Reacties voor: iPhone 5 uitgeroepen tot wereldwijd bestverkochte smartphone in Q4 2012

De iPhone 5 en iPhone 4S zijn wereldwijd beter verkocht dan de Samsung Galaxy S III. Dat blijkt uit cijfers van Strategy Analytics.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 31 reacties

  1. Zo ken ik Apple weer.

  2. Goh. Android nam toch zo’n vlucht in Europa?

    Zonder gekheid: heel mooi natuurlijk. Fijn ook voor al die mensen die zo’n fijne, aluminium iPhone hebben en geen plastic Samsung.

  3. Als je goed leest hebben Samsung en Apple samen 80%.
    Dat betekent dat Samsung nu al bijna net zoveel toestellen verkoopt als Apple.
    Het artikel kiest slim maar 1 toestel van Samsung.
    Na introductie van de S4 is het definitief exit Apple

  4. Origineel geplaatst door Jaap
    Als je goed leest hebben Samsung en Apple samen 80%. Dat betekent dat Samsung nu al bijna net zoveel toestellen verkoopt als Apple. Het artikel kiest slim maar 1 toestel van Samsung. Na introductie van de S4 is het definitief exit Apple

    ik zou niet zo snel exit apple zeggen hoor. Eerst maar eens wachten wat de S4 brengt.

  5. Origineel geplaatst door Jaap
    Als je goed leest hebben Samsung en Apple samen 80%.
    Dat betekent dat Samsung nu al bijna net zoveel toestellen verkoopt als Apple.
    Het artikel kiest slim maar 1 toestel van Samsung.
    Na introductie van de S4 is het definitief exit Apple

    Exit Apple? Hahahahahahaha

  6. Lekker hoor snap sowieso niet wat mensen met zo’n lelijk stuk plastiek doen.

  7. Wat dachten jullie nu? Dat dat plastieken prullen toestel de iPhone kon verslaan. Hahaha, de iPhone 4S verslaat zelfs dat plastiek ding.

  8. @Kaj Laurent: Een 10inch scherm en tal van nutteloze tools / handelingen die je kan doen 🙂

    On topic : Dit verbaast me eigenlijk wel een beetje , waar komen dan al die ‘negatieve’ berichten van de laatste weken ?
    Speculaties ja ……

  9. Ik vind de s3 zeker geen slecht toestel als je kijk wat die prijs op dit moment is en wel 4g in Nederland, maar ik blijf toch altijd bij Apple. In mijn ogen mooier design en werkt vele malen beter. Maar meningen verschillen hé.

  10. Het draait om de klantbeleving, en dat beginnen ze bij Samsung ook te begrijpen. Er is niks met hun toestellen, de software echter kan ( nog) niet tippen aan die van Apple. ( privé een 4s, zakelijk een S3)

  11. Origineel geplaatst door Henk
    Goh. Android nam toch zo’n vlucht in Europa?Zonder gekheid: heel mooi natuurlijk. Fijn ook voor al die mensen die zo’n fijne, aluminium iPhone hebben en geen plastic Samsung.

    Android is iets anders dan een Samsung Galaxy SIII. Android stuurt meer toestellen aan wereldwijd dan iOS maar Android wordt dan ook op ongelofelijk veel verschillende modellen toegepast.

  12. @Fillow: Precies. Wat gaat een S4 beter doen dan de S3. Snellere telefoons is op dit moment gewoon niet nodig. Grotere schermen willen we ook niet. Wat we willen is langere accutijden en lichtere, makkelijker meeneembare telefoons. Ik denk dat dit meer gewenst is.

  13. Ik heb sinds een jaar een Apple 4s er is geen betere, dan de rest is allemaal plastic en rommel lag leve Apple

  14. @Fillow: Die negatieve berichten komen er omdat Apple op dit moment belangrijk is. Veel mensen willen graag een bericht lezen over Apple. Daarom heb je ook veel mensen die iphoneclub bezoeken terwijl ze geen Apple producten in bezit hebben. Android nieuws is niet echt ‘spannend’. De reden (volgens mij) waarom androidplanet niet meer zo is als eerst. Android is altijd al ‘gewoontjes’ geweest. Apple is meer ‘nieuwswaardig’. En je weet dat slecht nieuws meer oplevert dan goed nieuws.

