Reacties voor: Eerste iPhone 6s-klachten: problemen met de flitser en gyroscoop

Nu miljoenen mensen met de iPhone 6s en iPhone 6s Plus aan de slag kunnen, was het natuurlijk wachten op de eerste klachten. De eerst problemen hebben te maken met de flitser en de gyroscoop in de nieuwe iPhones.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. Dat met die flitser heb ik toevallig ook gehad gisteren. Was niet in een warme omgeving, was 5 minuten aan het filmen, plop flitser uit met dezelfde melding als hierboven. Ik kende deze melding niet eens, dacht eerst dat hij kapot was.

    Maar ik heb een iphone 6! En geen 6S.

    Zou het ook aan ios 9 kunnen liggen dan eventueel?

  2. Dat probleem met Sky Guide had ik gisteren ook, dus dat ligt waarschijnlijk bij hen..

  3. Origineel geplaatst door Pien: Dat probleem met Sky Guide had ik gisteren ook, dus dat ligt waarschijnlijk bij hen.. (Ik heb een 5s)

  4. Ik heb hier toch geen magnetometer/gyroscoop-problemen met Star Walk 2 op een iPhone 6s. Star Walk 2 maakt heel enthousiast gebruik van de magnetometer en de gyroscoop.

    Het zal wel weer aan mij liggen. 😉 Geen antennagate, scuffgate, bendgate en nu ook geen compassgate voor mij. Ik val ook nooit in de prijzen.

  5. Melding van de flitser heb ik net als Jeroen ook gehad met de 6 en iOS 9. Hoeft dus niet 6s gerelateerd te zijn.

  6. Vrijdag met volle trots nieuwe iPhone 6s gekocht. Helaas met vlekken in het scherm….

  7. Mijn kompas doet het helemaal niet meer sinds de update naar ios9. Daar kwam ik vannacht achter toen ik Star walk 2 wilde gebruiken om de stand van de maan te spotten (Het was hier toch te bewolkt). Daarna de kompas app geopend om te kalibreren. Dat ding doet helemaal niks meer. Maar ik heb een iPhone 5s! Lijkt me meer een software fout.

  8. Dat sommige mensen tegen problemen aanlopen met de iPhone 6s is onvermijdelijk.

    En waarom is dat onvermijdelijk? Je mag toch verwachten dat dergelijke problemen er na uitgebreid testen wel uit zijn.

  9. Het zijn mensen he! Die het maken! Er zit altijd een fout!

  10. @gala: met massaproductie kan er altijd een model tussen zitten die een probleempje heeft. Anders wordt het als er vele iPhones te maken hebben met dezelfde problemen.

  11. Origineel geplaatst door jeroen
    Dat met die flitser heb ik toevallig ook gehad gisteren. Was niet in een warme omgeving, was 5 minuten aan het filmen, plop flitser uit met dezelfde melding als hierboven. Ik kende deze melding niet eens, dacht eerst dat hij kapot was.

    Maar ik heb een iphone 6! En geen 6S.

    Zou het ook aan ios 9 kunnen liggen dan eventueel?

    Hmmm, apart… Ik heb ook iOS 9 en heb gisteren per ongeluk de flitser aanlaten staan terwijl hij in me broekzak zat. Kwam er pas na 2 uur achter, batt was wel sneller leeg gegaan 🙂 maar geen melding gehad hij stond nog steeds netjes aan.

    Rot voor de mensen die dit wel hebben 🙁

  12. Origineel geplaatst door jazeker
    Mijn kompas doet het helemaal niet meer sinds de update naar ios9. Daar kwam ik vannacht achter toen ik Star walk 2 wilde gebruiken om de stand van de maan te spotten (Het was hier toch te bewolkt). Daarna de kompas app geopend om te kalibreren. Dat ding doet helemaal niks meer. Maar ik heb een iPhone 5s! Lijkt me meer een software fout.

    Ik denk ook dat er een bug in ios 9 zit.
    Op mijn ipad roteren mijn iconen soms pas naar landscape als ik op de homeknop duw, en soms roteren wel mijn appiconen maar niet mijn achtergrond, dit alles sinds de installatie van ios 9

  13. @jazeker: ik had/heb gisteren ook een probleem met Star Walk 2, bij het indrukken van het kompas klopte de stand van de maan voor geen meter, deed ik dit via de camera optie klopte het wel. Ook lijkt het soms bij apps (telegraaf, twitch om maar iets te noemen, en surfen allemaal wat stroever te lopen sinds ios9.

    @tiago: Vlekken?? toch geen gelige of donkere hoekjes hoop ik? groot drama gehad met die schermen van de 6, zelf nu eindelijk een goeie maar schrik niet…..7 x moeten ruilen, allen hadden ze dit en de een nog erger als de ander (meeste zien het niet gek genoeg) of 2 die er tussen zaten hadden een los scherm! Mag hopen dat dat ik net als vorige modellen ( voor de iphone 6 nooit dit probleem gehad) in 1 keer een goeie te pakken heb.:)

  14. Wauw 2 problemen op 13 miljoen verkochte exemplaren. Dat is de moeite zeg.

  15. @Jan: Dat heb ik dus ook voor … Zowel toetsenbord als achtergrond blijven gedraaid hangen.

  16. Vastlopen tijdens installeren data 5s op 6s. Ben nu aan de tweede 6s. Eerste liep vast na uploaden en installatie date vanuit icloud. De tweede idem bij data uitwisseling via iTunes
    Telefoon staat vast. Iemand meer dit probleem. Wat er aan te doen. Resetten gaat niet helpt niet

  17. @terbus: probleem opgelost. Het bleek een niet goed geïnstalleerde app die alles blokkeerde. Na volledige reset door leverancier kon telefoon weer worden opgestart

  18. een 6S gekocht met weinig problemen in gebruik genomen, behalve het feit dat mijn hartslagmeter tijdens sporten (ism. de polarapp) wel paired maar gewoon niet werkt in de app. Als ik hem vervolgens verwijder uit de bluetooth lijst blijven er gekoppelde hartslagmeters omhoog komen terwijl ik er echt maar 1 gekoppeld heb. Zijn er nog meer mensen met problemen rondom de bluetooth?

  19. Ik heb de iPhone 6s als ik iets gezien hebt op Youbtube en zet de telefoon uit vervolgens druk ik een keer om de tijd te kijken staat yubetube vooruit achteruit logo

  20. Ik heb de iphone 6s sinds 10 oktober en was er super happy mee. 2 dagen daarna was het scherm gefreezed, ik kon niks meer. Maar ik dacht het is en blijft een systeem en kan dus fouten maken. Echter tot de dag van vandaag. Mijn touch/homeknop is loeiheet geworden en de telefoon is ook uitgeschakeld. Ik krijg hem niet meer aan en hij laadt ook niet meer op. Morgen terug naar de winkel. Wel baal ik enorm omdat ik super happy met deze iphone was. Herkennen meerdere mensen dit?

    Met vriendelijke groet,

    Wesley Scheurwater

  21. Vandaag voor het eerst mijn iphone 6s aangedaan, 2 dagen geleden gekocht. Hij springt steeds vanzelf aan naar het unlockscherm, als ik hem unlock springt hij na 2 sec. weer naar het “zet uit” scherm.. Hij doet uit zich zelf allemaal rare dingen? Ik raak hem niet eens aan en het unlock scherm komt tevoorschijn? Dan werkt de zij knop (aan/uit) opeens niet, dan weer wel? heel raar dit. Heb wel ios9.1 geupload??? misschien ligt het toch daaraan? Fijn zo’n nieuwe telefoon.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.