iphone-6s-doosje

Waarom de iPhone 6s zwaarder is dan z’n voorgangers

Uit officiële documenten blijkt dat de iPhone 6s een stuk zwaarder is dan de iPhone 6. Dit verschil blijkt niet te worden veroorzaakt door de nieuwe aluminiumsoort. Hoe dat zit, lees je hier.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

iphone-6s-doosje
De iPhone 6s is zo’n 11% zwaarder dan de iPhone 6 en dat komt niet door de nieuwe aluminiumsoort, die Apple heeft gebruikt. Nee, de toename in gewicht wordt veroorzaakt door het 3D Touch-display.

Toen bekend werd dat de nieuwe iPhones zwaarder en iets dikker zouden worden, wezen veel mensen met een beschuldigende vinger naar het nieuwe 7000 series aluminium, dat het toestel een stuk steviger moet maken. Uit officiële documenten over de samenstelling van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus blijkt nu dat het 3D Touch display de veroorzaker is. Dit drukgevoelige scherm is namelijk dubbel zo zwaar als het scherm van de vorige iPhones.

iPhone-6s-gewicht

Sensoren en nieuwe displaylaag

Zoals je in bovenstaande graphic kunt zien woog het display van de iPhone 6 12 gram, terwijl dat van de iPhone 6s 29 gram weegt. Bij het Plus-model ging het gewicht omhoog van 19 gram naar 40 gram. Dat de iPhone 6s-generatie wat zwaarder uitvalt door het display is natuurlijk niet vreemd. Op dat punt zitten de voornaamste vernieuwingen, waar wel een volledig nieuwe laag en een dosis sensoren voor aangebracht moesten worden.

De nieuwe aluminiumsoort zorgt slechts voor 1 gram extra ballast in het geval van de iPhone 6s. Laten we hopen dat de nieuwe aluminiumsoort en het extra gewicht de nieuwe iPhones een stuk steviger maken.

Hieronder kun je zien hoe het gewicht van de iPhone in de loop van de jaren is veranderd.

Gewicht iPhone in afgelopen jaren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2015, 11:16
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen 3d touch, aluminium, iPhone 6s, iPhone 6s Plus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.