    Zelf vind ik een keuze tussen iOS en Android persoonlijk en moet je zelf die keuze maken.

  15. Mensen zijn #SamsungMoe

  16. Mijn keuze is iOS ik bezit iPhone 5 32GB

    en idd dit is mooi design (GEEN plastic !!!!!!)

    perfecte afwerking wat van sommige andere toestellen dan de iPhone serie zeker niet te zeggen is of in de buurt komt.

  17. Binnenkort breekt de Galaxy s4 weer records en daarna de iphone 5s/6 weer. Ik verwacht wel dat Apple met de iPad 5 de concurrentie nog verder wegblaast dan nu al het geval is.

  18. Wat een ophef.
    Het gaat gewoon om x toestellen per x periode.
    Als je een smal assortiment hebt, verkoop je vanzelf meer per stuk.

    En wat is beter of slechter?
    Rijdt een Skoda slecht? Is een Audi geweldig?

  19. Om me heen zie ik heel veel (ik denk zeker 30) s3’s tegenover welgeteld 2 iphone5’s.

  20. Pffff, komt er een artikel wat gaat over OS dan begint het toestel gezeur en is er een artikel wat gaat over toestellen begint het OS gezeur weer.

  21. Hoe fair zijn deze metingen aangezien de S3 in maart uitkwam en de iPhone 5 pas in het najaar. Mensen die een S3 willen wachten nu mogelijk gelijk op de S4, net zoals velen hier besluiten om wat langer met hun iPhone te doen zodat ze gelijk de nieuwste kunnen scoren.

    Apple maakt geweldige spullen maar ik vind de S3 persoonlijk ook geen vervelend toestel . 4 jaar iPhone gehad en besloten Android een eerlijke kans te geven. Eerste twee weken ontzettend wennen en onlogisch voor je, daarna is het wel logisch. Beide toestellen hebben geweldige eigenschappen en als dat in 1 toestel kwam dan zou het super zijn. Beide hebben hun eigen voor en nadelen , maar dat is mijn persoonlijke mening. En nee ik ben niet Apple af , want die iPad zal never vervangen worden door een Samsung tablet 😉

  22. Origineel geplaatst door Jaap
    Als je goed leest hebben Samsung en Apple samen 80%.
    Dat betekent dat Samsung nu al bijna net zoveel toestellen verkoopt als Apple.
    Het artikel kiest slim maar 1 toestel van Samsung.
    Na introductie van de S4 is het definitief exit Apple

    Als ik kijk wat Sony met de Xperia Z en HTC met de nieuwe One uitbrengen, dan krijgt Samsung het nog zwaar. En als de S4 alleen maar weer meer meer meer is ipv van een ontwerp met doordachtte keuzes, dan zullen er ook geen mensen overstappen van een iPhone naar een GS4.

  23. Heb nu zo’n 3 jaar en 7 maanden een 3GS (met inmiddels iOS 6.1.2) en peins er niet over deze om te ruilen voor de Galaxy S3. Qua design vindt ik de 3G(S) de mooiste iPhone, maar dat is puur persoonlijk. Qua design heeft de concurrentie geen antwoord op de verschillende iPhone modellen. Maar ook qua OS is iOS superieur aan Android. Het verschil tussen Apple producten en die van de concurrent is… de producten van Apple hebben een ziel, en geen mee-too producten zoals die van hun concurrenten.

  24. Origineel geplaatst door Kaj Laurent
    @Fillow: Precies. Wat gaat een S4 beter doen dan de S3. Snellere telefoons is op dit moment gewoon niet nodig. Grotere schermen willen we ook niet. Wat we willen is langere accutijden en lichtere, makkelijker meeneembare telefoons. Ik denk dat dit meer gewenst is.

    jaja…JIJ wilt geen groter scherm……..maar anderen wel hoor..

