‘Apple Watch 2 komt pas halverwege 2016’

De Apple Watch 2 zou wel eens halverwege 2016 kunnen verschijnen, voorspelt een analist. De Apple Watch wordt daarbij dunner en sneller.

Apple Watch rosegoud
De tweede generatie Apple Watch laat waarschijnlijk nog wel even op zich wachten. Volgens analist Timothy Arcuri van Cowen & Company hoeven we de opvolger van de huidige Apple Watch op z’n vroegst pas medio 2016 te verwachten. Het nieuwe horloge is dunner uitgevoerd en ook iets sneller.


Cowen & Company heeft informatie ingewonnen bij Aziatische toeleveranciers van onderdelen voor de Apple Watch. Zij zeggen dat Apple aanstuurt op een dunner model, dat bovendien sneller is. Eerdere geruchten uit juli beweerden dat de Apple Watch vrijwel hetzelfde uiterlijk houdt, maar meer ruimte bevat voor een grotere batterij. Dat is iets wat we wel vaker zien: door verbeterde batterijtechnologie probeert Apple producten steeds dunner uit te voeren.

Cowen verwacht dat Apple 18 miljoen stuks van de Apple Watch heeft verkocht tegen het einde van 2015. Volgend jaar verwacht het bedrijf dat Apple tenminste 45 miljoen stuks verkoopt. De analist denkt dat hij daarmee nog aan de veilige kant zit.

Dit jaar verscheen de Apple Watch op 24 april voor het eerst in de winkel, volgend jaar zou dat mei, juni of zelfs juli kunnen zijn. Met extra kleurtjes, zoals de recent toegevoegde roségouden en gouden varianten in aluminium probeert Apple te zorgen dat het toch lijkt alsof er steeds iets nieuws is. Intern zijn alle Apple Watches echter hetzelfde.

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.