iCulture Weekend: iBioZ, Flipcase en iPad 5-concept in de winkel

In iCulture Weekend: Batman: Arkham Origins komt naar de iPhone en Martin Hajek maakte renders van de iPad 5 in de Apple Store.

iBioZDit weekend gingen we op iPhoneclub en iPadclub natuurlijk gewoon door met het bespreken van nieuws en apps. Ben je offline geweest? Dan hebben we een round-up van al het belangrijke nieuws voor je in iCulture Weekend. We hadden dit weekend maar liefst twee Belgische nieuwtjes: allereerst Jeroen Broeders, die dankzij een vinding aan UHasselt in staat is om goedkoop ziektes en bedorven voedsel op te sporen. Het apparaatje hier naast is nog een prototype, maar zou zomaar als commercieel product op de markt kunnen komen. We schreven ook over Brixed, gemaakt door het Belgische duo Laurens Siroux en Jeroen Torfs. De combinatie van Pong en Break Out niet de game van het jaar worden, maar het laat wel mooi zien wat mensen in hun vrije tijd kunnen maken.

iPad 5-concept in de winkel

iPad 5 concept in de winkelDe iPad mini mag dan een stuk harder verkopen dan de iPad 4: als het op de geruchten voor Apple’s nieuwe iPad-evenement op 22 oktober aankomt, zijn de ogen toch behoorlijk gericht op de ‘grote’ iPad 5 en minder de iPad mini 2. Het heeft vooral te maken met de lekken die er zijn over de kleur van de grote broer met 10,1 inch scherm. Daarvan mag je nu eigenlijk wel aannemen dat die in de iPhone 5s-kleur spacegrey/ spacegrijs zal verschijnen. Het inspireerde de Nederlandse ontwerper Martin Hajek om een 3D-model van de beoogde iPad 5 uit te printen en mee te nemen naar een Apple Store, zodat je alvast kan zien hoe het apparaat er op de tafel bij ligt als je een kerstcadeau uitzoekt. Is het Apple-enthousiasme niet geweldig?

Verder lezen: Concept: iPad 5 in de Apple Store

Meer nieuws

Amsterdam Dance Event

ADEWat kan een evenement ineens vorm krijgen als er een beetje media-aandacht omheen komt. Natuurlijk was het festival in onze hoofdstad al een bekende naam bij partygangers, maar nu de landelijke randiozender 3FM zich eraan gebonden heeft en de opening van het festival in teken staat van 25 jaar dance in Nederland, is het Amsterdam Dance Event opeens overal. De iPhone-app ADE 2013 met de podia, artiesten en programma’s is van alle apps die we dit weekeinde bespraken, de handigste voor aankomende week. Het Amsterdam Dance Event duurt van 16 tot en met 20 oktober. Voor AppMachine is de applicatie een mooie opsteker. De dienst waarmee een ontwikkelaar relatief goedkoop een app kan maken omdat hij zelf het wiel niet uit hoeft te vinden, heeft de app van het festival op zijn naam staan. ADE 2013 toont aan dat zo’n simpele app prima functioneert voor een festival.

Verder lezen: ADE 2013: Officiële app Amsterdam Dance Event

Meer apps

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.