  25. Origineel geplaatst door Antoon Verroken
    Mijn keuze is iOS ik bezit iPhone 5 32GBen idd dit is mooi design (GEEN plastic !!!!!!)perfecte afwerking wat van sommige andere toestellen dan de iPhone serie zeker niet te zeggen is of in de buurt komt.

    Omdat jij zo gek op aluminium bent…heeft HTC speciaal voor jou een aluminium toestelletje gemaakt.

    Ik vind dat kunststof versus aluminium verhaal zo passé. Als Pagani of Ferrari en auto maakt vinden we het geweldig als ze plastics verwerken, maar bij een telefoon hebben we liever aluminium…want die krassen die er door het gebruik op komen vinden we zo mooi. 😉

    Overigens vind ik de Iphone5 een hele mooie phone. Alleen het OS bekoort me niet echt. Maar dat is natuurlijk subjectief.

  26. @Gonny van der Zwaag: Ja inderdaad. Je bericht klopt helemaal. Veel mensen vergeten ook nog eens dat concurrentie alleen maar beter is voor de klanten. Android maakt IOS sterker en iOS maakt Android sterker. Zo zie ik het dan.

    @seminifeer: Galaxy note? Groter scherm wou je hebben toch? En haha. Ferrari mag je eigenlijk niet eens noemen in een tekst naast Pagani. Vind ik dan. Wat een creaties!

  27. Ik heb gisteren een iPhone 5 gekocht en nu lees ik dit. Ik ben blij dat ik heb mogen bijdragen.

  28. Wacht even.
    Als apple en samsung samen 80% van de markt hebben en de 4S en 5 ongeveer 20% en de Siii 7, dan zouden de andere Samsung toestellen en de 3gs dus 52 à 53% vertegenwoordigen.
    Wie verkoopt dan de meeste toestellen, Apple of Samsung? (Logischerwijs Samsung met marktaandeel van 60%-marktaandeel 3gs)

  29. Best bijzonder dat in een markt waarin het marktaandeel van Samsung dat van Apple voorbij is gestreefd, 2 toestellen van Apple beter verkopen dan het vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S3.

    Uiteraard heeft Samsung veel meer verschillende toestellen (ook in verschillende prijsklasses), maar ik had verwacht dat de S3 daarin een groter aandeel zou hebben.

    En overigens terecht dat de iPhone 5 nog beter verkoopt, want dat is gewoon een super lekker toestel. De innovaties zijn niet meer zo disruptive als bij eerdere generaties, maar de iPhone blijft toch onverminderd van topkwaliteit.

  30. Ik heb de titel van het artikel iets veranderd, om te voorkomen dat het (weer) een bashfestijn over Apple versus Samsung wordt. Deze titel is vredelievender.
    Als het desondanks uitdraait op een moddergevecht, zal ik de reacties sluiten.

  31. @Mo: De negatieve berichten hebben denk ik deels te maken met het idee: ‘What goes up, must come down’. De groei kan natuurlijk niet eindeloos doorgaan, in een tempo zoals dat de afgelopen jaren bij Apple is gebeurd. En er is een groep die vindt dat Apple maar eens op z’n plaats gezet moet worden. Te hard groeien, arrogantie… alleen vergeten ze dat Apple altijd al een arrogant bedrijf is geweest en dat er eigenlijk niet zoveel is veranderd. Alleen zit daar geen spannend verhaal in. In de roddelbladen willen mensen ook afwisselend lezen over baby’s, scheidingen en sterfgevallen bij bekende mensen. Het ‘mag’ niet alleen maar goed gaan.

    Android is inderdaad minder spannend. Apple zit goed in elkaar, qua verhaal. Met een mythische Steve Jobs, een clown (Woz) die af en toe wilde dingen roept en een wat mysterieuze designer (Ive) die bijna nooit interviews geeft. Bij LG, HTC en Samsung lopen dat soort karakteristieke mensen niet rond, zijn er geen spannende verhalen over te vertellen (behalve dan bij Samsung wat corruptieschandalen, maar dat is iedereen alweer vergeten). Niet spannend dus.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.