwerpen camera, iPhone 6s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.