Reacties voor: Apple kondigt iPhone 6 en iPhone 6 Plus aan

Apple heeft de iPhone 6 met een groter scherm officieel aangekondigd. De nieuwe iPhone 6 is in september 2014 in Nederland verkrijgbaar.
Lees het complete artikel → Apple kondigt iPhone 6 en iPhone 6 Plus aan
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 85 reacties

  1. Die camera die uitsteekt bij iphone 6 das ook een drama.
    Waarom hebben ze deze niet in de body ingewerkt.
    Het wordt er steeds erger op sinds Jobs weg is.

  2. Ik heb gegeten en gedronken met dit “superieure” ecosysteem (best balen om het nu dan toch – na jaren van enthousiasme – te moeten toegeven). Te triest voor woorden! Vanaf nu terug naar de kleine uitblinkers die nog weten dat er gevochten mag worden voor succes. No excuses for billion dollar mologs.

  3. 4,8- en 5,5 inch schermen? Tot zo ver het gebruiksgemak van de iPhone. Ik herinner mij Steve Jobs nog zeggen dat het scherm niet groter moet worden, omdat je anders het toestel niet met 1 hand kan bedienen. Heb zelf nu de 5S, maar irriteer mij daar nu soms al aan..!

  4. 5,5” is sowieso te groot, 4,7” is misschien nog te doen, maar ik vond 4” eigenlijk perfect, het is en blijft ook een telefoon, geen Tablet.

  5. Of de stream nou wel of niet werkte, dit is een ontzettend zwak product hardware technisch gezien, echt MINIMALE verbeteringen. Tijd voor een nieuw merk voor mij.

  6. Waarom altijd dunner? Als zelfs de camera er niet meer in past?!?! Maak hem dan toch iets dikker. Die Apple watch is ook al spuuglelijk. Steve Jobs is net een ventilator zoals hij zich in zijn graf aan het omdraaien is!

  7. Prachtig. Maar ik sla over, vind mijn 5S vele malen strakker. En voor een kleine specbump ga ik geen 700 euro neerleggen. Betalen met iPhone wordt hem pas over 2 of 3 jaar als alles er op in is gericht, mijn ING bankpas voldoet prima.

    Verder is de camera weer 8 megapixel.

    Met iOS 8 red ik mij wel.

  8. Waarom 16, 64 en 128? 32, 64 en 128 was stukje beter geweest.

  9. Mensen die zeuren over megapixels van een camera snappen niks over fotografie. Sensor is wellicht veel belangrijker en dat zit dik snor op deze iPhone6.

    Ik vind het desgin erg mooi, tenminste weg met die lelijke vlakken bovenaan en onderaan de achterkant, en gewoon een mooie subtiele lijn voor ontvangst en antenne.

    Het mooiste is nog dat 32GB verdwijnt en dat je 64GB krijgt voor hetzelfde geld.

    Ook de performance is weer vele malen beter dan de iPhone 5.

  10. De vormgeving is het beste sinds de iPhone 4. Rond, goed in de hand liggend. Maar de grootte? Ik weet het ook nog niet.

  11. Vanaf 26 september in Nederland? En in België, is dat hetzelfde?

    (Red.) Ja, ook in België op 26 september.

  12. Jammer. Dat wordt dan nog een 5s of anders wachten of er ooit nog 4″ iPhones worden gemaakt, of geen iPhone meer. Zo’n koelkast hoef ik niet (meer). De 5 ligt zo lekker in de hand dat ik geen ander formaat meer wil. En wil ik meer zien dan pak ik m’n iPad wel.

  13. iphone plus 800 euro 16 gb

  14. iphone 6 700 euro 16GB

  15. Wat een prijzen man!

    Nu goed de specs naast elkaar leggen en dan vergelijken met de HTC One M8 en de Xperia Z3.

