Happy-Wheels-icon

Happy Wheels: bloederige puzzel/racegame direct bovenaan in de App Store

Happy Wheels staat in een klap bovenaan in de App Store hitlijsten. Waar komt deze brute race/puzzelgame vandaan en is het ook echt de moeite van het spelen waard?

Happy-Wheels-icon

Als je regelmatig de App Store-hitlijsten bekijkt, zul je een nieuw icoontje zien op de eerste plaats. Geen Clash of Clans of Candy Crush, maar Happy Wheels: een bloederige puzzel/racegame die al jaren enorm populair is op internet.


Happy Wheels is een stuk minder ‘happy’ dan de titel doet vermoeden. In de game is het aan jou om personages door levensgevaarlijke parcours te loodsen, waarbij het regelmatig helemaal uit de hand loopt. Afgebroken ledematen en bloederige ongelukken zijn het gevolg, wat Happy Wheels ook niet geschikt maakt voor de jongere gamers onder ons.

Zakenman op een segway

De gratis game zal in de toekomst uitgebreid worden met meerdere personages. Voor nu kun je enkel aan de slag met een zakenman op een segway, waarmee je kunt rijden en springen. Happy Wheels laat zich gemakkelijk besturen, al wil dat nog niet zeggen dat je altijd in de hand hebt of het goed gaat. Met virtuele knoppen bestuur je het figuurtje. Het is belangrijk om op het goede moment naar voren of achter te buigen om een sprong net te kunnen halen.

Happy Wheels doet zijn best om jou in de val te lokken. Met autowrakken die spontaan uit de lucht kunnen vallen en bruggen die instorten boven een draaiende zaag zul je regelmatig opnieuw moeten beginnen. Er staan vijftien levels tot je beschikking, al wordt het pas echt leuk als je levels van vrienden gaat spelen. In een uitgebreide level editor kun je namelijk helemaal naar eigen smaak je hindernisbanen maken en delen.

Happy-Wheels-Level

YouTube-hit

Dat Happy Wheels in een klap bovenaan in de App Store staat is overigens geen verrassing. De game is al jaren bekend als browsergame, en YouTubers als Pewdiepie hebben Happy Wheels in korte tijd uit laten groeien tot een hype. Fans van duistere humor zullen er ongetwijfeld lol mee hebben. Happy Wheels is gratis, maar bevat wel de nodige advertenties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 augustus 2015 om 11:08
Onderwerp
Categorie
Apps
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.