Reacties voor: ‘iPhone 5s dubbel zoveel verkocht als iPhone 5c’

De iPhone 5s is dubbel zo populair als de iPhone 5c, aldus onderzoek van Consumer Intelligence Research Partners.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 24 reacties

  1. Eigenlijk zijn de cijfers niet anders als voor de introductie.
    Het topmodel scoort 2/3 en het kleinste model 9%.
    Dat ze dit Apple niet verwacht hadden omdat de product van de 5C is gehalveerd is een tegenvallen voor ze maar qua totale verkoop zullen ze toch niet ontevreden zijn.

  2. Origineel geplaatst door Nilles
    Eigenlijk zijn de cijfers niet anders als voor de introductie. Het topmodel scoort 2/3 en het kleinste model 9%. Dat ze dit Apple niet verwacht hadden omdat de product van de 5C is gehalveerd is een tegenvallen voor ze maar qua totale verkoop zullen ze toch niet ontevreden zijn.

    Is nog maar de vraag of de 5C productie daadwerkelijk gehalveerd is. Zijn maar geruchten, die zitten er zo vaak compleest naast.

  3. Dat was toch volkomen te verwachten doordat de 5C maar 100 euro goedkoper is dan de 5S.
    Ik snap niet dat ze dat bij apple zelf niet hadden verwacht.
    Was het prijsverschil tussen de 5C en 5S veel groter geweest, dan was de 5C waarschijnlijk meer verkocht geweest.

  4. Snap niet waarom Apple altijd alleen maar een 8GB uitbrengt van hun “budget” model.

    De 4S zou nu door het dak gaan als ze die van 16GB zouden blijven verkopen voor een stuk minder geld.

    Ken zelf al een paar mensen die de 4S best willen kopen nog..alleen 8GB vinden ze net ff te klein..en terecht.
    1 navigatie-app erop en de OS zelf en je hebt bijna niks meer over.

    Jammer.

    5C zie ik het nut ook totaal niet van in met deze prijzen.

  5. @Daejji:
    Dus gaan die misschien sneller toch voor die 5s/c
    Apple denkt daar echt wel over na gok ik

  6. Waarschijnlijk zou het verschil nog een stuk groter zijn als de 5s beter beschikbaar zou zijn….

    Ik verwacht eigenlijk ook binnenkort een prijsdaling van de 5c

  7. Het valt me op dat bijna ieder ieder artikel over de iPhone of iPad, niet over Apps en aanverwante spullen tussen aanhalingstekens staat.

    Af en toe echt nieuws ipv aannames en gokwerk zou een verademing wezen.

  8. Ik betaal liever 100 euro meer en heb je geen plastic telefoon. Als verschil 150+ dan is het nog te overwegen waard.

  9. Ik zal de 5c kopers nooit begrijpen . Ik begrijp echt niet dat er ook maar 1 exemplaar verkocht word voor die prijs .

  10. Origineel geplaatst door CHL
    Ik betaal liever 100 euro meer en heb je geen plastic telefoon. Als verschil 150 dan is het nog te overwegen waard.

    Dat is precies waarom ik de 5c kopers nooit zal begrijpen

  11. Het blijft in mijn ogen een vreemde keuze van Apple om de plastic iPhone 5c te introduceren. Wat anderen al zeggen: voor het prijsverschil met de 5s hoef je het niet te doen. Daarnaast wijkt Apple hiermee voor het eerst af van de gewoonte producten te maken, waarvoor mensen iets meer voor willen betalen (en dan ook nog op een halfslachtige manier, denk aan prijsverschil).
    Dat de druk toeneemt om anderen te volgen kan ik op zich nog begrijpen (al is Apple groot geworden door eigenzinnig te zijn), maar breng dan een écht budget-model met kleurtjes op de markt.

  12. Ik ken 2 mensen van wie de iPhone is gestolen. Beide nog maar half in hun abonnements periode. Ze hoopten op een redelijke prijs van de 5c en wilden die dan kopen. Rekenden op een prijs rond de 350 euro. Het werd uiteindelijk dus 600 euro. Ze zijn voor een goedkope Android gegaan.

  13. De 5C, het model die “China moest veroveren” maar daar weinig aanslaat, gaat nu in de USA al voor budgetprijzen over de toonbank bij allerlei ketens. Officieel niet.
    Alleen maniakken & Apple zelf verdedigen de domme positionering ervan.

  14. Ik begrijp waarom iemand wel een 5C zou kopen, ken je de iPhone 3GS nog? Dit was een fijne iPhone die super in de hand lag en dit is nu precies hetzelfde waarom ik een 5C zal aankopen.
    Iedereen heeft commentaar op het ‘plastiek’, kijk eens rond in het gamma, bijna alle high end van de andere merken zijn ook ‘plastiek’ en ook om en rond de 600 euro, wat is hier anders?