  16. Weet iemand al hoe duur de oude modellen worden? Zag dat de iPhone 5c alleen nog als 8gb versie wordt aangeboden. Zal binnenkort wel voor 350 ofziets bij MediaMarkt liggen

  17. Zijn de prijzen veel hoger dan bij de vorige release?

  18. Store is bijgewerkt en de prijzen zijn online. Wel apart dat er een 16gb is, geen 32 en dan wel een 64 en 128gb versie. Had dan de 32 als kleinste aangehouden…..

  19. ook even een opmerking De lightning connector blijft

  20. Waarom hebben ze het aantal megapixels niet verhoogd?? ik snap niet waarom dat hetzelfde is gebleven! Iemand?

    Zijn de speakers nu verbeterd?

    Hoe duur zijn de hoesjes? minimaal €50 zeker?!

  21. Typisch apple zeker: 16 GB iphone 6 aan 699 €, 799 € voor 64 gb: waarom de 16 GB niet laten vallen en beginnen van 32 GB, begrijp deze prijssetting echt niet.

  22. Bestellen is mogelijk vanaf 26 september. beide modellen

  23. @Jan
    Snap ik wel! Er zijn genoeg consumenten die meer dan genoeg hebben aan 16gb. Daarnaast zijn er die daar hiet genoeg aan hebben en die beginnen dan meteen bij 64gb.

  24. Mooi design en ben erg benieuwd naar de 5,5 inch. de setting over het geheugen snap ik ook niet zo, maar weet nu wel al dat ik voor 64 gb ga. Al zal ik wel tot volgend jaar moeten wachten. Maar waarom klagen over de prijs als je eenmaal apple gebruiker ben weetje dat de prijzen hoog liggen, anders zoek je een ander merk.

  25. Weet je waarom er geen 32GB is.
    Omdat er nu maar 100 euro verschil is tussen de 16 en 64GB, hiervoor was het 200 euro verschil. De meesten mensen hebben dat er wel voor over…en iedereen die 32GB wil moet nu een 64GB halen 😉

  26. Kneuterwerk vanavond.
    Grote verwachtingen wekken en vervolgens kinderwerk leveren.
    Heel slecht.

  27. Ik vraag me af of 5,5 inch niet te groot is. Ivm broekzak etc.

  28. De iPhone 6 Plus met 128 GB komt met haar prijsstelling aardig in de buurt van de MacBook Air.
    Maar het voordeel van de iPhone 6 Plus is, althans voor mij dan, dat het meteen ook mijn iPad kan vervangen.
    Het is dus zo ongeveer een iPhonePad.

    Scheelt weer flink € voor een nieuw iDevice 😀

  29. Ik ga voor de silveren denk ik.

  30. Ik sla een jaartje over, en dat is heel bijzonder 🙂
    Ik vind het te groot. Bovendien wordt er gemeld dat hij zoveel dunner is, hij is een stuk zwaarder!
    Ik ga voor het horloge 🙂

  31. moeilijk moeilijk dit, ik denk dat ik ze echt ff beide moet zien voordat ik kan bepalen welke ik wil, maar dat ik mijn 5s ga upgraden is zeker:P

  32. Mooi mooi mooi, vanaf 20 sept mag ik verlengen. Natuurlijk weer met een jaar abbotje…

  33. Ik ga kijken naar een ander merk. High end prijzen voor medium hardware. Geen full hd in 2014? Wat een grap is dit geworden. Jammer want ik was altijd apple fan. Maar wie weet volgend jaar weer.

  34. Wat zitten jullie allemaal te zeuren op Apple

    Apple kan hier niks aan doen!!!!

    Miljoenen mensen zitten dit te kijken !!!!!

  35. Heeft iemand iets gehoord over het interne geheugen? Blijft dat 1 GB?

  36. @Thijs: De iPhone 6 Plus heeft een 1080p HD scherm ;D

  37. @WhizZz: Klopt maar ik ga niet met een ipad mini rondlopen haha.

  38. Grappig is de verdeling van de beschikbare geheugencapaciteiten. De prijssprong is net als altijd €100, maar dan ga je van 16GB ineens naar 64GB (ipv 32GB zoals “vroeger”) en dan naar 128GB. Maar waarom niet gelijk met een 32GB instapmodel beginnen, 16GB is toch niet meer van deze tijd? Zeker met die grote schermen zullen de graphics meer geheugen vragen en zullen de apps dus groter worden.

