Reacties voor: ‘Superdunne behuizing van iPhone 6 gaat ten koste van batterijduur’

Volgens Chinese media krijgt de iPhone 6 een batterijcapaciteit van 1800 en 2500 mAh, waardoor de batterijduur er nauwelijks op vooruit gaat.

Reacties: 27 reacties

  1. Ik zie zelf ook een wat dikkere behuizing en een spectaculaire batterij duur want op dit moment is dat bij Apple nog niet heel best

  2. Tja, Apple luistert zelden naar hun gebruikers. Er wordt al jaren om geschreeuw, maar luisteren ho maar. Denk aan Siri, denk aan gebruikers die hun device na 2 jaar niet meer kunnen updaten en met beveiligings gaten blijven. Tot op heden houdt de app store mij nog bij Appeltje ivm mailware en andere shit app zoals in de play store maar voor hoe lang?

  3. De capaciteit van een Lithium-Polymer cel wordt bepaald door het volume (L * B * H) van het polymergel (verantwoordelijk voor de ionenemissie). Dus, kies maar uit hoe groot, dik of dun die toekomstige iPhone mag zijn.

  4. Ik begin me echt langzamer hand te irriteren aan de batterij duur van de iphone. Neem een voorbeeld aan sony apple! 3200mah!!!

    En wat in de tekst staat over langer batterij duur dat de iphone heeft om dat apple hardware software op elkaar afstemd is de grootste onzin! Merk er geen reet van in de praktijk!

  5. @Robenroute: volgens mij staat het er duidelijk genoeg: in de AppStore van Google staat heel veel rommel en soms ook malware en in de AppStore van Apple niet.

    @C.man: mijn iphone 4 is al vijf jaar oud en ik kan nog steeds updaten. Jouw bewering klopt dus niet. Waarschijnlijk zal
    dat niet meer het geval zijn als ios 8 uitkomt. Maar ik vind een 5 jaar heel netjes van Apple.

  6. Mensen…..wacht gewoon de echte berichten af van de iphone6. Niemand weet nog hoe en wat…… Komt vast wel goed….. Zie vorige iPhones.

  7. Ja zonder batterij doe je niks met je iPhone en gezien de vorige iPhones ook al een batterijduur hadden om van te janken is opnieuw een relatief “kleinere” batterij weer een domme stap van Apple. Een dag doorkomen is al onhaalbaar… Dag iPhone!

  8. De vergelijking met Androids raakt natuurlijk kant noch wal. Android is duidelijk veel gulziger naar energie.

    De LG G3 heeft bovendien een QHD-scherm dat veel meer energie kost, wat wordt gecompenseerd met een accu van grafiet, welke veel efficiënter zou zijn. Wie zegt mij dat Apple daar niet ook voor kiest?

  9. En de zuinigere chipset en slimmere iOS 8 dan? Dit artikel is een puurrreeee gok… Ik zeg wacht nou maar lekker die paar maanden af.. En je zult zien dat het heus wel mee valt.

  10. We moeten gewoon geduld hebben. Mijn iPhone 5 gaat nog steeds een dag a 1,5 mee . Is 1,5 jaar oud. En niet iedere gebruiker is te vergelijken maar als je hem normaal gebruikt , dus niet iedere minuut op FB , Twitter en YouTube scheelt enorm.

  11. @C.man: Na 2 jaar geen updates meer?

    Iphone 4s, Oct 2011 krijgt IOS 8 en wordt dus nog steeds ondersteund (3,5 jaar)

    Iphone 4, Jun 2010 krijgt nog steeds updates van IOS 7 minstens tot IOS 8 uit komt (4 jaar en een maand)

    Iphone 3gs, Jun 2009 kreeg zijn laatste update op feb 2014 (5 jaar en een maand)

    Kom met feiten voor je wat roept, en kijk vooral even naar Android met z’n max 18 maanden support als de fabrikant al mee doet. (uitzonderingen daar gelaten)

  12. Origineel geplaatst door C.man
    Tja, Apple luistert zelden naar hun gebruikers. Er wordt al jaren om geschreeuw, maar luisteren ho maar. Denk aan Siri, denk aan gebruikers die hun device na 2 jaar niet meer kunnen updaten en met beveiligings gaten blijven. Tot op heden houdt de app store mij nog bij Appeltje ivm mailware en andere shit app zoals in de play store maar voor hoe lang?

    What a shitload of crap. Een iPhone 4 van 4(!) jaar oud is op de moment nog steeds helemaal up-to-date. Malware voor iOS is zo goed als onbestaande en beveiligingsgaten zoals de SSL-bug (die overigens in alle systemen zat), worden altijd behoorlijk snel gepachet.
    Daarbij luistert Apple wél naar gebruikers. Uiteraard doen ze dat wel op hun voorwaarden, dat is niet meer dan normaal. Ik heb jaren meegedraaid als non-developer in het AppleSeedprogramma en geloof mij, ze luisteren écht wel. Ze kunnen natuurlijk enkel luisteren als je duidelijke informatie doorstuurt via Apple/feedback (Google maar eens). Het is niet aan Apple om de fansites af te bazuinen naar alles wat jij graag zou hebben.
    Vergeet daarbij niet dat deze nieuwsitems allemaal geruchten en speculaties zijn. Straks komt Apple met een hele dunne telefoon en een superduurzame batterij en heb je hier op niks lopen zeuren.

