iPhone 5 uitgeroepen tot wereldwijd bestverkochte smartphone in Q4 2012

De iPhone 5 en iPhone 4S zijn wereldwijd beter verkocht dan de Samsung Galaxy S III. Dat blijkt uit cijfers van Strategy Analytics.

apple store
De iPhone 5 en de iPhone 4S hebben de S III in het vierde kwartaal van 2012 verslagen, als je kijkt naar wereldwijd verscheepte units. Dat werd bekendgemaakt door marktonderzoeksbureau Strategy Analytics. De wereldwijde verkoop van de iPhone 5 steeg van 6 miljoen in het derde kwartaal naar 27,4 miljoen in het vierde kwartaal van 2012. De cijfers spreken eerdere beweringen tegen dat de vraag naar de iPhone 5 zou zijn ingezakt. Zelfs de iPhone 4S verkocht beter dan de S III: de verkoop steeg vorig jaar zelfs nog iets: van 16,2 naar 17,4 miljoen stuks in het vierde kwartaal van 2012.


De Samsung Galaxy S III zakte van 18,0 naar 15,4 miljoen verscheepte toestellen. De S III is het huidige topmodel van Samsung en is al sinds mei 2012 op de markt; naar verwachting zal in maart de opvolger S IV worden aangekondigd. Daarna kunnen de cijfers alweer anders liggen. Ook jammer is dat in onderstaande tabel niet de andere cijfers van Samsung-toestellen te zien zijn (dat is niet onze keuze).

Samen zijn de iPhone 4S en iPhone 5 goed voor een marktaandeel van ruim 20%. Andere high-end toestellen zoals de Nexus 4 en Nokia Lumia 920 hebben niet merkbaar aan de stoelpoten van Apple en Samsung gezaagd. Apple en Samsung hebben samen zo’n 80% van de smartphonemarkt in handen. Het verschil is dat Apple maar een paar toestellen verkoopt (iPhone 4, iPhone 4S en iPhone 5), terwijl Samsung tientallen toestellen produceert, die soms ook nog voor bepaalde operators of landen zijn aangepast en een daardoor een afwijkende naam krijgen. In januari voorspelde Strategy Analytics nog dat Samsung later dit jaar op de nummer 1-positie komt met een marktaandeel van 35%. Maar lees een onderzoek van een ander onderzoeksbedrijf dat er andere criteria op nahoudt en je komt weer tot heel andere conclusies.

iphone 5 verkoopcijfers

Foto boven dit artikel: CC Blakespot

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 februari 2013 om 16:26
Categorie
Apple
31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.