  39. Ik vind het erg asociaal dat ze de 32GB versie overslaan. Iedereen had verwacht dat de stappen 32, 64 en 128 zouden zijn. Nu krijg je 16 ipv 32 zodat mensen getriggered worden om de 64 GB te nemen voor 100 euro extra. Heel naar trekje.

  40. Lekker! En hij is eigenlijk goedkoper geworden. 32gb is er niet meer. Dus 16gb-699€(zelfde als 5s was) maar de 64gb-799€(100€ goedkoper). Schitterend. Dus een groter display,betere prosessor,betere camera voor minder geld. Knap. Al blijft het toch wel redelijk duur.

  41. @conservo: Serieus voor dat je begint te reageren, get your facts straight!
    Het is net zo goedkoop als de voormalige 32 GB van de 5S dus het is voordeliger voor ons als consument.

  42. Toch een beetje teleurstelling bij mij. Vind de 6 er mooier uitzien dan de 5S. Ook het 4,7 inch scherm vind ik een pluspunt. Wat ik wel enorm jammer vind is dat ze het plus-model lichtjes betere specs hebben gegeven. betere ppi, betere batterijduur, optische beeldstabilisatie. Als blijkt dat de plus ook nog eens 2gb ram heeft en de gewone 6 niet zou ik het helemaal zuur vinden.

  43. Smerig marketingtruc van Apple. De 16GB hanteren als standaard, omdat je dan sneller geneigd bent om de upgrade naar 64GB te nemen. Met 32GB als standaard is de stap kleiner om te upgraden naar 64GB. Je hebt aan 32GB immers meer dan aan een 16GB.

  44. Een relaxed avondje gehad, gekeken naar voetbal met slechte afloop, naar bed en op iCulture even de nieuwtjes bekijken op de iPad. De artikelen prima, dan de reacties. Lieve help, uitsluitend zeurpieten die zeiken dat een livestream niet werkte. Get a life, er zijn grotere problemen in de wereld. Moest dit echt even kwijt.

  45. @Sergio: Nee, als de 16 GB iPhone 6 de 32 GB was geweest (wat veel logischer is) Dan had het gros voor die versie gekozen en zou Apple alleen de instapper verkocht hebben. Nu zullen veel mensen voor de 64 kiezen omdat dat de enige andere optie is.

    De nieuwe instapper is dus de 64 GB voor 100 euro meer terwijl veel mensen aan 32 GB genoeg hebben.

    Sowieso is 100 euro voor een beetje opslag van de gekken. Dit is puur een verkooptruc om feitelijk de iPhone 100 euro duurder te kunnen maken.

  46. @Thijs: Serieus? Jij baseert je beslissingen op specs? Dan had je allang al weg moeten zijn bij Apple. Apple staat erom bekend dat ze matige specs hebben, maar alsnog alle high end concurrenten qua kwaliteit achter zich laten. Ik zou maar gewoon wat tests afwachten en dan pas beslissen! Uit de tests komt de iPhone namelijk bijna op alle gebieden als beste uit de tests, zo ook vorig jaar de 5s die menig 2014 smartphone verslaat.

  47. Ik snap het gezeur om de prijzen niet zo. Ik heb nu een 64GB i5. Ik heb voor min of meer hetzelfde geld dus dubbele opslagcapaciteit. Heel strikt genomen heb ik nu 100 euro bespaard (ik wilde toch voor de 128GB versie gaan als deze uit kwam en ik had verwacht dat deze 100 euro duurder zou zijn op de oorspronkelijke aanschafprijs van de 64GB, dus 899)..