  13. …no Wall-Huggers for iPhone 6 owners, mark my words!!

  14. Origineel geplaatst door elpaolo
    @C.man: mijn iphone 4 is al vijf jaar oud en ik kan nog steeds updaten. Jouw bewering klopt dus niet. Waarschijnlijk zal dat niet meer het geval zijn als ios 8 uitkomt. Maar ik vind een 5 jaar heel netjes van Apple.

    Jouw iPhone 4 kan helemaal geen 5 jaar oud zijn want die kwam pas in juni 2010 uit…

  15. @C.man: Luisteren begint waar het kopen door ons ( de consument) ophoudt.
    Meeste managers begrijpen niet dat de consument het exclusieve recht heeft te beslissen wie leeft en wie sterft.

  16. Zolang ik gewoon de avond haal is het goed genoeg, wat moet ik met 2 dagen batterij duur? Geef mij dus maar een mooi slank model!

  17. Op tweakers.net komt de iPhone 5(s) in ieder geval altijd als beste uit de bus qua battery duur. Maar de praktijk is anders lees ik. Maar desondanks de huidige iPhone heeft een 1700 mAh accu. M’n Galaxy S4 heeft een 2600 mAh accu, maar aan het eind van de dag moet hij ook aan de lader. Dus dat is lastig te vergelijken. Wel denk ik dat iOS zuiniger is met de batterij dan Android.

  18. Maar de iphone 6 word toch groter (geruchten) dan kan de batterij net zo groot zijn toch?

  19. Ach, en voor wie de accu niet lang genoeg meegaat kan altijd nog de 12Ah Power Vault kopen uit de iCulture shop 😉

    Heb deze sinds paar dagen en bevalt goed (gps op oldtimer bromfiets). Anders zou ik een step-down converter van 6 naar 5V hebben gemaakt, maar er zitten gewoon teveel fluctuaties in de gelijkrichting ‘ripples’.

  20. Een groter scherm hoeft niet meer energieverbruik te betekenen. Tenzij je uit gaat van hetzelfde type of soort.

  21. @ alle opstandjes die zo heftig reageren op mijn toevoeging in deze topic:

    Feit: ipad 1 in Apple store online verkocht tot ca begin 2011, 1 1/2 jaar later IOS 6 geen updates meer, geen secure updates.

    Feit: iphone 4 in Apple store online verkocht tot begin 2013, 1 1/2 jaar later IOS 8, geen updates meer, geen secure update.

    Wereldwijd werd er met instroductie van IOS6 geschreeuw om een afgeslankte versie voor de ipad 1, geen gehoor.

    Feit: eind 2013, Apple maand app ontwikkelaars over te stappen naar IOS7, resultaat geen updates voor gekochte apps. Verzoeken van gebruikers om naast de ios 7 versie de versie met oudere ios te blijven updaten zolang de hardware het aankan, geen gehoor.

    Feit: koop een Apple device, je hebt een prachtig stukje techniek, een goede store voor apps, een twijfelachtige garantie en een duure investering voor ca 2 jaar als niet het device niet direct bij lancering aanschaft. Koop een Mac, een jaar later een nieuw OS dat niet op je machine kan draaien door waarschijnlijk software matige blokkering.

    Feit: Apple fan schreeuwen van af 2012 om een groter toestel, ze willen zeker geen platic, resultaat de iphone 5c die niet verkoopt en 2 jaar later mogelijk een 5,7 inch iphone. Weinig gehoor dus in mijn ogen.

    Dat is wat ik bedoel met luisteren naar je klanten. Apple leeft op dit moment (nog) door de hype die om het merk heen hangt, zeker niet om de innovatie.

    @JanBBQ: Klopt als een bus, echter zolang de hype blijft bestaan accepteren we als een kudde makke schappen de beperkingen die Apple ons verkoopt.

  22. Tja, al die zeurpieten over batterijduur iphones, die helemaal zo slecht niet is, integendeel, zelfs in vergelijking met alleen letterlijk zware concurrenten, moeten dan toch gewoon een andere smartphone kopen? Niemand verplicht ze toch een iPhone te gebruiken? En Apple heeft ze toch ook niets beloofd wat niet is waargemaakt? Treurige types allemaal…

  23. Het artikel slaat de spijker op de kop: de batterijduur is veel belangrijker dan de dikte van de iphone. Ik denk zelfs dat een dunne telefoon niet zo lekker in de hand ligt.
    Apple is een eigenwijs bedrijf, dat hebben we ook gemerkt toen de 5c werd gelanceerd.

  24. die spullen van de namakende samsung zijn in elk geval niet beter qua batterij duur en als mijn vriendin mij met mijn samsung belt hoor ik gedurende het gesprek gekraak van de plastic behuizing, wat een rommel

  25. Origineel geplaatst door Roger
    Mensen…..wacht gewoon de echte berichten af van de iphone6. Niemand weet nog hoe en wat…… Komt vast wel goed….. Zie vorige iPhones.

    Zie vorige iPhones? Ik word niet wild van de accuduur van de iPhone en ik heb veel vorige gehad.

  26. @Timosha:

    Oef gelukkig zet je de formule van een volume erbij, misschien als je hem doorgeeft naar apple kunnen ze de batterijduur wel optimaliseren!

  27. Mss krijg je bij de iPhone wel een iWatch die ervoor zorgt dat je je iPhone niet moet aanzetten om bv. Facebook te checken en zo batterij te besparen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.