  15. @Krøpl: Vertel eens waar. Ik ga binnenkort naar de USA dus ben erg benieuwd.

  16. Dit hoopte ze juist.. Wie gaat nou een 5C kopen als je voor 100€ meer een 5S heb die betere hardware heeft? Psychologisch spelletje. Straks als iedereen is voorzien gaan ze kijken naar andere doelgroepen en gooien ze de prijs van de 5C omlaag. Marketing..

  17. Straks krijg je hem gratis met een abbo daar is de 5C goed voor voor die mensen die hem nu kaal kopen voor veel geld lachen ze zich dood om

  18. Ik vind de 5C best mooi. Vorige week in Duitsland vast gehouden. Maar vind de specs van de 5S net wat interessanter.
    Ben wel bang dat T-mobile erg veel zal vragen voor de 32 GB en 2 jaar abo. Als je de website bekijkt zie je bedragen die veel hoger zijn dan die bij vorige modellen.

  19. Later zal de 5C wel een groeiing krijgen, mensen die geld willen besparen door een relatief goedkopere iPhone te kopen gaan hem niet kopen op het moment dat hij op zijn duurste is.

  20. @Krøpl: Ja, geen onzin praten ! En als het waar is graag aangeven waar ze voor minder dan $549 te krijgen zijn.

  21. Ik ben erg blij met mijn Iphone 5C 16GB, heb hem alleen niet in Nederland gekocht omdat je hier zo belachelijk veel belasting betaald dat de prijs tot een ongekende hoogte is gestegen waardoor en inderdaad geen budgetprijs meer voor wordt gevraagd. In Hong Kong heb ik hem vorige week voor 400 euro + Apple beschermcase aan kunnen schaffen, naar mijn mening een echt budgetprijs. Wie durft te beweren dat die dit alsnog teveel vind moet lekker een Nokia 3210 kopen.

  22. Origineel geplaatst door Robin
    Dit hoopte ze juist.. Wie gaat nou een 5C kopen als je voor 100€ meer een 5S heb die betere hardware heeft? Psychologisch spelletje. Straks als iedereen is voorzien gaan ze kijken naar andere doelgroepen en gooien ze de prijs van de 5C omlaag. Marketing..

    Ik denk het ook. Voorheen was ik eigenlijk best te spreken over de 5C totdat ik hem eens in het echt ging bekijken. Afknapper.

  23. Origineel geplaatst door Krøpl
    De 5C, het model die “China moest veroveren” maar daar weinig aanslaat, gaat nu in de USA al voor budgetprijzen over de toonbank bij allerlei ketens. Officieel niet. Alleen maniakken & Apple zelf verdedigen de domme positionering ervan.

    Heeft Apple gezegd dat de 5c China moest veroveren? Naar mijn weten niet. Voer je kruistocht maar ergens anders. Overigens komen de 5s en 5c – in tegenstelling tot alle eerdere iPhones – waarschijnlijk wel uit bij China Mobile: ± 750 miljoen abonnementhouders die kunnen verlengen met een iPhone. De iPhone gaat dus mogelijk inderdaad China veroveren.

    @Robin: Dat zou dan erg niet-Apple zijn, om zomaar de waarde van een ‘nieuwe’ iPhone te vernietigen door deze uit het niets te verlagen.

    Origineel geplaatst door ghans
    Ik ben erg blij met mijn Iphone 5C 16GB, heb hem alleen niet in Nederland gekocht omdat je hier zo belachelijk veel belasting betaald dat de prijs tot een ongekende hoogte is gestegen waardoor en inderdaad geen budgetprijs meer voor wordt gevraagd. In Hong Kong heb ik hem vorige week voor 400 euro + Apple beschermcase aan kunnen schaffen, naar mijn mening een echt budgetprijs.

    Waar wordt er dan wel een budgetwaarde gevraagd voor de 5c? € 400 is absoluut niet budget, dat is mid-market prijs. Misschien dat een miljardair dat budget zou noemen ja… Maar hé, gelukkig kan iedereen altijd nog een ticket Hong Kong kopen van een euro of duizend om de iPhone 5c iets goedkoper te halen in het Verre Oosten 😛

    @badtz: Waarom dan?

  24. @ronald: Dit is geen gerucht, maar een onderzoek van een vrij gerenommeerde Amerikaanse instantie. Ik houd de kop echter tussen aanhalingstekens omdat alleen Apple met volledige zekerheid kan stellen hoeveel iedere iPhone is verkocht. Verder kan ik je verzekeren dat we bij ieder gerucht afwegen of het de moeite waard is er een artikel over te pennen. Verdere feedback over besproken onderwerpen kunnen via e-mail, dan kunnen we hier weer on-topic! 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.