    Nou alleen nog kijken of het de gewone of de Plus wordt, maar dat wil ik pas beoordelen als ik ze beiden in de hand heb gehad. Het principe van een koelkast ligt me totaal niet, maar ik wil het eventueel wel een kans geven. Een maat van mij heeft de HTC One M8, wat stiekem wel een mooi toestel is en minder vreemd in de hand ligt dan zijn grootte doet vermoeden…

  48. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn vanaf 26 september verkrijgbaar in Nederland en België.

    Verkrijgbaar of pre order vanaf 26 september?

  49. tijd om van 4s naar 6 te springen 😉 ben over 7 weken in new york. iemand een idee welk model ik moet nemen? er is een off contract t-mobile, maar is die ook wel sim vrij en moet ik die activeren in de apple store daar?

  50. Handig ook die cameralens, als je de iphone plat op tafel legt……
    Als t er niet in past, maak m dan gewoon ietsjes dikker.

    Is dit wel een Ive ontwerp?!

  51. Nog nooit met zoveel teleurstelling een keynote gekeken….

    De iPhone is echt zo niet wat je van steve’s Apple mag verwachten….

    Ze hebben gewoon een dure android telefoon gemaakt!

    – lelijke dikke lijnen op de achterkant
    – uitstekende camera
    – veel te groot scherm
    – gebruiksonvriendelijk: als je een adres in safari wilt typen moet ik eerst 2x op de home knop drukken om erbij te komen! 3x zoveel handelingen…

    Door alle rondingen ziet de telefoon er ook helemaal niet elegant meer uit.

    Hoop dat die in het echt beter is, anders geen lang verwachte update voor mij 🙁 🙁 :(.

    Ze zijn echt de weg kwijt bij Apple!

  52. @TomL: over smaak valt te twisten.

    Lijnen vallen mee en met cover weg.
    Lens steekt uit. Boeie. Maakt mij niets uit. Als hij maar goede foto’s maakt.
    Formaat. Eindelijk Apple loopt al jaren achter.
    Kan geen adres intikken in safari. Alsof dat goed werkt met dat inimini toetsenbord van de 5 of 5s.

    Apple heeft juist de weg weer gevonden.
    Ze gaan daarnaast ook duidelijk de Chinese markt op. Daar hoef je echt niet meer aan te komen met een 4,4″ schermpje. Vandaar de Keynote steeds vertaald in het Chinees.

  53. @Thijs: Jouw info klopt niet. De 5,5 inch is full HD. De 4,7 inch weliswaar niet maar hands on reviews van grote technologische zeggen dat ze nog nooit zo’ n mooi scherm hebben gezien. Pure technische specs zegt echt heel weinig. En dat er nog mensen zijn die denken dat meer megapixels gelijk staat aan betere foto’s die snappen er helemaal niets van. De sensor is belangrijk en er is gelukkig een nieuwe betere sensor dus betere foto’s.
    Ik wil ook nog ff kwijt dat ik moe wordt van mensen die zeggen dat Jobs zich zou omdraaien in zijn graf. Wat een hooghartigheid om te denken dat Jobs het altijd eens zal zijn met jouw mening en al jij het niets vind dan zal Jobs zich wel omdraaien in zijn graf.

  54. Wat een klagers hier zeg, je hoeft het niet te kopen, en dan dat gezeur over steve jobs het is altijd hetzelfde gezanik als die man nog geleeft had dan konden we volgens sommigen hier met een Iphone holografisch tijdreizen!
    Onzin natuurlijk dit zijn gewoon goede producten!
    Het design is een kwestie van smaak, de grootte tsja als je het niet handig vind dan doe je het niet, persoonlijk vind ik een groot scherm veel mooier en anders neem je een kleiner model.
    De Apple watch is toch gewoon een geweldig apparaatje ook een staaltje techniek waar je u tegen zegt.
    De verwachtingen liggen bij de meesten hier veel te hoog die leven in sprookjesland.
    Apple maakt nog steeds goede producten met of zonder steve jobs!

  55. Ik slaag dit maal over. Ik wacht tot de 6s af.

    Heb vanaf de 4s ieder jaar een andere iphone gekocht en de veranderingen zijn niet altijd zo wow vind ik. Het enige dat ik bij de 5s nu merk is dat die betere foto’s maakt thats it.

    Voor de rest heeft hij al 3x binnen geweest voor een repair :(. Komt er van als je hem koopt als hij net uitkomt ;).

  56. En ze zijn LELIJK!!!

    Ik overweeg sterk om een nieuwe 4S te kopen voor als mijn huidige 4S het begeeft. Veel mooiere lijnen en niet zo lomp groot. Dit gaat me veel te ver voor een ‘handzaam toestel’.

  57. Steekt de camera van de iPhone 6 ook uit of is dat alleen van de 6 Plus?

  58. En het mooie is…alle ‘klagers’ staan straks massaal in de rij om een iPhone 6 aan te schaffen:-)
    Ik vind het een mooi toestel en schaf later dit jaar een gouden versie met 64gb aan.

  59. Ik vraag mij nu af welk iPhone 6 nu beter is met scherm. Is dit de normale of de grote versie?!

    De iPhone 6 heeft 1400:1 contrast
    En iPhone 6 plus heeft 1300:1 contrast

    Is dan het lagere contrast beter?!
    Men geeft aan dat de plus HD is. Ik ben benieuwd of iemand me kan helpen met info.

  60. Ik ga lekker pas rond december, op m’n gemak eens kijk in de Apple store. De 5S vind ik tot nu toe nog best.

    En vergeten jullie dat als je straks gaat sporten met de Watch je ook in je fitnessbroekje die 5,5″ moet meezeulen?!?!?

  61. @Electrifying: Je snapt het gezeur niet: jij hebt inderdaad voor hetzelfde geld dubbele opslagcapaciteit, ik krijg voor hetzelfde geld GEEN dubbele opslag, dus voel ik me bekocht door Apple, zo moeilijk is dat toch niet te begrijpen. Je zou van discriminatie kunnen spreken, maar het is natuurlijk een verkooptruc, nu gaan de meeste mensen 100€ meer uitgeven voor de 64 GB variant want 16 is echt te weinig aan het worden

  62. De iPhone 1 mm dikker :
    – geen uitstekende lens
    – een grotere batterij, wat tegelijkertijd het grootste knelpunt van de iPhones zou oplossen
    Zou perfect geweest zijn, maar blijkbaar is “de dunste hebben” belangrijker.
    Apple stelt dan wel voor om er een hoes bij te kopen van €50 om het toestel terug lelijker en dikker te maken.
    Apple wil de iPhone steeds belangrijker maken in ons dagelijks leven : betalen, deuren openen, auto’s starten, pairen met een Apple Watch, …
    Gaat nog leuke toestanden opleveren wanneer je batterij plat blijkt te zijn …

    Ik heb al een aantal keren gewerkt met smartphones van andere mensen die zo’n uitstekend lensje hebben : bijzonder onhandig als je zo’n toestel op een tafel legt en er dan op wil tikken : wiebelt alle kanten op.

  63. Mensen die zeuren over de uitstekende lens: er zit een fysieke beeldstabilisator in, daar moet ruimte voor zijn. En hij kan niet in de body van de phone omdat je dan 2 mm toevoegt alleen maar voor de lens. Dat is niet praktisch.

  64. Heerlijk.. dat gezeur van iedereen. Vervolgens gaat iedereen m halen. (net als ik)

  65. Wat een prijzen voor de iPhone 6, ik hou het wel bij de iPhone 4S die ik al 3 jaar heb

  66. @gabor: 2 mm enkel voor de lens ?
    Je lost dan tegelijkertijd het probleem op met de batterij.
    Apple staat er voor bekend dat hun apparaten een uitzonderlijk lange batterij performantie hebben, uitgezonderd de iPhone.
    Net hier had Apple weer eens het grote verschil kunnen maken.
    Gemiste kans …

  67. Origineel geplaatst door gabor
    Mensen die zeuren over de uitstekende lens: er zit een fysieke beeldstabilisator in, daar moet ruimte voor zijn. En hij kan niet in de body van de phone omdat je dan 2 mm toevoegt alleen maar voor de lens. Dat is niet praktisch.

    Waar ik over struikel en jij niet wilt begrijpen, is dat de fysieke beeldstabilisator zoals jij deze noemt, alleen in de 6 plus zit. Bij de 6 is deze softwarematig, waar is dan de uit stekende lens goed voor??

  68. Dat wordt wachten op de 7XS. Wat een deceptie! Te groot, te dun, te duur. Tijd voor een iPhone rebuild challenge: wie lukt het om de hardware van de 6 in een 5S-behuizing te proppen? #ivefailed

  69. Uhm hebben 8/10 mensen geen cover op de iPhone? Lens? Ik zie er dan niks van.

  70. @jan: Maar, als 16GB te weinig aan het worden is, dan had je (onder de normale oude omstandigheden) ook alsnog de 32GB genomen voor 100 euro meer. In dit opzicht krijg je dan ook gewoon voordeel omdat je voor die 100 euro 4 maal de extra opslagcapaciteit krijgt in plaats van 2 maal.

    In principe ben je dus voordeliger uit als je uitgaat van de oorspronkelijke situatie. Natuurlijk zal er wel degelijk een slimme truc van Apple achter zitten, maar dat neemt niet weg dat deze truc voor een hoop mensen ook wel degelijk aardig voordeel oplevert.

    Overigens kost de extra “upgrade” van geheugen voor de 16GB versie nu dus gewoon 50 euro in plaats van de oorspronkelijke 100 (omdat je van 16 naar 64 gaat).

  71. Ben benieuwd hoeveel de prijzen worden voor de abonnementen.

  72. Hoe zit het met los kopen via apple.nl ? bestellen mogelijk vanaf 26 september, is ie dan ook uit? De 4s kon ik toen volgens mij meteen bestellen en ‘pre-orderen’? Iemand hier meer informatie over?

    Thanks

  73. Voor mensen die zeuren over de uitstekende camera.. Hierdoor is de iPhone dunner en trouwens als je zo’n Apple hoesje koopt merk je het niet eens meer. Het gaat maar om een enkele millimeter 😉

  74. Ik koop hem niet gewoon als reden dat het dit jaar door geldproblemen niet kan. Ik kom hier eerlijk voor uit.

    Het kan tenslotte niet ieder jaar een iPhone feestje zijn dat je min. 699€ kost. En de 5s zal nog wel ruim voldoen zeker?

  75. het ziet er gewoon weer geweldig uit kan niet wachten tot volgende week vrijdag wij zijn er weer bij in oberhausen

  76. weet iemand toevallig welke simkaart er in de iphone 6 plus moet ? bedankt alvast

  77. Raar, Op belsimpel, en studentmobiel wordt deze voor 849 aangeboden. Waarom?

  78. Voorgaande keren altijd zelf na duitsland geweest om er 1 te bemachtigen,

    nu dit jaar zit het er niet in (kan geen vrij krijgen) is er iemand die zo vriendelijk is. er voor mij 1 zou mee willen nemen? kom hem uiteraard gewoon ophalen thuis. woon bij arnhem dus vlak bij de grens.

  79. Hahaha, prachtig weer! De 6 wordt weer door zat mensen hier op dit forum afgezeken. Maar let op als je deze 6 kan bestellen, dan is die weer niet aan te slepen en alle records gaan er weer aan! Blijven zeuren hoor! 🙂

  80. Stelletje gieren daar bij Apple….

    weer 1 gb aan geheugen…

    Het design is wel strak zoals altijd, maar qua specificaties had ik meer verwacht. Toch haal ik de i6, omdat ik mijn abbo moet verlengen en wil geen android troep.

  81. @Niko: ik wil best meenemen. wat wil je extra betalen?

  82. Mooie smartphone, maar voor dat iets mooiere design een nieuwe iphone gaan kopen is toch te gek voor woorden? Als de volgende iPhone weer helemaal is zoals Steve Jobs’ stijl, dan wacht ik liever nog een jaartje (of twee) :D.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.